КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 22 червня 2011 р. N 782
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 22 червня 2011 р. N 782

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінрегіон. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є структурні підрозділи з питань житлово-комунального господарства Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.
3. Бюджетні кошти спрямовуються на здійснення заходів з реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення у рамках Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки, затвердженої Законом України від 24 червня 2004 р. N 1869-IV (1869-15) .
Напрями використання бюджетних коштів у розрізі заходів та результативні показники, що характеризують виконання бюджетної програми, визначаються щороку у паспорті бюджетної програми.
4. Умовами спрямування бюджетних коштів є:
1) наявність затвердженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації;
2) здійснення регіональних та/або місцевих заходів з розвитку централізованих систем водовідведення та їх оптимізація;
3) співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або інших не заборонених законодавством джерел фінансування в такому співвідношенні:
не менш як 70 відсотків суми бюджетних коштів - для проектів, що реалізуються у мм. Києві, Севастополі, Сімферополі та обласних центрах;
не менш як 40 відсотків суми бюджетних коштів - для проектів, що реалізуються в містах республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення;
не менш як 10 відсотків суми бюджетних коштів - для проектів, що реалізуються в інших населених пунктах (районні центри, міста районного значення та селища міського типу).
Реалізація зазначених проектів у сільських населених пунктах може здійснюватися без співфінансування з місцевих бюджетів та/або інших не заборонених законодавством джерел фінансування.
5. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації подають Мінрегіону узагальнені розрахунки з обґрунтуваннями щодо потреби в коштах у розрізі проектів, спрямованих на здійснення заходів з реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення.
Видатки, пов'язані з фінансуванням таких заходів, здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374), та з урахуванням вимог Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. N 461 (461-2011-п) (Офіційний вісник України, 2011 р., N 32, ст. 1359).
6. Перелік об'єктів централізованого водовідведення, на реконструкцію та будівництво яких спрямовуються бюджетні кошти, затверджується щороку головним розпорядником бюджетних коштів з урахуванням пропозицій розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня.
7. Бюджетні кошти не спрямовуються суб'єктам господарювання, яких визнано банкрутами, щодо яких порушено справу про банкрутство та які перебувають у стадії припинення, а також тим, що мають більше ніж півроку заборгованість із сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) та внесків до Пенсійного фонду України.
8. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
Попередня оплата таких товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням положень бюджетного законодавства.
9. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні та необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, ведення обліку бюджетних зобов'язань в органах Казначейства та операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в порядку, встановленому Казначейством.
10. Складення та подання бюджетної і фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.