ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ МИТНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ
ТЕХНОЛОГІЙ ТА СТАТИСТИКИ
Н А К А З
06.07.2011 N 183

Про створення колегіальних органів

Відповідно до Положення про Департамент митних інформаційних технологій та статистики Державної митної служби України, затвердженого наказом Держмитслужби від 04.04.2011 N 273 (v0273342-11) , з метою упорядкування та забезпечення ефективної роботи колегіальних органів, утворених в ДМІТС, НАКАЗУЮ:
1. Відповідно до вимог Закону України від 16.07.99 р. N 996-XIV (996-14) "Про бухгалтерський облік та звітність в Україні", Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу, затвердженої наказом Головного управління Державного казначейства України від 30.10.98 р. N 90 (z0728-98) та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.11.98 р. за N 728/3168, Інструкції з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ, затвердженої наказом Державного казначейства України від 17.07.2000 N 64 (z0459-00) , Інструкції з обліку запасів бюджетних установ, затвердженої наказом Державного казначейства України від 08.12.2000 N 125 (z0937-00) , та в зв'язку зі зміною назви Регіональної інформаційної митниці на Департамент митних інформаційних технологій та статистики згідно наказу Державної митної служби від 01.03.2011 N 147 (v0147342-11) .
1.1. Затвердити склад:
1.1.1. Постійно діючої комісії по списанню основних засобів, інших необоротних активів, нематеріальних активів, малоцінних та швидкозношуваних предметів, запасів, грошових документів та бланків суворої звітності (додається).
1.1.2. Постійно діючої інвентаризаційної комісії (додається).
1.1.3. Постійно діючої інвентаризаційної комісії каси, грошових документів, бланків суворої звітності та розрахунків (додається).
1.1.4. Постійно діючої комісії по прийманню, перевірки відповідності супроводжувальної документації умовам договорів, укладених з постачальниками, кількості та комплектності основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, нематеріальних активів, запасів, які централізовано закуплені Державною митною службою України, а також Департаментом митних інформаційних технологій та статистики для власних потреб (додається).
1.1.5. Постійно діючої комісії по зняттю залишків паливно-мастильних матеріалів та показників спідометрів на транспортних засобах Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
1.2. Встановити, що кількість інвентаризацій, дати їх проведення, перелік майна та матеріально-відповідальних осіб, що підлягають інвентаризації під час кожної з них, визначаються начальником ДМІТС - крім випадків, коли проведення інвентаризації є обов'язковим.
1.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи постійно діючих комісій: по списанню основних засобів, інших необоротних активів, нематеріальних активів, малоцінних та швидкозношуваних предметів, запасів, грошових документів та бланків суворої звітності; інвентаризаційної комісії; інвентаризаційної комісії каси, грошових документів, бланків суворої звітності та розрахунків; по прийманню, перевірки відповідності супроводжувальної документації умовам договорів, укладених з постачальниками, кількості та комплектності основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, нематеріальних активів, запасів, які централізовано закуплені Державною митною службою України, а також Департаментом митних інформаційних технологій та статистики для власних потреб; по зняттю залишків паливно-мастильних матеріалів та показників спідометрів на транспортних засобах Департаменту митних інформаційних технологій та статистики, а також внесення змін до їх Складу на начальника відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності.
2. На виконання розпорядження Голови Служби від 13.07.2010 N 98/1-р та з метою посилення персональної відповідальності посадових осіб Департаменту митних інформаційних технологій та статистики за втрату або неналежне зберігання службових посвідчень, документів суворої звітності.
2.1. Затвердити склад комісії з проведення перевірок наявності та стану зберігання службових посвідчень, документів суворої звітності (додається).
2.2. Комісії щоквартально до 5-го числа місяця, наступного за звітним періодом:
2.2.1. Проводити перевірки наявності та стану зберігання службових посвідчень, документів суворої звітності;
2.2.2. Інформацію про результати перевірок надавати до відділу кадрової роботи.
2.3. Головному інспектору з питань протидії корупції Микитенку В.В., по випадкам втрати або неналежного зберігання службових посвідчень, документів суворої звітності проводити службові розслідування.
2.4. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи комісії з проведення перевірок наявності та стану зберігання службових посвідчень, документів суворої звітності, а також внесення змін до її Складу на начальника відділу кадрової роботи.
3. На виконання наказу Держмитслужби від 21.12.2010 N 1495 (v1495342-10) "Про затвердження Порядку розгляду питань про призначення на посади, віднесені до номенклатури посад Голови Служби, та про звільнення з таких посад, Положення про Раду по роботі з кадрами при Державній митній службі України та Положення про систему організації роботи з кадровим резервом митної служби України" та з метою забезпечення належного виконання поставлених перед митницею завдань, удосконалення роботи з кадрового забезпечення та в зв'язку з перейменуванням Регіональної інформаційної митниці, наказ Держмитслужби від 01.03.2011 N 147 (v0147342-11) "Про оптимізацію структури та діяльності митних органів".
3.1. Створити Раду по роботі з кадрами при Департаменті митних інформаційних технологій (додається).
3.2. Затвердити Положення про Раду по роботі з кадрами Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
3.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи Ради по роботі з кадрами при Департаменті митних інформаційних технологій, а також внесення змін до її Складу та Положення на начальника відділу кадрової роботи.
4. З метою дотримання вимог постанов Кабінету Міністрів України N 1922 (1922-2000-п) від 28.12.2000 "Про затвердження Положення про проведення атестації державних службовців" та N 1984 (1984-2002-п) від 25.12.2002 "Про затвердження Порядку проведення атестації посадових осіб митної служби" та в зв'язку з перейменуванням Регіональної інформаційної митниці, наказ Держмитслужби від 01.03.2011 N 147 (v0147342-11) "Про оптимізацію структури та діяльності окремих митних органів".
4.1. Затвердити склад атестаційної комісії Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
4.2. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи атестаційної комісії Департаменту митних інформаційних технологій та статистики, а також внесення змін до її Складу на начальника відділу кадрової роботи.
5. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.02.93 N 97 (97-93-п) "Про затвердження Положення про порядок і умови проходження служби в митних органах України" та для визначення трудового стажу, що дає право на виплату надбавки за вислугу років до посадового окладу та звання.
5.1. Затвердити склад комісії з визначення трудового стажу (додається).
5.2. Комісії:
5.2.1. Розглядати відповіді на запити, надіслані організаціями, де відповідно законодавства виплачувалась надбавка за вислугу років співробітникам департаменту;
5.2.2. Оформлювати наказом по департаменту новий розмір надбавки за вислугу років співробітникам у яких протягом календарного місяця виникло право на підвищення надбавки за вислугу років.
5.3. Установити, що співробітникам, у яких протягом календарного місяця виникло право на підвищення надбавки за вислугу років, розмір надбавки змінюється з дня набуття права на підвищення.
5.4. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи комісії з визначення трудового стажу, а також внесення змін до її Складу на начальника відділу кадрової роботи.
6. У зв'язку з перейменуванням Регіональної інформаційної митниці, відповідно до наказу Держмитслужби України N 147 (v0147342-11) від 01.03.2011 та на виконання наказу Держмитслужби від 27.09.2004 N 702 "Про затвердження Типового положення про навчально-методичну раду митного органу та Типового положення про навчально-методичний кабінет митного органу".
6.1. Затвердити склад Навчально-методичної ради Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається):
6.2. Затвердити Положення про навчально-методичну раду Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
6.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи Навчально-методичної ради Департаменту митних інформаційних технологій та статистики, а також внесення змін до її Складу та Положення на начальника відділу кадрової роботи.
7. У зв'язку з перейменуванням Регіональної інформаційної митниці на Департамент митних інформаційних технологій та статистики та відповідно до вимог п. 8.4 наказу Держмитслужби України від 28.12.2002 N 747 (v0747342-02) "Про затвердження Інструкції з діловодства в митній службі України" та Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.98 N 1893 (1893-98-п) (зі змінами) для організації і проведення експертизи цінності документів і справ, постійного та тимчасового зберігання або знищення, що утворилися в процесі діяльності Департаменту митних інформаційних технологій та статистики
7.1. Затвердити склад експертної комісії з визначення цінності документів (додається):
7.2. Затвердити Положення про експертну комісію з визначення цінності документів (додається).
7.3. Експертній комісії з визначення цінності документів щорічно здійснювати відбір документів і справ для постійного та тимчасового зберігання або знищення, готувати та подавати на затвердження акти про виділення для знищення документів, що не підлягають зберіганню. У своїй роботі керуватися нормативно-правовими документами з діловодства.
7.4. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи постійно діючої експертної комісії з визначення цінності документів, а також внесення змін до її Складу та Положення на начальника відділу організаційного та документального забезпечення Служби організаційно-розпорядчої роботи.
8. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.98 N 1198 (1198-98-п) "Про єдину державну систему запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру", із змінами, наказу Держмитслужби України від 26.12.2005 N 1284 "Про затвердження Положення про функціональну підсистему єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, створену в митній службі України".
8.1. Затвердити склад комісії з питань надзвичайних ситуацій Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
8.2. Затвердити Положення про комісію з питань надзвичайних ситуацій Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
8.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи комісії з питань надзвичайних ситуацій Департаменту митних інформаційних технологій та статистики, а також внесення змін до Складу та Положення про комісію з питань надзвичайних ситуацій Департаменту митних інформаційних технологій та статистики на головного інспектора з охорони праці, мобілізаційної роботи та цивільної оборони.
9. Відповідно до вимог Закону України "Про Цивільну оборону України" (2974-12) , постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2001 N 1432 (1432-2001-п) "Про затвердження Положення про порядок евакуації населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру", наказу Держмитслужби України від 26.12.2005 N 1284 "Про затвердження Положення про функціональну підсистему єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, створену в митній службі України".
9.1. Затвердити склад евакуаційної комісії Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
9.2. Затвердити Положення про евакуаційну комісію Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
9.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи евакуаційної комісії Департаменту митних інформаційних технологій та статистики, а також внесення змін до Складу та Положення про евакуаційну комісію на головного інспектора з охорони праці, мобілізаційної роботи та цивільної оборони.
10. Відповідно до вимог статті 18 Закону України "Про охорону праці" (2694-12) , згідно з пунктом 3.10 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 N 15 (z0231-05) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 N 231/10511.
10.1. Затвердити склад постійно діючої комісії з перевірки знань з питань охорони праці Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (додається).
10.2. Комісії з перевірки знань з питань охорони праці Департаменту митних інформаційних технологій та статистики здійснювати свою роботу відповідно з Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 N 15 (z0231-05, z0232-05) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.02.2005 N 231/10511.
10.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи комісії з перевірки знань з питань охорони праці Департаменту митних інформаційних технологій та статистики, а також внесення змін до Складу на головного інспектора з охорони праці, мобілізаційної роботи та цивільної оборони.
11. З метою забезпечення в Митній службі України єдиного порядку обігу, використання, зберігання, оцінки та знищення інформації, яка циркулює в Єдиній автоматизованій інформаційній системі Держмитслужби України (далі - ЄАІС) і містить конфіденційну інформацію, захист якої гарантується державою, а також відповідно до статті 308 Митного кодексу України (92-15) .
11.1. Затвердити склад експертної комісії Департаменту митних інформаційних технологій та статистики з питань оцінки інформації, яка циркулює В ЄАІС (додається).
11.2. Затвердити Положення про експертну комісію з питань оцінки інформації, яка циркулює в ЄАІС (додається).
11.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи комісії з перевірки знань з питань охорони праці Департаменту митних інформаційних технологій та статистики, а також внесення змін до Складу на начальника Служби захисту інформації.
12. Відповідно до вимог Тимчасового положення про категоріювання об'єктів, п. 169 Порядку організації та забезпечення режиму секретності в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.10.2003 р. N 1561-12.
12.1. Затвердити склад комісії з питань захисту інформації на об'єктах інформаційної діяльності (додається).
12.2. Комісії здійснювати свою діяльність згідно вимог нормативних документів системи технічного захисту інформації.
12.3. Покласти відповідальність за організаційне забезпечення роботи комісії з питань захисту інформації на об'єктах інформаційної діяльності, а також внесення змін до складу комісії на начальника служби захисту інформації.
13. Вважати такими, що втратили чинність, накази Регіональної інформаційної митниці від 28.09.2010 N 221, від 03.02.2011 N 40, від 20.01.2010 N 10, від 26.04.2011 N 119, від 19.07.2010 N 159, від 04.01.2011 N 2, від 24.09.2010 N 217, від 18.01.2011 N 21, від 14.03.2011 N 72, від 23.01.2007 N 17, від 15.02.2010 N 24, від 22.06.2007 N 171, від 24.01.2009 N 18, від 03.06.2010 N 129, від 22.06.2007 N 171, від 21.07.2008 N 143, від 13.06.2007 N 159, від 26.02.2010 р. N 35, від 06.05.2011 N 96, наказ Департаменту митних інформаційних технологій та статистики від 14.04.2011 N 100.
14. Контроль за організацією роботи колегіальних органів, створених цим наказом покласти на представників керівництва ДМІТС, визначених головами цих колегіальних органів.
15. Начальнику відділу організаційного та документального забезпечення довести цей наказ до структурних підрозділів ДМІТС та ознайомити членів комісій під розпис.
Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Начальник Департаменту
П.В.Пашко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

