СЛУЖБА ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
30.05.2011 N 152
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 червня 2011 р.
за N 721/19459

Про затвердження Змін до Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2007 N 1294 (1294-2007-п) "Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб" (із змінами) НАКАЗУЮ:
1. Преамбулу наказу Служби зовнішньої розвідки України від 28.02.2008 N 45 (z0246-08) "Про затвердження Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.03.2008 за N 246/14937, викласти в такій редакції:
"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2007 N 1294 (1294-2007-п) "Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб" (із змінами)".
2. Затвердити Зміни до Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України, затвердженої наказом Служби зовнішньої розвідки України від 28.02.2008 N 45 (z0246-08) , зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25.03.2008 за N 246/14937, що додаються.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. З наказом ознайомити співробітників Служби зовнішньої розвідки України.
Голова Служби
ПОГОДЖЕНО:
Міністерство соціальної
політики України
Перший заступник Міністра
Г.О.Ілляшов
В.І.Надрага

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Служби зовнішньої
розвідки України
30.05.2011  N 152
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 червня 2011 р.
за N 721/19459

ЗМІНИ

до Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України ( z0246-08 )

1. У розділі I Інструкції (z0246-08) :
пункт 1.4 викласти в такій редакції:
"1.4. Розміри посадових окладів за основними (типовими) посадами, окладів за військовими званнями, щомісячних та одноразових додаткових видів грошового забезпечення, умови збереження виплати грошового забезпечення визначено постановами Кабінету Міністрів України від 20.05.92 N 256-04, від 15.06.94 N 414 (414-94-п) "Про види, розміри і порядок надання компенсації громадянам у зв'язку з роботою, яка передбачає доступ до державної таємниці", від 11.08.95 N 648 (648-95-п) "Про умови оплати праці осіб, які працюють в гірських районах", від 07.02.2001 N 104 (104-2001-п) "Про порядок і норми грошового та матеріального забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань, осіб начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Державної кримінально-виконавчої служби, відряджених до державних органів, установ та організацій", від 07.11.2007 N 1294 (1294-2007-п) "Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб", від 12.10.2010 N 918-6.";
пункт 1.8 викласти в такій редакції:
"1.8. Розмір грошового забезпечення, що належить військовослужбовцю не за повний місяць, тиждень чи день, а за декілька днів чи годин службового часу дня, визначається, виходячи з кількості календарних днів у цьому місяці або тижні чи годин службового часу дня, пропорційно часу виконання службових обов'язків.
Частина грошового забезпечення, яка підлягає виплаті у такому випадку, визначається наказами Голови СЗР України або його першого заступника.";
пункт 1.9 виключити.
У зв'язку з цим пункти 1.10-1.14 вважати пунктами 1.9-1.13;
в абзаці першому пункту 1.10 слова "Про порядок і норми грошового та матеріального забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань, осіб начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Державної кримінально-виконавчої служби, відряджених до органів виконавчої влади та інших цивільних установ" замінити словами "Про порядок і норми грошового та матеріального забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань, осіб начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Державної кримінально-виконавчої служби, відряджених до державних органів, установ та організацій" (із змінами)";
доповнити розділ новим пунктом 1.14 такого змісту:
"1.14. За військовослужбовцями кадрового складу СЗР України, які направлені у довготермінові закордонні відрядження для виконання покладених на СЗР України завдань, зберігається виплата в національній валюті 50 відсотків грошового забезпечення в частині окладу за військове звання, посадового окладу, надбавки за вислугу років, інших додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру за останньою штатною військовою посадою з урахуванням присвоєння наступних військових звань та вислуги років.
У разі направлення у довготермінове закордонне відрядження військовослужбовця, який для виконання своїх функціональних обов'язків займає посаду в органі державної влади без розкриття своєї належності до СЗР України, виплата грошового забезпечення в національній валюті зберігається у розмірі, встановленому законодавством для співробітників цього органу, але не менше ніж 50 відсотків грошового забезпечення.
Збереження виплати грошового забезпечення у розмірах, визначених цим пунктом, здійснюється за наказами Голови СЗР України".
2. Розділ III Інструкції (z0246-08) доповнити новим пунктом 3.4 такого змісту:
"3.4. Підвищення посадових окладів
3.4.1. Підвищення посадових окладів військовослужбовцям СЗР України у кожному випадку обчислюється з посадового окладу за штатною посадою.
