УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 59/331 від 22.07.2002
м. Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 серпня 2002 р.
за N 625/6913
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Пенсійного фонду N 129/267 (z1071-05) від 02.09.2005 )

Про затвердження Порядку участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в експерименті з підвищення ефективності роботи державних цільових фондів у Запорізькій, Луганській та Львівській областях

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 N 146 (146-2002-п) "Про додаткові заходи щодо проведення експерименту з підвищення ефективності роботи державних цільових фондів" НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в експерименті з підвищення ефективності роботи державних цільових фондів у Запорізькій, Луганській та Львівській областях (додається).
2. Управлінню надходження доходів та управлінню правового забезпечення Пенсійного фонду України подати Порядок для реєстрації до Міністерства юстиції України.
Голова правління
Пенсійного фонду України
Міністр праці
та соціальної політики України
Б.Зайчук
І.Сахань

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Пенсійного фонду
України,
Міністерства праці та
соціальної політики України
22.07.2002 N 59/331
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 серпня 2002 р.
за N 625/6913

Порядок участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в експерименті з підвищення ефективності роботи державних цільових фондів у Запорізькій, Луганській та Львівській областях

1. Цей Порядок визначає механізм виконання Пенсійним фондом України функцій з контролю за нарахуванням та сплатою страхових внесків, а також за повнотою реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб як платників внесків на обов'язкове державне соціальне страхування та збору на обов'язкове державне пенсійне страхування протягом періоду проведення у Запорізькій, Луганській та Львівській областях експерименту з підвищення ефективності роботи державних цільових фондів (далі - експеримент) із залученням до нього Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - фонди соціального страхування).
Розмір та порядок сплати зазначених внесків, порядок їх обчислення, а також відповідальність за несвоєчасну їх сплату, у тому числі через ухилення від реєстрації як платника цих внесків, або сплату їх не в повному обсязі страхувальниками регулюються Законами України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" (1105-14) та "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" (2240-14) .
Кошти, стягнуті та одержані з платників внесків, зараховуються на відповідні рахунки фондів соціального страхування у порядку, установленому законодавством України.
2. Протягом місяця з дня початку експерименту відповідні робочі органи виконавчих дирекцій фондів соціального страхування здійснюють звірку реєстру страхувальників з переліком платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування в органах Пенсійного фонду.
Надалі щомісяця до 5-го числа місяця, наступного за звітним, органи Пенсійного фонду надають відповідним робочим органам виконавчих дирекцій фондів соціального страхування перелік зареєстрованих у Пенсійному фонді новостворених платників внесків та щокварталу в термін до 15-го числа місяця, наступного за звітним кварталом, - перелік платників, знятих з обліку в органах Пенсійного фонду.
3. Органи Пенсійного фонду щокварталу надають відповідним робочим органам виконавчих дирекцій фондів перелік платників, перевірки на яких заплановано в наступному кварталі.
Відповідні робочі органи фондів соціального страхування не пізніше ніж за 3 дні до початку перевірки надають органам Пенсійного фонду один примірник розрахункової відомості за період, що перевіряється.
4. Спеціалісти органів Пенсійного фонду одночасно з проведенням перевірок платників щодо дотримання чинного законодавства про нарахування та сплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування здійснюють перевірки щодо нарахування та сплати страхових внесків до фондів соціального страхування.
За результатами перевірки складається акт, один примірник (копія) якого передається відповідним робочим органам виконавчих дирекцій фондів соціального страхування.
5. Фінансові та штрафні санкції, а при необхідності примусове стягнення до страхувальників, у яких було виявлено несвоєчасну або неповну сплату страхових внесків, застосовуються у встановленому чинним законодавством порядку.
Начальник управління
надходження доходів Пенсійного фонду України В.Литвиненко
Начальник управління
загальнообов'язкового державного
соціального страхування
Міністерства праці
та соціальної політики України
В.Балаценко