КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 29 лютого 2012 р. № 164 Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 29 лютого 2012 р. № 164

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Створення Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти використовуються з метою підвищення стану безпеки робіт на шахтах вугледобувних підприємств за рахунок здійснення централізованого контролю за станом шахтної атмосфери та гірничо-шахтного устатковання шляхом створення Центру комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості (далі - Центр).
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є МНС.
4. Відповідальним виконавцем бюджетної програми та розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Держгірпромнагляд, який відповідно до вимог законодавства здійснює закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для створення Центру.
Попередня оплата таких товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням вимог бюджетного законодавства.
5. Бюджетні кошти спрямовуються на створення системи технічного забезпечення передачі інформації в режимі реального часу з шахт до Центру, її приймання, оброблення, прогнозування небезпечних ситуацій та автоматизоване керування параметрами безпеки вугільних підприємств відповідно до проектної документації, яка затверджується Держгірпромнаглядом.
6. Завданням Держгірпромнагляду є створення Центру.
7. Держгірпромнагляд визначає та затверджує перелік шахт, які будуть інтегровані до Центру, з урахуванням:
відносного показника оцінки аварійної небезпеки виробничих параметрів шахти (Кп);
відносного показника оцінки аварійної небезпеки гірничотехнічних параметрів шахти (Кгт);
відносного показника оцінки аварійної небезпеки внаслідок дії основних небезпечних чинників гірничого виробництва (Коп).
8. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отриманий (створений) необоротний актив, а також відкриття рахунка, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
9. Держгірпромнагляд подає щокварталу до 25 числа наступного місяця Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів за формою, встановленою Мінфіном.
Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.