КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
від 2 листопада 2011 р. N 1097-р
Київ

Про скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець

1. З метою запобігання виникненню аварійної ситуації на гідротехнічних спорудах Криворізького басейну дозволити скидання із ставка-накопичувача надлишків зворотних вод у р. Інгулець у період з 1 листопада 2011 р. по 1 березня 2012 р. згідно з регламентом скидання надлишків зворотних вод.
Відповідальність за додержання вимог регламенту покласти на Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном, контроль за їх виконанням - на Міністерство екології та природних ресурсів, Державну екологічну інспекцію, Державне агентство рибного господарства.
2. Державному агентству водних ресурсів розробити на підставі гідрологічного прогнозу щодо весняної повені у 2012 році у басейні р. Інгульця регламент промивання русла і екологічного оздоровлення зазначеної річки та погодити його з Міністерством екології та природних ресурсів, Державним агентством рибного господарства, Міністерством охорони здоров'я, Дніпропетровською, Миколаївською і Херсонською облдержадміністраціями.
3. Державному агентству з управління державними корпоративними правами та майном вжити в межах своїх повноважень заходів до забезпечення оплати гірничорудними підприємствами згідно з додатком за рахунок їх власних коштів робіт з розроблення регламентів, зазначених у пунктах 1 і 2 цього розпорядження, розбавлення зворотних вод під час їх скидання та з промивання русла р. Інгульця залежно від фактичного обсягу скидання.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

Додаток
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 2 листопада 2011 р. N 1097-р

ПЕРЕЛІК

гірничорудних підприємств, які здійснюють оплату робіт з розроблення регламентів скидання надлишків зворотних вод та промивання русла і екологічного оздоровлення р. Інгульця, а також робіт з розбавлення зворотних вод під час їх скидання та з промивання русла зазначеної річки

Найменування підприємства Фактичний обсяг відкачування зворотних вод у південному напрямку в 2010 році, тис. куб. метрів
Публічні акціонерні товариства:
Криворізький залізорудний комбінат 4678,3
Євраз Суха Балка 1023,1
АрселорМіттал Кривий Ріг 4559,4
Центральний гірничо- збагачувальний комбінат 3335
Усього 13595,8