ПОЛОЖЕННЯ

про Раду по роботі з кадрами при Департаменті митних інформаційних технологій та статистики

1. Рада по роботі з кадрами при Департаменті митних інформаційних технологій та статистики (далі - Рада) є консультативно-дорадчим органом, що сприяє координації роботи з кадрами та реалізації державної кадрової політики в департаменті.
2. У своїй діяльності Рада керується Конституцією України (254к/96-ВР) , законами України, актами Верховної Ради України, Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.
3. Основними завданнями Ради є:
сприяння керівництву Департаменту в реалізації стратегії державної кадрової політики в митній службі України;
вивчення і узагальнення досвіду роботи з кадрами в митній службі України;
розгляд питань щодо роботи з кадрами та внесення рекомендацій стосовно удосконалення законодавства та нормативно-правової бази з питань кадрового забезпечення;
аналіз стану та ефективності добору і розстановки керівних кадрів, участь у формуванні кадрового резерву, атестації працівників Департаменту;
аналіз та удосконалення роботи щодо визначення перспективної потреби в кадрах, їх добору та розстановки.
4. Повноваження Ради:
розгляд проектів нормативних документів з питань роботи з кадрами в Департаменті;
участь у розробці заходів щодо реалізації стратегії державної кадрової політики в митній службі України;
координація роботи з особовим складом Департаменту;
надання рекомендаційних висновків щодо призначення претендентів на посади, віднесені до номенклатури посад начальника Департаменту звільнення з таких посад за результатами проведених тестування та співбесіди (за дорученням керівництва Департаменту);
визначення професійного рівня кандидатів на посади (за дорученням керівництва Департаменту);
перевірка професійного рівня посадових осіб Департаменту (за дорученням керівництва Департаменту);
розгляд кандидатур та погодження списків осіб, запропонованих для зарахування до кадрового резерву.
5. Рада має право:
залучати фахівців до розробки і розгляду питань, що належать до її компетенції;
одержувати в установленому порядку необхідну для її діяльності інформацію і матеріали;
з метою визначення професійного рівня та ділових якостей претендентів організовувати їх тестування та проводити співбесіду з ними (за дорученням керівництва Департаменту);
заслуховувати на своїх засіданнях інформацію керівників структурних підрозділів Департаменту та кадрового підрозділу з питань, що належать до компетенції Ради.
6. Рада створюється у складі:
голови Ради - першого заступника начальника Департаменту;
заступника голови Ради (з числа заступників начальника Департаменту);
членів Ради;
секретаря.
Персональний склад Ради затверджується наказом по Департаменту.
7. Формою роботи Ради є засідання, що проводяться за дорученням керівництва Департаменту, але не рідше одного разу на квартал.
Дата, час, місце проведення та порядок денний засідання Ради визначаються її головою.
Організаційне забезпечення діяльності Ради, а також підготовка матеріалів для розгляду, покладається на відділ кадрової роботи Департаменту.
Керівники підрозділів департаменту робота яких буде розглядатися на засіданнях Ради, подають до відділу кадрової роботи Департаменту запитувану інформацію у визначені головою Ради терміни.
8. Засідання Ради веде її голова, у разі його відсутності - заступник голови Ради.
Засідання Ради проводиться, коли у ньому беруть участь не менше ніж половина загальної кількості складу Ради.
Члени ради беруть участь у засіданнях особисто.
9. Рішення Ради у вигляді пропозицій та рекомендацій з питань, що належать до її компетенції, приймаються простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Ради. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
Рішення Ради оформлюються протоколом, який підписують головуючий та секретар Ради.
Голова Ради
О.О.Ніколайчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

ПОЛОЖЕННЯ

про навчально-методичну раду Департаменту митних інформаційних технологій та статистики

1. Загальні положення

1.1. Навчально-методична рада Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (далі - Рада) є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Департаменту.
1.2. У своїй діяльності Рада керується Конституцією України (254к/96-ВР) , законами України, Митним кодексом України (92-15) , актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, рішеннями колегії, наказами та листами Державної митної служби України з питань організації професійного навчання працівників митних органів, цим Положенням.

2. Основні завдання та функції Ради

2.1. Основними завданнями Ради є:
- формування рекомендацій із забезпечення належного рівня професійної підготовки особового складу, необхідного для ефективної роботи Департаменту, з урахуванням вимог нормативно-правових актів і доручень керівництва Державної митної служби України, що стосуються професійної підготовки особового складу митних органів. Надання цих рекомендацій начальнику Департаменту, керівникам навчальних груп, відповідальним за організацію навчання в структурних підрозділах (далі - керівники груп), кадровому підрозділу;
- проведення аналізу стану та ефективності використання фахового, інтелектуального й управлінського потенціалу Департаменту;
- формування пропозицій щодо оптимального використання існуючого кадрового потенціалу, шляхів удосконалення кадрового забезпечення, спрямованих на підвищення ефективності роботи митного органу. Надання цих пропозицій начальнику Департаменту, керівникам груп, кадровому підрозділу;
- складання рекомендацій та пропозицій щодо вдосконалення організаційного, фінансового й матеріально-технічного забезпечення процесу професійної підготовки особового складу без відриву від роботи; надання їх начальнику Департаменту.
2.2. Функції Ради:
2.2.1. Організація аналітичної роботи, спрямованої на вдосконалення кадрового забезпечення:
- організації роботи з молодими фахівцями й практикантами; оцінка стану забезпечення Департаменту працівниками, які мають необхідну фахову підготовку; формування пропозицій щодо напрямів і обсягів підготовки та перепідготовки працівників Департаменту й надання їх керівництву;
- проведення щороку аналізу результатів виконання митним органом Плану підвищення кваліфікації особового складу й навчання кадрового резерву Державної митної служби України; формування пропозицій щодо визначення пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації працівників Департаменту в наступному році й надання їх керівництву.
2.2.2. Управління процесом професійного навчання в Департаменті без відриву від роботи, а саме:
- забезпечення організації навчального процесу та контроль за ним;
- підготовка до затвердження начальником Департаменту проектів планів-графіків навчального процесу, навчальних планів, переліків питань для перевірки рівня професійної підготовки, а також іншої навчально-методичної документації;
- контроль за якістю викладання керівниками груп;
- організація заходів щодо забезпечення навчання працівників винесених підрозділів;
- контроль за ефективністю навчання працівників, уперше прийнятих на державну службу в митному органі, протягом усього строку випробування;
- участь у проведенні підсумкового контролю знань;
- сприяння керівникам груп в питаннях розвитку й впровадження елементів дистанційного навчання, а також застосування в навчальному процесі інноваційних педагогічних методів;
- створення необхідних умов для успішного функціонування наставництва;
- здійснення контролю за діяльністю наставників;
- надання методичної допомоги наставникам та організація їх навчання;
- внесення пропозицій керівнику митного органу щодо підвищення ефективності наставництва та мотивації діяльності наставників.
2.2.3. Надання керівникам груп методичної та практичної допомоги, спрямованої на підвищення ефективності навчального процесу, поширення позитивного досвіду викладання, пошук і виявлення фактів інноваційного підходу до викладацької діяльності, усунення недоліків у роботі викладачів та підвищення їх відповідальності за якість проведення занять, організація:
- нарад (семінарів) керівників груп з питань обговорення проектів навчально-тематичних планів, результатів щомісячних заліків з перевірки знань нових нормативних та інструктивних матеріалів, підсумкового контролю знань слухачів;
- "відкритих занять" у структурних підрозділах;
- "показових занять", що проводять кращі керівники груп митного органу або викладачі відомчих навчальних закладів, відряджені до митного органу з метою надання методичної та практичної допомоги;
- раптових перевірок рівня професійної підготовки слухачів навчальних груп системи підвищення кваліфікації без відриву від роботи тощо.
2.2.4. Оцінка якості навчально-виховної роботи в структурних підрозділах Департаменту та діяльності керівників груп з метою надання пропозицій керівництву для врахування при:
- проведенні щорічної оцінки виконання посадовими особами митного органу покладених на них обов'язків і завдань;
- розгляді питань висування на вищу посаду або зарахування до кадрового резерву;
- розгляді питань заохочень, накладення стягнень, застосування заходів дисциплінарного впливу;
- подальшій організації професійного навчання в структурних підрозділах.