3.4.2. Військовослужбовцям, яким посадові оклади виплачуються у підвищеному розмірі, на період виплати окладів у таких розмірах нарахування всіх додаткових видів грошового забезпечення (щомісячних та одноразових) здійснюється з посадового окладу за штатною посадою без урахування відповідного підвищення.
3.4.3. Військовослужбовцям, які постійно проходять військову службу на території населених пунктів, яким надано статус гірських, посадові оклади підвищуються на 25 відсотків.
3.4.4. Військовослужбовцям кадрового складу, які виконують завдання, визначені абзацом першим пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.92 N 256-04, на час їх виконання посадовий оклад виплачується у потрійному розмірі, а тим, які виконують заходи, визначені абзацом другим пункту 5 цієї постанови, на час їх виконання посадовий оклад виплачується у полуторному розмірі.
Перелік посад, за якими посадовий оклад виплачується у потрійному або полуторному розмірі, визначається наказом Голови СЗР України.
Час виконання завдань або заходів, за які виплата посадового окладу має здійснюватися у потрійному або полуторному розмірі, підлягає табелюванню. Табелі підписуються керівником структурного підрозділу та направляються до кадрового підрозділу.
Кожні 8 годин виконання завдань або заходів, за які виплата посадового окладу має здійснюватися у потрійному або полуторному розмірі, вважаються одним робочим днем. У разі коли виконання цих завдань або заходів триває безперервно декілька днів, то виплата підвищеного посадового окладу здійснюється за усі дні їх виконання, починаючи з дня його початку та по день закінчення включно.
3.4.5. Виплата підвищених посадових окладів проводиться на підставі наказів Голови СЗР України або його першого заступника.".
3. У розділі IV Інструкції (z0246-08) :
у підпункті 4.1.2 пункту 4.1:
абзаци третій, шостий, сьомий після слів "Державній кримінально-виконавчій службі України" доповнити словами ", Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України";
у абзаці чотирнадцятому слова "або Державну кримінально-виконавчу службу України" та "Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Державною податковою адміністрацією України та Державним департаментом України з питань виконання покарань" замінити відповідно словами ", Державну кримінально-виконавчу службу України або Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України", "Міністерством надзвичайних ситуацій України, Державною податковою службою України, Державною пенітенціарною службою України та Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України";
у абзаці п'ятнадцятому слова "Державним департаментом України з питань виконання покарань та Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи" замінити словами "Державною пенітенціарною службою України та Міністерством надзвичайних ситуацій України";
доповнити новим абзацом сімнадцятим такого змісту:
"час перебування на навчанні у військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України (незалежно від їх відомчої приналежності).".
У зв'язку з цим абзаци сімнадцятий і вісімнадцятий вважати абзацами вісімнадцятим і дев'ятнадцятим;
підпункт 4.2.2 пункту 4.2 викласти в такій редакції:
"4.2.2. Персональний розмір надбавки за виконання особливо важливих завдань під час проходження служби встановлюється (змінюється) або виплата її припиняється наказами Голови СЗР України або його першого заступника (у розмірі понад 50 відсотків), заступників Голови СЗР України згідно із розподілом функціональних обов'язків та керівників, яким Головою СЗР України надано відповідні права (у розмірі до 50 відсотків).
Порушення питання перед особами, зазначеними в абзаці першому цього підпункту, щодо встановлення (збільшення розміру) або припинення (зменшення розміру) надбавки за виконання особливо важливих завдань здійснюється на підставі поданих за командою рапортів керівників відповідних підрозділів, в яких обґрунтовується необхідність та доцільність прийняття відповідного рішення. Рапорти готуються з урахуванням установлених щороку наказами Голови СЗР України максимальних розмірів надбавки для відповідних категорій військовослужбовців, її граничних розмірів та інших вимог щодо виплати, виходячи з наявного фонду грошового забезпечення, які попередньо опрацьовуються фінансовими підрозділами.
