КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 15 лютого 2012 р. № 100 Київ

Питання розміщення, проектування та будівництва ядерної установки "Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується прискорювачем електронів"

Відповідно до статті 18 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" (39/95-ВР) Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Погодитися з пропозицією Національної академії наук, Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради щодо розміщення ядерної установки "Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується прискорювачем електронів" на території промислового майданчика Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" по вул. Академічній, 1, в м. Харкові та здійснення її проектування і будівництва.
2. Схвалити подане Харківською обласною державною адміністрацією техніко-економічне обґрунтування будівництва ядерної установки "Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується прискорювачем електронів", розроблене товариством з обмеженою відповідальністю "Харківський проектно-конструкторський інститут "Теплоелектропроект-союз" і рекомендоване до схвалення державним підприємством "Укрдержбудекспертиза" Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, з такими основними технічними показниками:
основне обладнання ядерної установки
підкритична збірка:
коефіцієнт розмноження нейтронів, Кеф.
-
' 0,98
пальне, що використовується,
-
235U
ступінь збагачення, відсотків
-
19,8
лінійний прискорювач електронів:
енергія, МеВ
-
100
тепловиділяючі збірки:
тип
-
ВВР-М2
кількість, штук
-
38 (43)
потужність електричних споживачів, кВА
-
2800
витрати технічної води, куб. метрів на годину
16,5
показники генерального плану
площа ділянки під будівництво, гектарів
1,12
площа забудови, кв. метрів
2360
щільність забудови, відсотків
21
тривалість будівництва, місяців
24
3. Харківській обласній державній адміністрації подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо визначення додаткових заходів, спрямованих на соціально-економічний розвиток м. Харкова, та встановлення за погодженням з місцевими органами самоврядування обсягу і порядку здійснення зазначених заходів на підставі відповідних науково-економічних обґрунтувань.
Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ Інд. 70