КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 29 лютого 2012 р. № 165 Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення Центру навчання теоретичним та практичним знанням з роботи уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС)

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення Центру навчання теоретичним та практичним знанням з роботи уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС), що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 29 лютого 2012 р. № 165

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення Центру навчання теоретичним та практичним знанням з роботи уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС)

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Створення Центру навчання теоретичним та практичним знанням з роботи уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС)" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти використовуються з метою створення Центру навчання теоретичним та практичним знанням з роботи уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС) (далі - Центр), який здійснюватиме підвищення кваліфікації обслуговуючого персоналу шахт, що дасть змогу забезпечити підвищення безпеки на шахтах за рахунок більш ефективного управління технологічними процесами персоналом, який набув необхідні теоретичні знання та практичні навики.
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є МНС.
4. Відповідальним виконавцем бюджетної програми та розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Держгірпромнагляд, який відповідно до вимог законодавства здійснює закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для створення Центру.
Центр створюється на підприємстві - переможці процедури закупівлі та на підставі акта приймання - передачі передається такому підприємству із закріпленням на праві господарського відання.
Попередня оплата товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням вимог бюджетного законодавства.
5. Бюджетні кошти спрямовуються на створення автоматизованої системи навчання, яка включає технічні засоби для імітації аварійних ситуацій з відпрацюванням взаємодії користувачів та уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС), відповідно до проектної документації, яка затверджується Держгірпромнаглядом.
6. Завданням Держгірпромнагляду є створення Центру, який здійснюватиме підвищення кваліфікації обслуговуючого персоналу шахт.
7. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отриманий (створений) необоротний актив, а також відкриття рахунка, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
8. Держгірпромнагляд подає щокварталу до 25 числа наступного місяця Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів за формою, встановленою Мінфіном.
Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.