У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення військової дисципліни, порушення умов несення служби, зниження (відсутність) показників діяльності та зміни умов служби встановлена надбавка за виконання особливо важливих завдань припиняється або її розмір зменшується з обов'язковим зазначенням конкретних обставин, які є причиною для прийняття такого рішення.";
у пункті 4.3:
у підпункті 4.3.2 слова "зайняття яких потребує допуску до державної таємниці, але не раніше дня надання допуску до державної таємниці" замінити словами "перебування на яких потребує оформлення допуску до державної таємниці, але не раніше дня надання доступу до державної таємниці";
абзац другий підпункту 4.3.3 викласти в такій редакції:
"У рапорті зазначаються: дата надання допуску, доступу військовослужбовця до державної таємниці, форма допуску, номер номенклатури посад, перебування на яких потребує оформлення допуску до державної таємниці.";
підпункт 4.3.5 викласти в такій редакції:
"4.3.5. Виплата надбавки за службу в умовах режимних обмежень припиняється наказами Голови СЗР України, його заступників згідно із розподілом функціональних обов'язків або керівників, яким Головою СЗР України надано відповідні права, за рапортами керівників відповідних підрозділів:
з дня призначення на посаду, яку не включено до номенклатури посад, перебування на яких потребує оформлення допуску до державної таємниці;
з дня скасування допуску або припинення доступу до державної таємниці;
з дня закінчення терміну дії допуску до державної таємниці;
з дня закінчення проведення секретних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.
Поновлення виплати надбавки здійснюється у порядку її встановлення.";
у пункті 4.5:
у підпункті 4.5.1 слова "та володіють іноземними мовами в обсязі програми СЗР України" замінити словами "володіють іноземними мовами в обсязі програми СЗР України та безпосередньо використовують іноземні мови у службовій діяльності";
підпункт 4.5.1 доповнити абзацами другим та третім такого змісту:
"Посади, пов'язані з необхідністю знання та використання іноземної мови, визначаються, виходячи із завдань підрозділів, що передбачені у положеннях про них, та відповідно до затверджених функціональних обов'язків за посадою.
Безпосереднім використанням кожної іноземної мови є заняття перекладом (усним або письмовим), підготовка (обробка) документів, проведення занять з використанням іноземної мови, а також виконання службових обов'язків у середовищі спілкування на іноземній мові.";
у пункті 4.6:
підпункт 4.6.1 доповнити абзацом другим такого змісту:
"Спеціальні завдання із забезпечення державної безпеки, підрозділи (посади), на які покладається їх виконання, визначаються Головою СЗР України.";
підпункт 4.6.2 викласти в такій редакції:
"4.6.2. Надбавка за виконання спеціальних завдань із забезпечення державної безпеки встановлюється (змінюється її розмір) або виплата її припиняється наказами Голови СЗР України або його першого заступника.
Порушення питання перед особами, зазначеними в абзаці першому цього підпункту, щодо встановлення (збільшення розміру) або припинення (зменшення розміру) надбавки за виконання спеціальних завдань із забезпечення державної безпеки здійснюється на підставі поданих за командою рапортів керівників структурних підрозділів, в яких обґрунтовуються необхідність та доцільність прийняття відповідного рішення. Рапорти готуються з урахуванням установлених щороку наказами Голови СЗР України максимальних розмірів надбавки для відповідних категорій військовослужбовців, її граничних розмірів та інших вимог щодо виплати, виходячи з наявного фонду грошового забезпечення, які попередньо опрацьовуються Фінансово-економічним управлінням.
У разі несвоєчасного виконання завдань, відсутності особистої участі та конкретних результатів у їх виконанні, а також зменшення обсягу та оперативної складності у виконанні цих завдань встановлена надбавка за виконання спеціальних завдань із забезпечення державної безпеки припиняється або її розмір зменшується з обов'язковим зазначенням конкретних обставин, які є причиною для прийняття такого рішення.";
у пункті 4.7:
підпункт 4.7.2 викласти в такій редакції:
"4.7.2. Надбавка військовослужбовцям, які провадять оперативно-розшукову, розвідувальну діяльність чи здійснюють контррозвідувальні заходи та інформаційно-аналітичне забезпечення органів державної влади і оперативно-службову діяльність, установлюється (змінюється її розмір) або виплата її припиняється наказами Голови СЗР України, його заступників згідно із розподілом функціональних обов'язків або керівників, яким Головою СЗР України надано відповідні права.
Порушення питання перед особами, зазначеними в абзаці першому цього підпункту, щодо встановлення (збільшення розміру) або припинення (зменшення розміру) надбавки здійснюється на підставі поданих за командою рапортів керівників відповідних підрозділів, в яких обґрунтовуються необхідність та доцільність прийняття відповідного рішення. Рапорти готуються з урахуванням установлених щороку наказами Голови СЗР України максимальних розмірів надбавки для відповідних категорій військовослужбовців, її граничних розмірів та інших вимог щодо виплати, виходячи з наявного фонду грошового забезпечення, які попередньо опрацьовуються фінансовими підрозділами.
