ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Н А К А З
26.10.2010 N 826

Про внесення змін до Методичних рекомендацій щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної податкової служби України при організації та проведенні перевірок платників податків, затверджених наказом ДПА України від 27.05.2008 N 355

З метою удосконалення взаємодії між органами державної податкової служби при організації та проведенні перевірок платників податків, які мають філії (відокремлені підрозділи) та сплачують податок на прибуток та/або податок на додану вартість консолідовано, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Зміни до Методичних рекомендацій щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної податкової служби України при організації та проведенні перевірок платників податків, затверджених наказом ДПА України від 27.05.2008 N 355 (v0355225-08) (додаються).
2. Заступнику Голови ДПА України - голові ДПА у м. Києві Нізенку О.В., головам ДПА в Автономній Республіці Крим, областях та м. Севастополі забезпечити взаємодію підрозділів органів державної податкової служби України при організації та проведенні перевірок платників податків з урахуванням змін, внесених цим наказом.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Носачову І.В.
Голова
О.О.Папаіка

Додаток
до наказу ДПА України
26.10.2010  N 826

ЗМІНИ

до Методичних рекомендацій щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної податкової служби України при організації та проведенні перевірок платників податків, затверджених наказом ДПА України від 27.05.2008 N 355 ( v0355225-08 )

У розділі 1 "Взаємодія підрозділів органів ДПС при проведенні планових та позапланових виїзних перевірок своєчасності, достовірності, повноти нарахування і сплати податків та зборів (обов'язкових платежів)":
1. Абзац четвертий пункту 1.20 після слів "забезпечують своєчасне інформування і надання матеріалів перевірки до закінчення перевірки платника податків - юридичної особи, органу, що проводить його перевірку, у визначений цим органом термін" доповнити словами "але не пізніше, ніж за 3 дні до її завершення.".
2. Пункт 1.20 доповнити новими абзацами такого змісту:
"У разі виникнення необхідності зупинити перевірку філії (відокремленого підрозділу) або продовжити термін її проведення, таке зупинення (подовження) здійснюється за обов'язковим письмовим погодженням з органом ДПС, який проводить перевірку юридичної особи.
У разі зупинення перевірки платника податку - юридичної особи або продовження її терміну, орган ДПС, який здійснює таку перевірку, в день прийняття відповідних рішень забезпечує повідомлення про це органів ДПС, які здійснюють перевірки філій (відокремлених підрозділів) такого платника податків.
У разі допущення органами ДПС, що здійснюють перевірки філій (відокремлених підрозділів), або у яких юридична особа перебуває на обліку як платник окремих податків і зборів, порушень вимог пункту 1.5 розділу I та цього пункту Методичних рекомендацій, орган ДПС, який здійснює перевірку платника податків - юридичної особи, ініціює перед органом ДПС вищого рівня питання щодо притягнення до відповідальності у встановленому порядку посадових осіб органів ДПС, які допустили порушення.".
Директор Департаменту
податкового контролю
юридичних осіб
І.М.Удачина