3. Структура та повноваження Ради

3.1. Керівництво Радою здійснюється головою Ради, який за посадою є заступником начальника митного органу.
3.2. Склад Ради затверджується наказом по Департаменту.
3.3. Членами Ради можуть бути начальники та заступники начальників структурних підрозділів, керівники груп, висококваліфіковані працівники, які мають достатній досвід роботи в митних органах. До складу Ради обов'язково включається працівник кадрового підрозділу, відповідальний за організацію професійного навчання.
3.4. Члени Ради мають право для виконання доручень голови Ради ознайомлюватися зі станом професійної підготовки в усіх підрозділах митного органу, відповідною документацією, брати участь у підготовці проектів рішень Ради, вносити пропозиції щодо реалізації прийнятих нею рішень.
3.5. Голова Ради визначає секретаря, який є членом Ради. До обов'язків секретаря належать: розроблення проектів планів роботи Ради, інших документів, необхідних для проведення засідань Ради, виконання нею завдань і функцій, контроль за ходом реалізації прийнятих Радою рішень.
3.6. Організаційне та інформаційне забезпечення діяльності Ради здійснює кадровий підрозділ.
3.7. У разі потреби головою Ради можуть залучатися до роботи працівники Департаменту, які не є членами Ради, а також фахівці інших митних органів, міністерств та інших органів центральної виконавчої влади за згодою їх керівників, а також створюватися методичні секції за окремими напрямами діяльності митного органу.

4. Організація роботи Ради

4.1. Основною організаційною формою роботи Ради є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на квартал. При потребі Рада може проводити виїзні засідання.
4.2. Рішення Ради мають рекомендаційний характер, оформлюються у вигляді протоколів засідань Ради й подаються для розгляду начальнику митного органу. Рішення Ради, введені в дію наказом по Департаменту, є обов'язковими для виконання всіма структурними підрозділами.
4.3. Питання, що потребують оперативного вирішення, можуть розглядатися шляхом опитування членів Ради та оформлюватися в установленому нею порядку.
4.4. Робота Ради здійснюється на громадських засадах.
Голова Ради
О.О.Ніколайчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

ПОЛОЖЕННЯ

про експертну комісію з визначення цінності документів

1. Загальні положення

1.1. Експертна комісія з визначення цінності документів (далі - ЕК) ДМІТС створюється для організації й проведення методичної й практичної роботи з експертизи цінності управлінської (діловодної) документації, її відбору й підготовки до передачі в архів; проведення експертизи цінності, установлення строків зберігання документів, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави, і яким надається гриф обмеження доступу "Для службового користування" (далі - "ДСК").
1.2. ЕК є дорадчим органом. Рішення ЕК набирають сили після затвердження їх начальником ДМІТС та стають обов'язковими до виконання структурними підрозділами ДМІТС.
1.3. ЕК призначається наказом начальника ДМІТС. Головою ЕК призначається заступник начальника ДМІТС, секретарем - особа, відповідальна за ведення архівної справи. До складу ЕК обов'язково включаються начальник відділу організаційного та документального забезпечення або його заступник, головний інспектор із державної таємниці та спеціального зв'язку та найбільш досвідчені працівники структурних підрозділів ДМІТС. У разі необхідності, на засідання ЕК запрошується представник експертно-перевірної комісії (далі - ЕПК) Центрального державного архіву вищих органів влади і управління України (далі - ЦДАВО України).
1.4. У своїй діяльності ЕК керується Законом України "Про Національний архівний фонд і архівні установи" (3814-12) , актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами, правилами, інструкціями й вказівками Державного комітету архівів України, типовими й нормативними актами Держмитслужби України.

2. Функції ЕК і її завдання

2.1. Розглядає й уносить рекомендації з методичних і практичних питань експертизи цінності документів ДМІТС й подає їх на розгляд до ЕПК ЦДАВО України.
2.2. Проводить експертизу цінності документів та підготовку для подальшого їх зберігання в ДМІТС.
2.3. Подає на розгляд ЕПК ЦДАВО України в установленому порядку акти про визначені для знищення документи, що знаходяться в архіві ДМІТС, терміни зберігання яких закінчилися.
2.4. ЕК приймає рішення про погодження та подання до ЕПК ЦДАВО України проектів описів справ постійного зберігання, внесених до Національного архівного фонду (далі - НАФ), описів справ з особового складу та ін.
2.5. Проводить експертизу цінності документів і справ з грифом "ДСК" та підготовку для подальшого їх зберігання. Приймає рішення про зняття грифа "ДСК" зі справ постійного та тривалого (понад 10 років) зберігання.
2.6. Бере участь у підготовці й розгляді зведеної номенклатури справ ДМІТС та подання її до ЕПК ЦДАВО України.
2.7. Спільно з керівниками структурних підрозділів визначає порядок відбору документів на зберігання й знищення в структурних підрозділах ДМІТС.
2.8. Розглядає пропозиції про зміни термінів зберігання окремих документів, установлених діючими переліками, визначення термінів зберігання документів, не передбачених переліками, і виносить рішення на розгляд ЕПК ЦДАВО України.

3. Права ЕК

3.1. Контролювати дотримання у структурних підрозділах ДМІТС вимог щодо розробки номенклатур справ, оформлення документів та формування їх у справи, проведення експертизи цінності документів.
3.2. Вимагати від структурних підрозділів ДМІТС надання відсутніх у справах документів, унесених до НАФ, документів тривалого зберігання, у тому числі документів щодо особового складу, та у випадку втрати цих документів відповідних письмових пояснень.
3.3. Одержувати від структурних підрозділів ДМІТС відомості, які потрібні для визначення цінності документів та строків їх зберігання.
3.4. Заслуховувати на своїх засіданнях керівників структурних підрозділів ДМІТС про стан зберігання документів у цих підрозділах та підготовки їх до архівного зберігання, про причини втрати документів.
3.5. Запрошувати на засідання ЕК як консультантів або експертів досвідчених фахівців зі структурних підрозділів ДМІТС, а в разі потреби - працівників державної архівної установи.
3.6. Інформувати керівництво ДМІТС з питань, що належать до компетенції ЕК.

4. Організація роботи ЕК

4.1. ЕК ДМІТС здійснює свою діяльність у безпосередньому контакті з ЕПК ЦДАВО України й отримує від неї потрібні організаційно-методичні рекомендації.
4.2. Питання, що відносяться до діяльності й компетенції ЕК, розглядаються на її засіданнях, які проводяться за необхідністю, але не рідше одного разу на рік.
4.3. Рішення ЕК приймаються більшістю голосів та оформлюються протоколами.
4.4. Ведення діловодства ЕК і зберігання її документів покладаються на секретаря комісії.
Голова Ради
О.О.Ніколайчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з питань надзвичайних ситуацій Департаменту митних інформаційних технологій та митної статистики

1. Загальна частина

1.1. Комісія з питань надзвичайних ситуацій Департаменту митних інформаційних технологій та митної статистики (далі - комісія) є координуючим органом, який виконує завдання, пов'язані із захистом працівників та об'єктів Департаменту митних інформаційних технологій та митної статистики (далі - ДМІТС) від факторів ураження чинників надзвичайної ситуації природного і техногенного характеру.
1.2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України (254к/96-ВР) , законодавством України та іншими нормативно-правовими актами з питань цивільного захисту населення і територій, наказами та розпорядженнями Голови Державної митної служби України, Положенням про функціональну підсистему об'єктового рівня запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, створену в ДМІТС і цим Положенням.
1.3. Визначення термінів, що вживаються у цьому Положенні, зазначено у Положенні про функціональну підсистему єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, створену в митній службі України, затвердженого наказом Державної митної служби України (далі - Держмитслужба) від 26.12.2005 N 1284.

2. Основні завдання комісії

2.1. Основними завданнями комісії є:
- безпосереднє керівництво діяльністю функціональної підсистеми об'єктового рівня щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, реагування на надзвичайні ситуації або на загрозу їх виникнення й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
- координація діяльності складових частин функціональної підсистеми об'єктового рівня;
- реалізація відомчої політики у сфері техногенно-екологічної безпеки.