У разі несвоєчасного виконання завдань за визначеними напрямами, зниження або відсутності показників, зменшення обсягів та складності цих завдань, погіршення якості їх виконання, порушення військової дисципліни та зміни умов служби встановлена надбавка припиняється або її розмір зменшується з обов'язковим зазначенням конкретних обставин, які є причиною для прийняття такого рішення.";
підпункт 4.7.4 виключити;
абзац перший підпункту 4.8.1 пункту 4.8 викласти в такій редакції:
"4.8.1. Надбавка за безперервний стаж на шифрувальній роботі виплачується військовослужбовцям, які безпосередньо зайняті на шифрувальній роботі, за наказами Голови СЗР України, його заступників згідно із розподілом функціональних обов'язків або керівників, яким Головою СЗР України надано відповідні права, у таких розмірах:";
підпункт 4.15.2 пункту 4.15 викласти в такій редакції:
"4.15.2. Персональний розмір зазначеної доплати встановлюється (змінюється) або виплата її припиняється наказами Голови СЗР України або його першого заступника.
Порушення питання перед особами, зазначеними в абзаці першому цього підпункту, щодо встановлення (збільшення розміру) або припинення (зменшення розміру) доплати здійснюється на підставі поданих за командою рапортів керівників структурних підрозділів, в яких обґрунтовуються необхідність та доцільність прийняття відповідного рішення. Рапорти готуються з урахуванням установлених щороку наказами Голови СЗР України максимальних розмірів доплати для відповідних категорій військовослужбовців, її граничних розмірів та інших вимог щодо виплати, виходячи з наявного фонду грошового забезпечення, які попередньо опрацьовуються з департаментом та Фінансово-економічним управлінням.
У разі здобування низької якості розвідувальної інформації (матеріалів), зниження, відсутності ефективної роботи та конкретних показників у службовій діяльності, зменшення кількості осіб, з якими ведеться співробітництво, встановлена доплата припиняється або її розмір зменшується з обов'язковим зазначенням конкретних обставин, які є причиною для прийняття такого рішення.";
у пункті 4.16:
абзац другий підпункту 4.16.4 після слів "за мотивованим рапортом керівника відповідного підрозділу" доповнити словами "погодженим із фінансовим підрозділом";
в абзаці третьому підпункту 4.16.4 слова "передаються до фінансового підрозділу" замінити словами "передаються до кадрового підрозділу";
в абзаці третьому підпункту 4.16.7 слова "та направляють їх до фінансових підрозділів" замінити словами "та направляють їх до кадрових підрозділів";
підпункт 4.19.4 викласти в такій редакції:
"4.19.4. При зарахуванні осіб на військову службу, призначенні військовослужбовців на інші посади, в інших випадках переміщення по службі додаткові види грошового забезпечення, передбачені пунктами 4.2-4.15 та 4.18 цієї Інструкції, встановлюються, припиняється їх виплата або переглядаються розміри одночасно з поданням документів про зарахування на військову службу, призначення військовослужбовців на інші посади або інше переміщення по службі.".
