КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 29 лютого 2012 р. № 162 Київ

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 296 та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 459

Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 296 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансування проектів, пов’язаних з підвищенням техніки безпеки шахт шляхом впровадження уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС)" (296-2011-п) (Офіційний вісник України, 2011 р., № 22, ст. 915, № 32, ст. 1358) зміни (162-2012-п) , що додаються.
2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 459 "Деякі питання здійснення Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки закупівлі уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС) на засадах координації" (459-2011-п) (Офіційний вісник України, 2011 р., № 32, ст. 1358).
Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 29 лютого 2012 р. № 162

ЗМІНИ,

що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 296 ( 296-2011-п )

1. У назві та постановляючій частині постанови слова "уніфікованої телекомунікаційної системи" замінити словами "уніфікованих телекомунікаційних систем", а слово "(УТАС)" - словами "(УТАС) та проектів модернізації цих систем".
2. У Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансування проектів, пов’язаних з підвищенням техніки безпеки шахт шляхом впровадження уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС), затвердженому зазначеною постановою:
1) у назві та пункті 1 Порядку слова "уніфікованої телекомунікаційної системи" замінити словами "уніфікованих телекомунікаційних систем", а слово "(УТАС)" - словами "(УТАС) та проектів модернізації цих систем";
2) пункти 2-4 викласти у такій редакції:
"2. Бюджетні кошти використовуються з метою підвищення техніки безпеки шахт шляхом впровадження та модернізації уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС) (далі - уніфіковані телекомунікаційні системи (УТАС).
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є МНС. Відповідальним виконавцем бюджетної програми та розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Держгірпромнагляд.
4. Завданням Держгірпромнагляду є впровадження та модернізація на шахтах уніфікованих телекомунікаційних систем (УТАС) згідно з проектною документацією, затвердженою Держгірпромнаглядом.";
3) абзац перший пункту 5 викласти у такій редакції:
"5. Держгірпромнагляд визначає шахти, на яких будуть впроваджуватися уніфіковані телекомунікаційні системи (УТАС), та шахти, на яких буде здійснюватися їх модернізація, з урахуванням:";
4) пункт 6 викласти у такій редакції:
"6. Перелік шахт та розподіл обсягів фінансування затверджуються Держгірпромнаглядом за погодженням з Мінфіном.";
5) пункт 7 виключити;
6) пункт 8 викласти у такій редакції:
"8. Держгірпромнагляд здійснює закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для впровадження та модернізації уніфікованих телекомунікаційних систем (УТАС), в установленому законодавством порядку.
Попередня оплата таких товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням вимог бюджетного законодавства.
Впроваджені або модернізовані уніфіковані телекомунікаційні системи (УТАС) передаються на підставі акта приймання - передачі шахтам або вугледобувним підприємствам із закріпленням зазначених систем за цими шахтами або вугледобувними підприємствами на праві господарського відання.";
7) у пункті 9 слова "облік зобов’язань в органах Державної казначейської служби" замінити словами "облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства", а слова "у порядку, встановленому Державною казначейською службою" - словами "в установленому законодавством порядку".