3. Заходи комісії щодо забезпечення виконання покладених завдань

3.1. У режимі повсякденної діяльності:
- створення та координація діяльності підпорядкованих комісії сил та засобів функціональної підсистеми об'єктового рівня;
- організація заходів щодо спостереження за станом навколишнього середовища, потенційно небезпечних об'єктів у зоні діяльності ДМІТС;
- організація, розроблення й виконання планів заходів та цільових програм щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, забезпечення безпеки та захисту працівників, зменшення можливих матеріальних втрат і забезпечення сталого функціонування структурних підрозділів ДМІТС у разі виникнення надзвичайної ситуації;
- організація вдосконалення процесу підготовки органів управління та сил функціональної підсистеми об'єктового рівня;
- оцінка загрози виникнення прогнозованих надзвичайних ситуацій та можливих її наслідків;
- організація навчання працівників навичкам використання засобів індивідуального захисту та діям в умовах прогнозованих надзвичайних ситуацій;
- організація матеріально-технічного та фінансового забезпечення діяльності функціональної підсистеми об'єктового рівня;
- організація створення й забезпечення постійної готовності до використання за призначенням системи оповіщення функціональної підсистеми об'єктового рівня;
- організація створення системи повсякденного управління функціональною підсистемою об'єктового рівня;
- запровадження комплексу заходів щодо забезпечення укриття працівників у захисних спорудах та проведенням евакуації у разі виникнення надзвичайних ситуацій;
- контроль за виконанням завдань функціональної підсистеми об'єктового рівня.
3.2. У режимі підвищеної готовності - здійснення заходів, визначених для режиму повсякденної діяльності, і додатково:
- формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки безпосередньо в районі можливого виникнення надзвичайної ситуації, підготовка пропозицій щодо її нормалізації;
- посилення роботи, пов'язаної з веденням спостереження та здійсненням контролю за станом довкілля, обстановкою на потенційно небезпечних об'єктах і прилеглій до них території;
- розроблення комплексних заходів захисту працівників і території, забезпечення стійкого функціонування ДМІТС;
- приведення до стану підвищеної готовності наявних сил і засобів та залучення додаткових сил, уточнення планів їх дій і переміщення у район можливого виникнення надзвичайної ситуації;
- проведення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації;
- запровадження цілодобового чергування складу комісії (залежно від рівня надзвичайної ситуації).
3.3. У режимі надзвичайної ситуації - здійснення заходів, визначених для режиму підвищеної готовності, і додатково:
- організація захисту працівників і території ДМІТС;
- організація роботи, пов'язаної з локалізацією або ліквідацією надзвичайної ситуації, із залученням відповідних сил і засобів;
- визначення межі території, на якій виникла надзвичайна ситуація;
- організація робіт, спрямованих на забезпечення сталого функціонування ДМІТС та об'єктів першочергового життєзабезпечення постраждалих працівників;
- здійснення постійного контролю за станом довкілля на території, що зазнала впливу наслідків надзвичайної ситуації, ситуацією на аварійних об'єктах і прилеглій до них території;
- інформування керівництва Держмитслужби щодо рівня надзвичайної ситуації та вжитих заходів, пов'язаних з реагуванням на цю ситуацію, оповіщення працівників та надання їм потрібних рекомендацій щодо поведінки в умовах, що склалися.
3.4. У режимі надзвичайного стану - здійснення заходів, передбачених Законом України від 16.03.2000. N 1550-III (1550-14) "Про правовий режим надзвичайного стану".

4. Організація роботи комісії

4.1. Загальне керівництво роботою комісії здійснює її голова, а в разі відсутності голови комісії - за його дорученням заступник голови комісії.
Склад комісії затверджується наказом ДМІТС.
Голова комісії організовує роботу комісії за допомогою секретаря комісії.
4.2. Рішення комісії приймаються на її засіданнях більшістю голосів, оформлюються протоколом, який підписується головою комісії та затверджуються начальником ДМІТС, і є обов'язковими до виконання всіма структурними підрозділами.
4.3. Засідання комісії проводяться в приміщенні, визначеному головою комісії, за місцем дислокації ДМІТС або на запасному пункті управління.
4.4. Періодичність проведення засідань комісії - при необхідності.

5. Функціональні обов'язки членів комісії

5.1. Функціональні обов'язки голови комісії.
Голова комісії відповідає за планування та організацію роботи комісії, її готовність до виконання покладених завдань, реалізацію прийнятих у межах компетенції комісією рішень, а також здійснення постійного контролю за виконанням заходів по захисту працівників, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.
Голова комісії зобов'язаний:
- керувати діяльністю комісії, своєчасно проводити засідання комісії;
- підписувати та в установленому порядку вносити на затвердження акти з питань діяльності комісії;
- доповідати начальнику ДМІТС про стан виконання покладених на комісію завдань;
- організовувати роботу по прогнозуванню виникнення та наслідків надзвичайних ситуацій на об'єктах ДМІТС;
- організовувати планування заходів щодо запобігання виникненню на об'єктах ДМІТС прогнозованих надзвичайних ситуацій та зменшення можливих негативних наслідків у разі їх виникнення;
- організовувати підготовку особового складу позаштатних спеціалізованих формувань функціональної підсистеми об'єктового рівня та працівників ДМІТС до дій у надзвичайних ситуаціях;
- організовувати розроблення планів реагування на надзвичайні ситуації.
При отриманні сигналу оповіщення про загрозу або виникнення на об'єктах ДМІТС надзвичайної ситуації голова комісії зобов'язаний:
- прибути протягом до 2-х годин на місце проведення засідань комісії й організувати її роботу;
- оцінити обставини, що склались на місці, де виникла надзвичайна ситуація або є загроза її виникнення, масштаби та характер небезпеки для працівників та об'єктів;
- прийняти рішення й запровадити заходи щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації й зменшення негативних наслідків у разі її виникнення;
- увести в дію відповідні розділи плану реагування на надзвичайні ситуації;
- особисто та через членів комісії здійснювати контроль за виконанням прийнятих комісією рішень;
- особисто або через членів комісії підтримувати постійний зв'язок та інформаційний обмін з територіальною підсистемою єдиної державної системи запобігання та реагування на надзвичайні ситуації (Шевченківським районним управлінням ГУМНС у м. Києві) та функціональними підсистемами єдиної державної системи Держмитслужби, у зонах діяльності яких виникла надзвичайна ситуація або є загроза її виникнення, а також з керівництвом та евакуаційною комісією Держмитслужби;
- інформувати начальника ДМІТС (керівництво Держмитслужби) про ситуацію, яка склалася, прийняті комісією рішення, запроваджені заходи і стан їх реалізації;
- подавати начальнику ДМІТС пропозиції щодо організації діяльності функціональної підсистеми об'єктового рівня в ситуації, що склалася.
5.2. Функціональні обов'язки заступника голови комісії.
Заступник голови комісії підпорядковується голові комісії і відповідає за своєчасність розроблення та виконання планів заходів функціональної підсистеми об'єктового рівня.
Заступник голови комісії зобов'язаний:
- керувати діяльністю комісії у відсутність та за дорученням голови комісії;
- забезпечити своєчасне розроблення та затвердження річного плану заходів з підготовки функціональної підсистеми об'єктового рівня єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, створеної в ДМІТС, здійснювати контроль за його виконанням;
- особисто здійснювати контроль та організовувати планування заходів з реагування на виникнення прогнозованих надзвичайних ситуацій, своєчасне їх коригування та узгодження в установленому порядку;
- періодично проводити тренування щодо оповіщення і збору членів комісії (відповідно до плану заходів або розпорядження голови комісії);
- організувати створення, комплектування, оснащення й підготовку сил та засобів функціональної підсистеми об'єктового рівня, необхідних для виконання покладених на комісію завдань, забезпечувати їх постійну готовність до дій за призначенням.
З отриманням сигналу оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації заступник голови комісії зобов'язаний:
- прибути протягом до 2-х годин на місце роботи комісії, організувати контроль за прибуттям членів комісії та доповісти про готовність комісії до виконання покладених завдань голові комісії;
- організувати цілодобове чергування членів комісії;
- організовувати роботу комісії щодо оперативного прогнозування можливого розвитку надзвичайної ситуації;
- організовувати контроль за ситуацією, що склалася (збір та опрацювання відповідної інформації);
- привести у відповідний режим готовності безпосередньо підпорядковані комісії сили та засоби функціональної підсистеми об'єктового рівня;
- організувати рятувальні заходи;
- особисто очолювати рятувальні роботи на більш відповідальній ділянці;
- своєчасно інформувати голову комісії про стан проведення рятувальних та інших невідкладних заходів, виконання рішень комісії та розпоряджень голови комісії.
5.3. Функціональні обов'язки членів комісії:
Члени комісії дають оперативну оцінку можливого розвитку подій при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій, а також прогнозують розвиток надзвичайних ситуацій при їх виникненні, ступеню впливу небезпечного фактора на працівників та об'єкти ДМІТС, надають пропозиції щодо протидії надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків.
Члени робочої групи зобов'язані вивчити та знати керівні документи з питань діяльності комісії.
Основні завдання членів робочої групи:
у режимі повсякденної діяльності:
- здійснення моніторингу;
- участь у розробленні планів роботи комісії та нормативних актів ДМІТС з питань діяльності функціональної підсистеми об'єктового рівня;
- підготовка та подання на розгляд пропозицій щодо забезпечення виконання покладених на комісію завдань;
- участь у планових та позапланових засіданнях комісії та у заходах, що здійснюється комісією.
у режимі підвищеної готовності:
- з отриманням сигналу оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації прибути протягом до 2-х годин на місце роботи комісії;
- аналіз інформації про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій та прогнозування можливих їх наслідків;
- оцінка обставин, які склалися внаслідок надзвичайної ситуації, характер можливого розвитку надзвичайної ситуації;
- підготовка пропозицій голові комісії щодо запровадження заходів, спрямованих на захист працівників і територій, організації рятувальних та інших невідкладних робіт, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;
- здійснення постійного контролю за динамікою обставин, спричинених надзвичайною ситуацією.
5.4. Функціональні обов'язки секретаря комісії.
Секретар комісії підпорядковується голові комісії та його заступнику.
На секретаря комісії покладається:
- узагальнення інформації, що надходить до комісії;
- облік та збереження документів комісії;
- своєчасне подання документів та інформації з питань діяльності комісії членам комісії;
- своєчасне доведення до членів комісії розпоряджень голови комісії та його заступника;
- підготовка проектів і реєстрація документів комісії.
Секретар комісії зобов'язаний:
- вивчити та знати керівні документи з питань діяльності комісії;
- готувати проекти актів комісії;
- прибути протягом до 2-х годин на місце роботи комісії з отриманням сигналу оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації;
- підтримувати постійний зв'язок з територіальною та функціональною підсистемами єдиної державної системи, у зоні діяльності яких виникла надзвичайна ситуація або є загроза її виникнення;
- коригувати список складу комісії.

