МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ТА У СПРАВАХ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВІД НАСЛІДКІВ
ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ
Н А К А З
27.08.2008 N 618

Про порядок встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства надзвичайних ситуацій N 898 (v0898735-11) від 29.08.2011 )
Відповідно до вимог підпунктів 4-7 пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2007 р. N 1294 (1294-2007-п) "Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу", підпунктів 2, 3 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. N 268 (268-2006-п) "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів" та пунктів 2, 3 розділу 3 постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. N 1298 (1298-2002-п) "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери", з метою упорядкування встановлення доплат за науковий ступінь, вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам рядового і начальницького складу та працівникам МНС НАКАЗУЮ:
1. Створити постійно діючу Комісію із встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам начальницького складу та працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначення Міністра, у складі згідно з додатком.
2. Затвердити Положення про постійно діючу Комісію із встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам начальницького складу та працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначення Міністра, що додається.
3. Керівникам урядових органів державного управління, департаментів та самостійних структурних підрозділів центрального апарату Міністерства, начальникам ГУ МНС України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, керівникам навчальних закладів та наукових установ МНС, організаційних структур Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, установ і організацій МНС надавати на розгляд Комісії документи для встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам начальницького складу та працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначення Міністра.
4. Керівникам урядових органів державного управління, начальникам ГУ МНС України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, керівникам навчальних закладів та наукових установ МНС, організаційних структур Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, установ і організацій МНС створити у місячний термін в очолюваних підрозділах постійно діючі комісії із встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам рядового начальницького складу та працівникам МНС своєї номенклатури призначення.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Баранчука В.М.
Міністр
В.Шандра

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МНС
27.08.2008  N 618

ПОЛОЖЕННЯ

про постійно діючу Комісію із встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам начальницького складу і працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначення Міністра

1. Положення про постійно діючу Комісію із встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам начальницького складу і працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначенню Міністра (далі - Положення), розроблене відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2007 року N 1294 (1294-2007-п) "Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу", від 9 березня 2006 р. N 268 (268-2006-п) "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів" та від 30 серпня 2002 р. N 1298 (1298-2002-п) "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" і визначає порядок встановлення особам начальницького складу та працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначення Міністра, доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання.
2. У своїй діяльності постійно діюча Комісія із встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам начальницького складу і працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначення Міністра (далі - Комісія), керується законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, МНС, Міністерства праці та соціальної політики, Міністерства освіти і науки, Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Вищої атестаційної комісії, міжнародними зобов'язаннями України та цим Положенням.
3. Персональний склад Комісії затверджується наказом МНС.
4. До повноважень Комісії належить:
4.1 Приймати до розгляду заяви та завірені у встановленому порядку копії документів, що підтверджують наявність у осіб начальницького складу та працівників МНС підстав для встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання.
4.2 Запитувати при виникненні потреби додаткові матеріали.
4.3 Розглядати заяви та додаткові матеріали протягом місячного терміну з дня їх надходження.
4.4 Визначати відповідність наявних наукового ступеня, спортивного або почесного звання профілю службової діяльності заявника на займаній посаді.
4.5 Визначати пов'язаність займаної заявником посади з науковою або педагогічною діяльністю.
4.6 Приймати відповідне рішення про встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання або про відмову у встановленні, про що інформувати заявника.
5. Рішення Комісії є підставою для встановлення особам начальницького складу та працівникам МНС, посади яких віднесені до Номенклатури призначення Міністра, надбавок і доплат за науковий ступінь, вчене звання, спортивне та почесне звання, передбачених підпунктами 2, 3 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. N 268 (268-2006-п) "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів", пунктами 4-7 розділу IV Інструкції про виплату грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, затвердженої наказом МНС від 10.06.2008 N 447 (z0612-08) , та підпунктами 2, 3 пункту 4 і підпунктами 3, 4 пункту 5 розділу 1 Умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій МНС України, затверджених наказом МНС від 10.07.2006 N 431 (z0892-06) .
6. Рішення Комісії оформлюються протоколом, який підписується членами Комісії.
7. Витяги із протоколів з рішеннями Комісії передаються для подальшої їх реалізації до Департаменту кадрової політики.
8. Комісії взяти до уваги, що згідно із статтею 7 Угоди про правонаступництво щодо державних архівів колишнього Союзу РСР (997_704) (6 липня 1992 року набула чинності для України) держави - учасниці Співдружності Незалежних Держав визнають юридичну силу архівних довідок, виданих державними архівними установами інших держав - учасниць Співдружності.
Заступник Міністра
В.Баранчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МНС
27.08.2008  N 618
(у редакції наказу МНС
від 29.08.2011  N 898)
( v0898735-11 )

КОМІСІЯ

із встановлення доплат за науковий ступінь і вчене звання, надбавок за спортивне та почесне звання особам начальницького складу і працівникам МНС, посади яких віднесені до номенклатури призначення Міністра

Ціцак Олег Васильович - директор Департаменту кадрів та роботи з особовим складом, голова Комісії
Григор'єв Олександр Миколайович - головний спеціаліст відділу комплектування служби цивільного захисту та підготовки кадрів Департаменту кадрів та роботи з особовим складом, секретар Комісії
Члени Комісії:
Алімов Олександр Федорович - начальник Центру соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення МНС Управління забезпечення Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України
Бойко Анатолій Павлович - директор Департаменту організаційно-контрольної роботи
Загрева Борис Юхимович - директор Департаменту фінансового забезпечення та інвестицій
Поворозник Роман Романович - начальник Управління правового забезпечення.
( Склад в редакції Наказу Міністерства надзвичайних ситуацій N 898 (v0898735-11) від 29.08.2011 )