КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 20 червня 2011 р. N 719
Київ

Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання та автомобілів швидкої медичної допомоги для закладів охорони здоров'я

Відповідно до частини другої статті 97 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання та автомобілів швидкої медичної допомоги для закладів охорони здоров'я, що додаються.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 червня 2011 р. N 719

ПОРЯДОК ТА УМОВИ

надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання та автомобілів швидкої медичної допомоги для закладів охорони здоров'я

1. Ці Порядок та умови визначають механізм надання передбаченої Законом України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (2857-17) субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного обладнання та автомобілів швидкої медичної допомоги для закладів охорони здоров'я (далі - субвенція).
2. Головним розпорядником субвенції є МОЗ.
3. Субвенція спрямовується:
1) міському бюджету м. Донецька на придбання медичного обладнання для закладів охорони здоров'я;
2) міському бюджету м. Дзержинська Донецької області на придбання лікувально-діагностичного обладнання для закладів охорони здоров'я;
3) обласному бюджету Дніпропетровської області на придбання медичного обладнання та автомобілів швидкої медичної допомоги для закладів охорони здоров'я;
4) обласному бюджету Київської області на придбання медичного обладнання для Київської обласної клінічної лікарні;
5) обласному бюджету Закарпатської області на придбання високовартісного лікувального та діагностичного обладнання для закладів охорони здоров'я.
4. Використання субвенції здійснюється в обсягах, передбачених у додатку N 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (2857-17) .
5. Розпорядники субвенції формують у двотижневий строк після затвердження цих Порядку та умов переліки товарів, що підлягають закупівлі за рахунок субвенції, і подають їх МОЗ для погодження в установленому ним порядку.
Медичне обладнання включається до зазначених переліків за наявності у відповідному закладі охорони здоров'я приміщення, придатного для його встановлення та використання.
6. Казначейство перераховує субвенцію відповідно до Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2010 р. N 1132 (1132-2010-п) (Офіційний вісник України, 2010 р., N 96, ст. 3399), і Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого в установленому порядку.
Відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Казначейства, проведення операцій, пов'язаних з використанням субвенції, а також відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи здійснюються у порядку, встановленому Казначейством.
7. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється в установленому законом порядку.
8. Головні розпорядники субвенції подають щомісяця до 10 числа МОЗ інформацію про її використання та оснащення закладів охорони здоров'я медичним обладнанням, закупленим за рахунок субвенції.
9. МОЗ подає щомісяця до 15 числа Мінфіну узагальнену інформацію про використання субвенції у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.
10. Казначейство інформує щомісяця до 16 числа Мінфін про обсяги перерахованої субвенції та касові видатки у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.
11. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання субвенції, а також контроль за її цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.