6. Права комісії

6.1. Комісія має право:
- брати участь у розслідуванні причин виникнення надзвичайних ситуацій на об'єктах ДМІТС;
- самостійно здійснювати взаємодію з комісіями з питань надзвичайних ситуацій територіальних органів МНС функціональної підсистеми єдиної державної системи Держмитслужби;
- контролювати діяльність структурних підрозділів функціональної підсистеми об'єктового рівня та приймати рішення щодо оцінки їх діяльності;
- приймати рішення щодо припинення на території та об'єктах ДМІТС робіт, які можуть призвести до виникнення надзвичайної ситуації;
- заслуховувати на засіданнях звіти керівників структурних підрозділів функціональної підсистеми об'єктового рівня про виконання прийнятих комісією рішень;
- залучати представників територіальних органів МНС, функціональної підсистем єдиної державної системи Держмитслужби для забезпечення та реалізації заходів цивільного захисту об'єктів ДМІТС.
Голова Ради
О.О.Ніколайчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

ПОЛОЖЕННЯ

про евакуаційну комісію Департаменту митних інформаційних технологій та митної статистики

1. Загальна частина

1.1. Це Положення визначає порядок створення та діяльності в Департаменті митних інформаційних технологій та митної статистики (далі - ДМІТС) евакуаційної комісії (далі - комісія). Комісія підпорядковується начальнику ДМІТС.
1.2. Комісія створюється з метою проведення комплексу заходів щодо організованого вивезення (виведення) працівників та майна ДМІТС із району постійного розташування в разі прийняття рішення на їх евакуацію (передислокацію на нове місце розташування) у надзвичайних ситуаціях мирного часу та в особливий період.
1.3. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України (254к/96-ВР) , законами України: "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру" (1809-14) , "Про Цивільну оборону України" (2974-12) , "Про правові засади цивільного захисту" (1859-15) , "Про правовий режим надзвичайного стану" (1550-14) , "Про правовий режим воєнного стану" (1647-14) та іншими нормативно-правовими актами з питань цивільного захисту населення і територій, наказами та розпорядженнями Голови Державної митної служби України, начальника ДМІТС, рішенням комісії з питань надзвичайних ситуацій ДМІТС і цим Положенням.
1.4. Положення про евакуаційну комісію ДМІТС розроблено відповідно до вимог Положення про порядок проведення евакуації населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2001 N 1432 (1432-2001-п) .

2. Завдання комісії

2.1. На комісію покладається:
- здійснення планування і практичне виконання евакуаційних заходів щодо організованого вивезення (виведення) працівників ДМІТС із району можливого впливу наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного, екологічного та воєнного характеру у разі виникнення безпосередньої загрози їх життю та заподіяння шкоди здоров'ю;
- разом із комісією з питань надзвичайних ситуацій ДМІТС розроблення плану евакуації працівників ДМІТС, членів їх сімей, документів та майна у район нового місця розташування ДМІТС та організація здійснення евакуаційних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій;
- складення і регулярне коригування (станом на 1 січня) списків на евакуацію працівників та членів їх сімей;
- оповіщення працівників ДМІТС та членів їх сімей про початок евакуації, здійснення реєстрації працівників та членів їх сімей, які прибули для евакуації;
- розподілення працівників ДМІТС та членів їх сімей за транспортом (вагонами, автобусами), формування пішохідних колон для відправлення на пункти посадки, організація посадки евакуйованих на транспорт та їх відправлення до пунктів призначення, забезпечення зустрічі та розміщення евакуйованих у районі нового місця розташування ДМІТС;
- організація обліку членів сімей працівників ДМІТС, які є інвалідами, хворими, людей похилого віку, вагітних та жінок з малолітніми дітьми (віком до 10 років), яким у разі евакуації необхідно надати транспортні засоби до місць, де вони мешкають;
- підтримання в межах її діяльності взаємодії з евакуаційною комісією Шевченківського районного управління Міністерства надзвичайних ситуацій у м. Києві (далі - МНС), а також з місцевими органами влади в районі нового місця розташування ДМІТС (якщо воно намічено завчасно);
- організація інформаційного забезпечення евакуйованих працівників;
- участь у командно-штабних навчаннях та об'єктових тренуваннях ДМІТС з метою практичного відпрацювання особовим складом евакуаційної комісії своїх функціональних обов'язків;
- здійснення інших функцій, що випливають з покладених на неї завдань.

3. Заходи комісії щодо забезпечення виконання покладених завдань

3.1. У режимі повсякденної діяльності:
- разом із комісією з питань надзвичайних ситуацій ДМІТС розробити план евакуації працівників ДМІТС та членів їх сімей, документів та майна у район нового місця розташування ДМІТС та організувати здійснення евакуаційних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій;
- розробити документацію та функціональні обов'язки особового складу евакуаційної комісії;
- скласти та регулярно коригувати (станом на 1 січня) списки на евакуацію працівників ДМІТС та членів їх сімей;
- скласти та регулярно коригувати (станом на 1 січня) перелік документів та майна, що підлягає вивезенню, а такою визначити черговість евакуації підрозділів та майна ДМІТС;
- забезпечити транспортом евакуацію працівників ДМІТС та членів їх сімей, а також вивезення майна ДМІТС;
- організувати зв'язок і взаємодію з територіальною евакуаційною комісією МНС, збірними евакуаційними пунктами;
- відпрацювати та затвердити в місцевому органі державної влади району, який намічений для нового місця розташування ДМІТС у разі його евакуації (якщо це заплановано завчасно), взаємоузгоджений план розміщення евакуйованих;
- відповідно до взаємоузгодженого плану розміщення евакуйованих у районі нового місця розташування ДМІТС розробити та затвердити заходи щодо освоєння району евакуації, встановити й підтримувати ділові зв'язки з місцевими організаціями;
- організувати планову підготовку особового складу комісії - голови, заступника та секретаря на курсах цивільного захисту, в систему підготовки органів управління цивільного захисту ДМІТС;
- план організації та проведення евакуаційних заходів довести до кожного працівника ДМІТС під час вивчення Програми підготовки з цивільного захисту.
3.2. У режимі підвищеної готовності:
- доукомплектувати комісію особовим складом (у разі необхідності);
- організувати цілодобове чергування керівного складу комісії;
- перевірити готовність системи зв'язку та оповіщення для забезпечення здійснення евакуаційних заходів згідно із схемою зв'язку;
- уточнити план організації та проведення евакуаційних заходів, відкоригувати календарний план роботи комісії, списки працівників ДМІТС та членів їх сімей, а також перелік майна, що підлягають евакуації;
- організувати отримання засобів індивідуального захисту для членів комісії.
3.3. У режимі надзвичайної ситуації:
- привести у готовність особовий склад комісії для оперативної роботи;
- ввести в дію план організації та проведення евакуаційних заходів;
- організувати практичну роботу особовий склад комісії, оповістити працівників ДМІТС та членів їх сімей про початок евакуації;
- забезпечити збір працівників ДМІТС та членів їх сімей на об'єктовому або районному збірному евакуаційному пункті за дві години до відправлення транспорту і пішохідних колон, провести уточнення списків евакуйованих, внести до них зміни або доповнення відповідно до фактичної наявності людей;
- направити представників комісії на районні збірні евакуаційні пункти з уточненими списками на евакуацію;
- відправити групу забезпечення зустрічі та розміщення евакуйованих разом з оперативною ланкою в район нового місця розташування ДМІТС;
- провести інструктажі зі старшими вагонів, начальниками автомобільних та пішохідних колон;
- перевірити наявність у евакуйованих тривожних валіз із засобами індивідуального захисту, запасів продуктів харчування (на три доби) та питної води;
- при взаємодії із територіальними службами МНС організувати всебічне забезпечення та захист евакуйованих, що знаходяться на пунктах збору, станціях посадки та висадки;
- організувати супроводження евакуйованих по маршрутах руху від місць посадки до пункту призначення;
- організувати навантаження, вивезення та розвантаження в пункті призначення вантажів з майном ДМІТС;
- забезпечити зустріч та розміщення евакуйованих у районі нового місця розташування ДМІТС;
- про хід та завершення евакуаційних заходів доповісти начальнику ДМІТС, адміністрації збірного евакуаційного пункту та голові комісії з питань надзвичайних ситуацій Держмитслужби.

