КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 29 лютого 2012 р. № 161
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для поповнення статутних фондів казенних підприємств для забезпечення їх діяльності

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для поповнення статутних фондів казенних підприємств для забезпечення їх діяльності, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 29 лютого 2012 р. № 161

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для поповнення статутних фондів казенних підприємств для забезпечення їх діяльності

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Поповнення статутних фондів казенних підприємств для забезпечення їх діяльності" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Агентство держмайна.
3. Одержувачами бюджетних коштів є казенні підприємства, стосовно яких до 2012 року судом прийнято рішення про стягнення боргу з органу, до сфери управління якого належать такі підприємства, як субсидіарного відповідача.
Перелік одержувачів бюджетних коштів затверджується Агентством держмайна.
4. Бюджетні кошти спрямовуються на поповнення статутних фондів казенних підприємств для виконання зобов’язань, які несе держава в особі органу, до сфери управління якого належать такі підприємства, на підставі прийнятих судом рішень про стягнення боргу.
5. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, проводяться одержувачами через відкриті ними в органах Казначейства рахунки.
6. Бюджетні кошти використовуються у межах відповідних бюджетних призначень згідно із затвердженим Агентством держмайна планом використання таких коштів.
7. Одержувачі бюджетних коштів подають щокварталу до 10 числа місяця, що настає за звітнім періодом, Агентству держмайна інформацію про використання коштів для подання до 20 числа звіту про їх використання Мінфіну.
8. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
9. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.