4. У розділі V Інструкції (z0246-08) :
підпункти 5.1.3, 5.1.6 пункту 5.1 викласти в такій редакції:
"5.1.3. Виплата допомоги проводиться при вибутті у щорічну основну відпустку (частину щорічної основної відпустки) на підставі відпускного посвідчення військовослужбовця, яке подається до відповідного фінансового підрозділу.";
"5.1.6. Військовослужбовцям, яким у випадках, визначених законодавством, щорічні основні відпустки за попередні роки надаються у поточному році, допомога для оздоровлення виплачується до кожної наданої відпустки згідно із підпунктом 5.1.4 цієї Інструкції.";
у пункті 5.2:
підпункт 5.2.2 викласти в такій редакції:
"5.2.2. Матеріальна допомога надається, як правило, на підставі відпускного посвідчення військовослужбовця, яке подається до відповідного фінансового підрозділу, одночасно з виплатою допомоги для оздоровлення. У разі тяжкого матеріального становища військовослужбовця, обумовленого сімейними обставинами, матеріальна допомога надається такому військовослужбовцю на підставі його рапорту, який подається до фінансового підрозділу.";
доповнити пункт новим підпунктом 5.2.9 такого змісту:
"5.2.9. Військовослужбовцям, які перебувають у довготермінових закордонних відрядженнях, матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань надається у році прибуття з відрядження за усі роки перебування у відрядженні, за які така допомога не надавалася, у порядку, визначеному підпунктом 5.2.2 цієї Інструкції.";
підпункт 5.3.3 пункту 5.3 доповнити абзацом третім такого змісту:
"Військовослужбовцям, які на день виникнення права на винагороду перебувають у довготермінових закордонних відрядженнях, виплата винагороди за тривалу безперервну військову службу здійснюється, виходячи з розміру повного посадового окладу та окладу за військовим званням.";
у пункті 5.4:
абзаци третій, шостий, сьомий підпункту 5.4.3 після слів "Державній кримінально-виконавчій службі України" доповнити словами ", Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України";
в абзаці чотирнадцятому підпункту 5.4.3 слова "або Державну кримінально-виконавчу службу України" та "Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Державною податковою адміністрацією України та Державним департаментом України з питань виконання покарань" замінити відповідно словами ", Державну кримінально-виконавчу службу України або Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України", "Міністерством надзвичайних ситуацій України, Державною податковою службою України, Державною пенітенціарною службою України та Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України";
в абзаці п'ятнадцятому підпункту 5.4.3 слова "Державним департаментом України з питань виконання покарань та Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи" замінити словами "Державною пенітенціарною службою України та Міністерством надзвичайних ситуацій України";
доповнити підпункт 5.4.3 абзацом сімнадцятим такого змісту:
"час перебування на навчанні у військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України (незалежно від їх відомчої приналежності).";
доповнити новим підпунктом 5.4.6 такого змісту:
"5.4.6. Військовослужбовцям, які звільняються із служби повторно, одноразова грошова допомога виплачується за період їх календарної служби з дня останнього зарахування на службу без урахування періоду попередньої служби, за винятком тих осіб, що при попередньому звільненні не набули право на отримання такої допомоги.".
5. У розділі VI Інструкції:
у пункті 6.6:
у підпункті 6.6.1 слова "до дня виключення наказом зі списків особового складу" замінити словами "по день виключення (включно) зі списків особового складу";
у підпункті 6.6.2:
в абзаці першому слова "додаткова відпустка" та "дні додаткової відпустки" замінити словами "додаткова оплачувана відпустка" та "дні додаткової оплачуваної відпустки" відповідно;
абзаци сьомий і чотирнадцятий виключити.
У зв'язку з цим абзаци восьмий - тринадцятий вважати відповідно сьомим - дванадцятим, а абзаци п'ятнадцятий та шістнадцятий вважати абзацами тринадцятим та чотирнадцятим;
в абзаці чотирнадцятому слова "додаткової відпустки" замінити словами "додаткової оплачуваної відпустки";
в абзаці першому підпункту 6.6.3 слова "додаткову відпустки" замінити словами "додаткову оплачувану відпустки";
доповнити пункт підпунктами 6.6.5-6.6.7 такого змісту:
"6.6.5. Особам, які в період отримання щомісячної грошової допомоги у розмірі окладу за військовим званням:
знову прийняті (призвані) на службу або поновлені на службі (посаді), виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем прийняття (призову) на службу або поновлення на службі (посаді);
були зареєстровані в установленому порядку в державній службі зайнятості, виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем реєстрації;
набули право на пенсію, зокрема від органів соціального захисту населення, виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем призначення пенсії. Якщо виплату пенсії припинено відповідно до законодавства протягом одного року після звільнення, виплата допомоги поновлюється з місяця, що настає за місяцем припинення виплати пенсії.
6.6.6. Про прийняття (призов) на службу або поновлення на службі (посаді), реєстрацію в державній службі зайнятості, призначення пенсії особа, якій виплачувалася щомісячна грошова допомога, зобов'язана у тижневий строк повідомити органу, який здійснює її виплату.
6.6.7. У разі смерті особи, якій призначено щомісячну грошову допомогу, її виплата припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому особа померла. Суми допомоги, що недоотримані у зв'язку із смертю особи, виплачуються родичам згідно з чинним законодавством.".
Начальник Юридичного управління
Служби зовнішньої розвідки України
В.А.Салімон