КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 20 липня 2011 р. N 769
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення першочергових екологічних заходів у м. Дніпродзержинську

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення першочергових екологічних заходів у м. Дніпродзержинську, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 липня 2011 р. N 769

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення першочергових екологічних заходів у м. Дніпродзержинську

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Виконання першочергових екологічних заходів у м. Дніпродзержинськ" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
створення системи комплексного моніторингу стану навколишнього природного середовища у м. Дніпродзержинську, селищах Таромське і Сухачівка, території зони впливу хвостосховищ;
рекультивацію розташованого у балці Ясиновій шламонакопичувача державного підприємства "Екоантилід";
погашення кредиторської заборгованості одержувачів бюджетних коштів за минулі роки, що зареєстрована в органах Казначейства.
3. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міненерговугілля.
4. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Дніпродзержинська міська рада, яка здійснює виконання плану заходів щодо забезпечення екологічної безпеки м. Дніпродзержинська та поліпшення соціального захисту населення міста, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2010 р. N 1628 (1628-2010-р) .
Дніпродзержинська міська рада складає щороку план робіт з виконання бюджетної програми (далі - план) з поквартальним розподілом і подає його для затвердження Міненерговугіллю. Копія плану у п'ятиденний строк після затвердження подається Мінфіну.
Фінансування робіт здійснюється після затвердження плану.
5. Оплата виконаних робіт здійснюється на підставі актів фактично виконаних робіт у межах видатків, передбачених кошторисом.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.
Попередня оплата товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням положень бюджетного законодавства.
7. Видатки, пов'язані з фінансуванням капітального будівництва, проводяться відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
8. Дніпродзержинська міська рада подає щокварталу до 10 числа наступного місяця головному розпоряднику бюджетних коштів звіт про виконання плану за встановленою зазначеним розпорядником формою. Копія звіту подається Мінфіну.
9. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні та необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюється у порядку, встановленому Казначейством.
10. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.