4. Організація роботи комісії

4.1. До складу комісії входять: голова комісії, заступник голови, секретар комісії, група зв'язку та оповіщення, група обліку евакуйованих, група збору та відправлення евакуйованих, група супроводження евакуйованих, група забезпечення зустрічі та розміщення евакуйованих, група вивезення майна та матеріально-технічного забезпечення заходів евакуації, представники комісії на збірних евакуаційних пунктах (далі - збірний пункт), представники комісії на пунктах посадки.
4.2. Склад комісії затверджується наказом ДМІТС.
4.3. За узгодженням начальника ДМІТС голові комісії підпорядковуються та залучаються для надання допомоги щодо проведення евакуації працівників ДМІТС та членів їх сімей невоєнізовані формування, сили, засоби зв'язку та транспорт.
4.4. Голова комісії відповідає за розроблення функціональних обов'язків особового складу евакуаційної комісії, планування, організацію та проведення заходів з евакуації працівників ДМІТС, членів їх сімей, документів та майна.
4.5. Заступник голови комісії відповідає за своєчасність розроблення планів евакуації, уточнення списків працівників та членів їх сімей, перелік документів і майна, що підлягають вивезенню, розрахунків матеріально-технічного забезпечення евакуаційних заходів. При проведенні евакуації заступник голови комісії координує діяльність груп, що входять до її складу.
Під час відсутності голови комісії він виконує його обов'язки.
4.6. Секретар комісії підпорядковується голові комісії та його заступнику. Секретар відповідає за:
- своєчасність отримання та збереження документів;
- внутрішній порядок;
- організацію чергування особового складу комісії;
- збір та узагальнення інформації, що надходить;
- своєчасне доведення до виконавців розпоряджень голови комісії;
- облік отриманих комісією та відданих її головою розпоряджень;
- підтримання зв'язку з начальниками груп та взаємодіючими територіальними органами МНС;
- оформлення та реєстрацію документів комісії.
4.7. Група зв'язку та оповіщення здійснює:
- розроблення схеми оповіщення та зв'язку комісії, систематичне її уточнення і коригування;
- підтримання системи зв'язку в постійній готовності для управління евакуаційними заходами;
- забезпечення надійного зв'язку голови комісії з керівництвом ДМІТС, начальниками груп евакуаційної комісії та невоєнізованими формуваннями при проведенні евакуації;
- негайне відновлення порушених засобів зв'язку та використання резервних (рухомих) засобів.
4.8. Група обліку евакуйованих здійснює:
- облік працівників та членів їх сімей, що підлягають евакуації, складання та регулярне (не рідше двох разів на рік) коригування списків на евакуацію;
- уточнення списків працівників та членів їх сімей при об'явленні евакуації, ведення обліку евакуйованих, що прибувають на пункти збору;
- збирання та узагальнення даних про хід евакуації, рух пішохідних і автомобільних колон, потягів з евакуйованими, майном ДМІТС, а також про прибуття та розміщення евакуйованих у новому місці розташування ДМІТС;
- інформування про хід евакуації голову евакуаційної комісії;
- ведення обліку працівників та членів їх сімей на приймальному евакопункті в районі нового місця розташування ДМІТС.
4.9. Група збору та відправлення евакуйованих здійснює:
- уточнення в місцевому органі влади місцезнаходження збірного пункту, встановлення та підтримання зв'язку з керівництвом пункту, узгодження маршрутів руху евакуйованих до збірного пункту та до станцій посадки у вагони (автобуси);
- складання списків розподілу евакуйованих працівників та членів їх сімей за вагонами (автобусами), регулярне (не рідше двох разів на рік) їх коригування;
- оповіщення, збір працівників та членів їх сімей, узагальнення даних про кількість прибуваючих на збірний пункт для евакуації, організація їх медичного забезпечення;
- забезпечення доставки на збірний пункт осіб, яким потрібні транспортні засоби (хворих, інвалідів, людей похилого віку, вагітних та жінок з малолітніми дітьми);
- формування із евакуйованих працівників пішохідних колон та їх відправлення на збірний пункт;
- виконання інших завдань за вказівками голови комісії.
4.10. Група супроводження евакуйованих здійснює:
- організацію доставки евакуйованих від збірного пункту до місць посадки у вагони (автобуси);
- формування пішохідних колон, призначення та інструктаж старших колон, вагонів та автобусів, вручення їм схем маршрутів руху;
- супроводження евакуйованих, підтримання порядку серед них під час руху пішохідних колон та транспорту;
- установлення та підтримання зв'язку із керівництвом залізниці, автотранспортних підприємств, які забезпечують евакуацію працівників та членів їх сімей;
- одержання, періодичне уточнення інформації про кількість та місткість вагонів і автобусів, маршрути і час руху до місць (станцій) посадки на транспорт, номери колії, вагонів, автобусів і таке інше;
- доведення інформації про порядок посадки на транспорт до евакуйованих;
- організацію та проведення посадки евакуйованих на транспорт, забезпечення при цьому дотримання правил безпеки;
- доставку автотранспортом від збірного пункту до залізничної станції дітей, інвалідів, осіб похилого віку, а також речей евакуйованих;
- організацію медичного забезпечення на маршрутах руху евакуйованих;
- ведення радіаційної та хімічної розвідки на маршрутах руху пішохідних колон та транспорту з евакуйованими;
- виконання інших завдань за вказівкою голови комісії.
До складу групи супроводження евакуйованих входять начальники вагонів, пішохідних та автомобільних колон.
4.11. Група вивезення майна та матеріально-технічного забезпечення заходів евакуації здійснює:
- узагальнення даних щодо переліку документів та майна ДМІТС, які підлягають вивезенню на нове місце розташування при евакуації;
- розрахунок транспорту, потрібного для вивезення документів та майна і матеріально-технічного забезпечення їх перевезення;
- регулярне (станом на 1 січня) уточнення переліків документів та майна, а також розрахунків транспортного забезпечення їх вивезення;
- організацію забезпечення транспортом евакуації документів та майна;
- розроблення та узгодження плану заходів евакуації матеріально-технічного забезпечення;
- повне та своєчасне забезпечення груп комісії всіма видами оснащення, обладнання робочих місць членів комісії всім необхідним для успішного виконання ними своїх обов'язків;
- організацію завантаження та розвантаження на транспортні засоби документів та майна, доставка їх до місць призначення;
- супроводження та організацію охорони вантажів ДМІТС при їх перевезенні під час евакуації.
4.12. Представник евакуаційної комісії ДМІТС на збірному пункті відповідає за:
- установлення та підтримання постійного зв'язку з територіальним збірним пунктом;
- організацію зустрічі евакуйованих у збірному пункті призначення, звірення наявності людей зі списками, уточнення списків та передача їх представникам територіального збірного пункту для реєстрації евакуйованих;
- облік евакуйованих працівників та членів їх сімей, що прибувають на збірний пункт, їх реєстрацію та організацію відправлення на станції (пункти) посадки на автотранспорт, потяги або на пішохідні маршрути;
- надання адміністрації територіального збірного пункту інформації в формуванні колон та їх відправленні;
- періодичне подання голові комісії (до групи обліку) даних про проходження евакуйованих через збірний пункт.
4.13. Представник комісії ДМІТС на пунктах (станціях) посадки на транспорт відповідає за:
- підтримання зв'язку з керівництвом залізниці, автопідприємства з метою одержання інформації про місця та порядок подання залізничного, автотранспорту (з номерами потягів, вагонів, автомобілів, автобусів, прізвищами водіїв тощо) у формі виписки з плану транспортного забезпечення евакуації;
- регулярне проведення (не рідше одного разу на рік) уточнення документів транспортного забезпечення по евакуації;
- здійсненням контролю за своєчасним поданням залізничного, автомобільного транспорту для евакуації працівників та членів їх сімей, документів, майна, що підлягають вивезенню.

5. Права комісії

5.1. Комісія має право:
- отримувати від відділу кадрової роботи дані, які необхідні для складання та уточнення списків працівників та членів їх сімей, що підлягають евакуації;
- самостійно здійснювати взаємодію з евакуаційною комісією територіального органу МНС за місцем постійної дислокації ДМІТС та в районі нового місця розташування;
- безпосередньо звертатися до керівників структурних підрозділів з питань планування проведення евакуаційних заходів, складання переліку документів та майна, що підлягають вивезенню, а також визначення черговості евакуації підрозділів та майна.
Голова Ради
О.О.Ніколайчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

ПОЛОЖЕННЯ

про експертну комісію Департаменту митних інформаційних технологій та статистики з питань оцінки інформації, яка циркулює в Єдиній автоматизованій інформаційній системі Держмитслужби України

1. Загальні положення

1.1. Експертна комісія Департаменту митних інформаційних технологій та статистики (далі - Експертна комісія ДМІТС) створюється для проведення експертної оцінки інформації, яка циркулює в Єдиній автоматизованій інформаційній системі Держмитслужби України (далі - ЄАІС), з метою визначення її належності до інформації з обмеженим доступом, потреби в належному захисті, визначення переліку відомостей, які містять в собі інформацію з обмеженим доступом, захист якої гарантується державою.
1.2. Експертна комісія ДМІТС утворюється в Департаменті митних інформаційних технологій Держмитслужби України та є дорадчим органом.
1.3. Головою Експертної комісії ДМІТС призначається Перший заступник начальника ДМІТС, або заступник начальника ДМІТС, секретарем - посадова особа Служби захисту інформації ДМІТС. До складу Експертної комісії ДМІТС обов'язково включаються працівники Служби захисту інформації, Служби інформаційних технологій, Служби митної статистики та аналізу, відділу організаційного та документального забезпечення, сектору правового забезпечення, головний інспектор з питань протидії корупції, головний інспектор із захисту державної таємниці та спеціального документального зв'язку та найбільш досвідчені працівники структурних підрозділів ДМІТС.
1.4. Засідання Експертної комісії ДМІТС проводяться не рідше одного разу на рік і вважаються правомочними, якщо на них присутні не менше двох третин складу комісії.
1.5. Проекти змін та доповнень до Переліку інформації з обмеженим доступом, яка циркулює в Держмитслужбі України і є власністю держави (далі - Перелік) виносяться на розгляд Експертної комісії ДМІТС.
1.6. Рішення Експертної комісії ДМІТС оформлюється протоколом засідання Експертної комісії ДМІТС, який підписується головою Експертної комісії ДМІТС або його заступником і секретарем та набирає чинності з дати затвердження начальником ДМІТС.
1.7. Секретар Експертної комісії ДМІТС за вказівкою її голови забезпечує скликання комісії, складає протоколи засідань комісії, доводить до відома структурних підрозділів і окремих посадових осіб ДМІТС рішення комісії, здійснює реєстрацію протоколів засідань комісії і готує звітність про її роботу, веде документацію Експертної комісії ДМІТС і забезпечує її зберігання.
1.8. У своїй роботі Експертна комісія ДМІТС керується Конституцією України (254к/96-ВР) , Законами України "Про інформацію" (2657-12) , "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах" (80/94-ВР) , нормативно-правовими актами Кабінету міністрів України, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державної митної служби України та цим Положенням.

2. Функції Експертної комісії ДМІТС

2.1. Експертна комісія ДМІТС проводить попередню експертну оцінку інформації, яка циркулює в інформаційно-телекомунікаційних системах Держмитслужби України.
2.2. Експертна комісія ДМІТС приймає рішення про схвалення або відмову в схваленні та віднесенні інформації до категорії інформації з обмеженим доступом.
2.3. Приймає рішення з питання включення інформації до проекту Переліку.
2.4. Організовує перегляд членами Експертної комісії ДМІТС носіїв інформації з обмеженим доступом для відбору та знищення такої інформації, що втратила практичне значення.
2.5. Бере участь у підготовці методичних рекомендацій з організації захисту інформації з обмеженим доступом.
2.6. Одержує від структурних підрозділів ДМІТС пропозиції з питань віднесення інформації до категорії інформації з обмеженим доступом та включення її до проекту Переліку.
2.7. Забезпечує проведення інструктажів і консультацій з працівниками структурних підрозділів ДМІТС з питань захисту інформації з обмеженим доступом.

3. Права Експертної комісії ДМІТС

Експертна комісія ДМІТС має право:
3.1. Заслуховувати на засіданнях комісії інформацію працівників ДМІТС, які відповідають за організацію захисту інформації, про стан обліку й збереження інформації з обмеженим доступом в інформаційно-телекомунікаційних системах Держмитслужби України.
3.2. Надавати методичну допомогу працівникам структурних підрозділів ДМІТС, які відповідають за організацію захисту інформації.
3.3. Запрошувати на засідання Експертної комісії ДМІТС як консультантів досвідчених фахівців Держмитслужби України, а в разі потреби - працівників Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.
3.4. Інформувати керівництво ДМІТС з питань, що відносяться до компетенції Експертної комісії ДМІТС.
Голова Ради
О.О.Ніколайчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

постійно діючої комісії по списанню основних засобів, інших необоротних активів, нематеріальних активів, малоцінних та швидкозношуваних предметів, запасів, грошових документів та бланків суворої звітності

Голова комісії - Пісной Павло Якович, заступник начальника Департаменту;
Заступник голови комісії - Копосов Сергій Анатолійович, начальник служби телекомунікацій.
Члени комісії:
Пухляк Світлана Леонідівна, начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності - головний бухгалтер;
Чернишов Євген Володимирович, заступник начальника відділу адміністрування центральних баз даних служби інформаційних технологій;
Никифоров Віктор Олександрович, провідний інспектор відділу технічної підтримки обчислювальної техніки служби захисту інформації;
Хоменко Володимир Миколайович, заступник начальника служби телекомунікацій - начальник відділу відомчої телекомунікаційної мережі;
Смірнов Ігор Васильович, начальник відділу локальних обчислювальних мереж служби телекомунікацій;
Нестеров Олександр Анатолійович, заступник начальника відділу технічної підтримки обчислювальної техніки служби захисту інформації;
Петровська Ірина Михайлівна, начальник сектору обліку матеріальних цінностей на балансових та позабалансових рахунках відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

постійно діючої інвентаризаційної комісії

Голова комісії - Ніколайчук О.О., перший заступник начальника Департаменту;
Заступник голови комісії - Яременко Ігор Володимирович, начальник відділу технічної підтримки обчислювальної техніки служби захисту інформації.
Члени комісії:
Пухляк Світлана Леонідівна, начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності - головний бухгалтер;
Степашко Ігор Олександрович, головний інспектор відділу технічної підтримки обчислювальної техніки служби захисту інформації;
Мазін Володимир Олександрович, головний інспектор відділу моніторингу безпеки інформації в ЄАІС служби захисту інформації;
Філоненко Олександр Миколайович, заступник начальника відділу автоматизації інформаційного обміну служби інформаційних технологій;
Скуба Артем Тарасович, головний інспектор відділу адміністрування центральних баз даних служби інформаційних технологій;
Ковальова Ольга Михайлівна, головний інспектор сектору обліку матеріальних цінностей на балансових та позабалансових рахунках відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
Нестерова Олена Олександрівна, заступник начальника відділу обробки статистичної інформації Служби митної статистики та аналізу;
Петровська Ірина Михайлівна, начальник сектору обліку матеріальних цінностей на балансових та позабалансових рахунках відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

постійно діючої інвентаризаційної комісії каси, грошових документів, бланків суворої звітності та розрахунків:

Голова комісії - Пісной Павло Якович, заступник начальника Департаменту;
Заступник голови комісії - Пухляк Світлана Леонідівна, начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності - головний бухгалтер;
Члени комісії:
Чумак Василь Олексійович, начальник господарського-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи;
Панченко Людмила Сергіївна, начальник відділу організаційного та документального забезпечення служби організаційно-розпорядчої роботи;
Коваленко Олена Анатоліївна, головний інспектор відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
Заруденська Вікторія Сергіївна, головний інспектор відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

постійно діючої комісії по прийманню, перевірки відповідності супроводжувальної документації умовам договорів, укладених з постачальниками, кількості та комплектності основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, нематеріальних активів, запасів, які централізовано закуплені Державною митною службою України, а також Департаментом митних інформаційних технологій та статистики для власних потреб

Голова комісії - Пісной Павло Якович, заступник начальника Департаменту.
Заступник голови комісії: - Чумак Василь Олексійович, начальник господарського-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи.
Члени комісії:
Нестеров Олександр Анатолійович, заступник начальника відділу технічної підтримки обчислювальної техніки служби захисту інформації, в разу його відсутності - Степашко Ігор Олександрович, головний інспектор відділу технічної підтримки обчислювальної техніки служби захисту інформації;
Литвинов Андрій Григорович заступник начальника відділу локальних обчислювальних мереж служби телекомунікацій, в разу його відсутності - Паламарчук Антон Михайлович, головний інспектор відділу локальних обчислювальних мереж служби телекомунікацій;
Лихацький Олександр Олегович, головний інспектор відділу відомчої телекомунікаційної мережі служби телекомунікацій, в разу його відсутності - Пучков Володимир Ігорович, головний інспектор відділу відомчої телекомунікаційної мережі служби телекомунікацій;
Літошенко Юрій Миколайович, головний інспектор відділу інформаційно-телекомунікаційних комплексів служби телекомунікацій, в разі його відсутності - Сергачов Андрій В'ячеславович, заступник начальника відділу інформаційно-телекомунікаційних комплексів служби телекомунікацій;
Ткаченко Володимир Петрович, начальник сектору правового забезпечення в разі його відсутності - Загородна Інна Анатоліївна, головний спеціаліст - юрисконсульт сектору правового забезпечення;
Коваль Юрій Григорович, начальник відділу захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах служби захисту інформації, в разі його відсутності - Мостовенко Олександр Петрович, заступник начальника відділу адміністрування та підтримки Центру сертифікації ключів;
Філоненко Олександр Миколайович, заступник начальника відділу автоматизації інформаційного обміну служби інформаційних технологій, в разі його відсутності - Денисенко Дмитро Ігорович, начальник відділу автоматизації інформаційного обміну служби інформаційних технологій;
Чернишов Євген Володимирович, заступник начальника відділу адміністрування ЦБД служби інформаційних технологій, в разі його відсутності - Скуба Артем Тарасович, головний інспектор відділу адміністрування ЦБД служби інформаційних технологій.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

постійно діючої комісії по зняттю залишків паливно-мастильних матеріалів та показників спідометрів на транспортних засобах Департаменту митних інформаційних технологій та статистики

Голова комісії - Лактіонов Андрій Олександрович, начальник служби організаційно-розпорядчої роботи.
Члени комісії:
Чумак Василь Олексійович, начальник господарського-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи;
Петровська Ірина Михайлівна, начальник сектору обліку матеріальних цінностей на балансових та позабалансових рахунках відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
Довгань Костянтин Вікторович, заступник начальника господарського-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

комісії з проведення перевірок наявності та стану зберігання службових посвідчень, документів суворої звітності

Голова комісії - Пісной П.Я., заступник начальника департаменту.
Члени комісії:
Микитенко В.В., головний інспектор з питань протидії корупції;
Березинець Г.П., начальник сектора підготовки службових посвідчень відділу кадрової роботи;
Бондаренко Т.Б., провідний інспектор відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

РАДА

по роботі з кадрами при Департаменті митних інформаційних технологій

Голова Ради - Ніколайчук Олег Олександрович, перший заступник начальника Департаменту;
Заступник голови Ради - Пісной Павло Якович, заступник начальника Департаменту;
Заступник голови Ради - Дорда Ірина Володимирівна, начальник служби захисту інформації;
Секретар Ради - Осичанська Наталія Анатоліївна, головний інспектор відділу кадрової роботи.
Члени Ради:
Флінта Олег Зіновійович, заступник начальника відділу кадрової роботи;
Ткаченко Володимир Петрович, начальник сектору правового забезпечення;
Малінський Євген Леонідович, голова Профорганізації (за згодою);
Пухляк Світлана Леонідівна, начальник відділу - головний бухгалтер відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
Кузнецова Раїса Євгеніївна, заступника начальника служби інформаційних технологій;
Лактіонов Андрій Олександрович, начальник служби організаційно-розпорядчої роботи;
Копосов Сергій Анатолійович, начальник служби телекомунікацій;
Ушаков Олег Юрійович, заступник начальника служби митної статистики та аналізу - начальник відділу ведення митної статистики зовнішньої торгівлі;
Владимировський Ігор Львович, заступник начальника служби захисту інформації - начальник відділу адміністрування та підтримки Центру сертифікації ключів.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

атестаційної комісії Департаменту митних інформаційних технологій та статистики

Голова комісії - Ніколайчук Олег Олександрович, перший заступник начальника Департаменту, на час відсутності з поважних причин (відрядження, хвороба, чергова відпустка) - Пісной П.Я., заступник начальника Департаменту;
Відповідальний секретар - Осичанська Наталія Анатоліївна, головний інспектор відділу кадрової роботи, на час відсутності з поважних причин (відрядження, хвороба, чергова відпустка) - Даниленко А.В., головний інспектор відділу кадрової роботи.
Члени комісії:
- начальник відділу кадрової роботи, на час відсутності з поважних причин (відрядження, хвороба, чергова відпустка) - Флінта О.З., заступник начальника відділу кадрової роботи;
- Кузнецова Раїса Євгенівна, заступник начальника служби інформаційних технологій;
- Горбатюк Алла Михайлівна, заступник начальника служби митної статистики та аналізу - начальник відділу обробки митної статистичної інформації;
- Копосов Сергій Анатолійович, начальник служби телекомунікацій;
- Лактіонов Андрій Олександрович, начальник служби організаційно-розпорядчої роботи;
- Владимировський Ігор Львович, заступник начальника служби-начальник відділу адміністрування та підтримки Центру сертифікації ключів служби захисту інформації.
- Малінський Євгеній Леонідович, голова Профорганізації (за згодою), на час відсутності з поважних причин (відрядження, хвороба, чергова відпустка) - Ємельянова І.В., заступник голови профспілки;
- Король Сергій Петрович, головний інспектор по охороні праці, мобілізаційній роботі та цивільній обороні;
- Ткаченко Володимир Петрович, начальник сектору правового забезпечення, в разі його відсутності - Загородна Інна Анатоліївна, головний спеціаліст - юрисконсульт сектору правового забезпечення.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

комісії з визначення трудового стажу

Голова комісії - Пісной П.Я., заступник начальника департаменту.
Члени комісії:
Ткаченко В.П., начальник сектора правового забезпечення;
Заруденська В.С., головний інспектор відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
Чумак В.О., начальник господарсько-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи;
Назаренко О.Є., головний інспектор відділу кадрової роботи.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

навчально-методичної ради Департаменту митних інформаційних технологій та статистики

Голова Ради - Пісной Павло Якович, заступник начальника Департаменту;
Заступник голови Ради - Флінта Олег Зіновійович, заступник начальника відділу кадрової роботи.
Члени Ради:
Горбатюк Алла Михайлівна, заступник начальника служби-начальник відділу обробки митної інформації;
Кузнецова Раїса Євгеніївна, заступник начальник служби інформаційних технологій;
Осичанська Наталія Анатоліївна, головний інспектор відділу кадрової роботи, відповідальний секретар Ради.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

експертної комісії з визначення цінності документів

Голова комісії - Пісной П.Я., заступник начальника ДМІТС;
Заступник голови комісії - Кононова О.О., заступник начальника відділу організаційного та документального забезпечення служби організаційно-розпорядчої роботи;
Секретар комісії - Пеганова І.І., провідний інспектор відділу організаційного та документального забезпечення служби організаційно-розпорядчої роботи (особа, відповідальна за ведення архівної справи).
Члени комісії:
Хількевич М.М., головний інспектор із державної таємниці та спеціального зв'язку;
Владимировський І.Л., заступник начальника служби захисту інформації;
Заруденська В.С., головний інспектор відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
Ткаченко В.П., начальник сектора правового забезпечення.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

комісії з питань надзвичайних ситуацій Департаменту митних інформаційних технологій та статистики

Голова комісії - за посадою перший заступник начальника Департаменту;
Заступник голови комісії - за посадою заступник начальника Департаменту (за напрямом організаційно-розпорядчої роботи);
Секретар комісії - за посадою головний інспектор з охорони праці, мобілізаційної роботи та цивільної оборони.
Члени Комісії (за посадами):
- заступник начальника Департаменту;
- начальник служби інформаційних технологій;
- начальник служби телекомунікацій;
- начальник служби захисту інформації;
- начальник служби організаційно-розпорядчої роботи;
- начальник відділу кадрової роботи;
- начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
- начальник господарсько-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи;
- начальник відділу охорони служби організаційно-розпорядчої роботи;
- начальник сектору правового забезпечення.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

евакуаційної комісії Департаменту митних інформаційних технологій та статистики

Голова комісії - Пісной П.Я., заступник начальника Департаменту;
Заступник голови комісії - Чумак В.О., начальник господарсько-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи;
Секретар комісії - Король С.П., головний інспектор з охорони праці, мобілізаційної роботи та цивільної оборони;
Начальник групи зв'язку і оповіщення - Смірнов І.В., начальник відділу локальних обчислювальних мереж служби телекомунікацій.
Члени групи зв'язку і оповіщення:
Кіщак В.І., головний інспектор відділу локальних обчислювальних мереж служби телекомунікацій;
Березинець Ю.П., головний інспектор відділу відомчої телекомунікаційної мережі служби телекомунікацій;
Начальник групи обліку евакуйованих - Флінта О.З., заступник начальника відділу кадрової роботи;
Обліковці:
Даниленко А.В., головний інспектор відділу кадрової роботи;
Романова Т.О., головний інспектор сектору підготовки службових посвідчень відділу кадрової роботи;
Начальник групи збору і відправлення евакуйованих - Бужак І.І. начальник відділу ведення нормативної бази служби інформаційних технологій.
Члени групи збору і відправлення евакуйованих:
Матвієнко І.А., головний інспектор відділу ведення нормативної бази служби інформаційних технологій;
Васюхіна І.М., головний інспектор відділу ведення нормативної бази служби інформаційних технологій;
Начальник групи супроводження евакуйованих - Коваль Ю.Г., начальник відділу захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах служби захисту інформації;
Начальник автомобільної колони - Довгань К.В., заступник начальника господарсько-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи;
Начальник пішохідної колони - Яременко І.В., начальник відділу технічної підтримки та обчислювальної техніки служби захисту інформації;
Начальник групи вивезення майна і матеріально-технічного забезпечення заходів евакуації - Петровська І.М., начальник сектору обліку матеріальних цінностей на балансових та позабалансових рахунках відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності.
Члени групи вивезення майна:
Хількевич М.М., головний інспектор із захисту державної таємниці та спеціального документального зв'язку;
Ковальова О.М., головний інспектор сектору обліку матеріальних цінностей на балансових та позабалансових рахунках відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності;
Овдієнко С.М., провідний інспектор господарсько-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи;
Пеганова І.І., провідний інспектор відділу організаційного та документального забезпечення служби організаційно-розпорядчої роботи;
Представник евакуаційної комісії на збірному пункті - Грищук А.М., головний інспектор відділу моніторингу функціонування елементів ЄАІС служби захисту інформації;
Представник комісії на пунктах (станціях) посадки на транспорт - Смолянінов Ю.М., головний інспектор господарсько-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

постійно діючої комісії з перевірки знань з питань охорони праці

Департаменту митних інформаційних технологій та статистики:
Голова комісії - Пісной П.Я., заступник начальника Департаменту;
Заступник голови комісії - Король С.П., головний інспектор з охорони праці, мобілізаційної роботи та цивільної оборони.
Члени комісії:
Довгань К.В., заступник начальника господарсько-експлуатаційного відділу, служби організаційно розпорядчої роботи;
Нестеров О.А., заступник начальника відділу технічної підтримки обчислювальної техніки, служби захисту інформації;
Смолянінов Ю.М., головний інспектор господарсько-експлуатаційного відділу, служби організаційно розпорядчої роботи;
Осичанська Н.А., головний інспектор відділу кадрової роботи;
Ткаченко В.П., начальник сектора правового забезпечення;
представник Департаменту розвитку митної інфраструктури та міжнародного співробітництва, відповідальний за роботу з питань охорони праці (за узгодженням).

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

експертної комісії з питань оцінки інформації, яка циркулює в ЄАІС

Голова комісії - Ніколайчук Олег Олександрович, перший заступник начальника Департаменту;
Заступник голови комісії - Микитенко Володимир Віталійович, головний інспектор з питань протидії корупції;
Секретар комісії - Мазін Володимир Олександрович, головний інспектор відділу моніторингу безпеки інформації в ЄАІС Служби захисту інформації.
Члени комісії:
Владимировський Ігор Львович, заступник начальника служби - начальник відділу адміністрування та підтримки Центру сертифікації ключів Служби захисту інформації;
Горбатюк Алла Михайлівна, заступник начальника служби - начальник відділу обробки митної статистичної інформації Служби митної статистики та аналізу;
Фостенко Сергій Костянтинович, заступник начальника служби - начальник відділу адміністрування центральної бази даних Служби інформаційних технологій;
Панченко Людмила Сергіївна, начальник відділу організаційного та документального забезпечення;
Хількевич Микола Михайлович, головний інспектор із захисту державної таємниці та спеціального документального зв'язку;
Ткаченко В.П., начальник сектора правового забезпечення.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДМІТС
06.07.2011  N 183

СКЛАД

комісії з питань захисту інформації на об'єктах інформаційної діяльності

Голова комісії - Ніколайчук Олег Олександрович, перший заступник начальника Департаменту.
Члени комісії:
Копосов Сергій Анатолійович, начальник служби телекомунікацій;
Коваль Юрій Григорович, начальник відділу захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах;
Хількевич Микола Михайлович, головний інспектор із захисту державної таємниці та спеціального документального зв'язку;
Чумак Василь Олексійович, начальник господарського-експлуатаційного відділу служби організаційно-розпорядчої роботи.
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.u