УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 9 березня 2011 р. N 214
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 160 (160-2012-п) від 29.02.2012 )

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації та ліквідації об'єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1319 (1319-2011-п) від 21.12.2011 )
Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації та ліквідації об'єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 9 березня 2011 р. N 214

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації та ліквідації об'єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів державного бюджету за програмою "Реструктуризація та ліквідація об'єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності" (далі - бюджетні кошти).
Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном.
2. Одержувачами бюджетних коштів є дочірнє підприємство "Калійний завод" відкритого акціонерного товариства "Оріана", державне підприємство "Подорожненський рудник", Роздільське державне гірничо-хімічне підприємство "Сірка", Стебницьке державне гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", Новояворівське державне підприємство "Екотрансенерго".
3. Ціллю використання бюджетних коштів є реструктуризація гірничо-хімічних підприємств для збереження власної рудної бази хімічної промисловості, подолання негативних демографічних і соціально-демографічних наслідків та запобігання незворотним процесам у зоні діяльності гірничо-хімічних підприємств.
4. Бюджетні кошти спрямовуються на виконання проектів:
відновлення екологічної рівноваги та рекультивації порушених гірничими роботами земель Яворівського державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка";
із завершення в 2012 році ліквідації сірчаних кар'єрів, відновлення екологічної рівноваги і ландшафту в зоні діяльності Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка";
( Абзац третій пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1319 (1319-2011-п) від 21.12.2011 )
консервація рудника N 2 і рекультивація порушених земель Стебницького державного гірничо-хімічного підприємства "Полімінерал";
із завершення в 2011 році закриття сірчаного кар'єру і відновлення ландшафту в зоні діяльності державного підприємства "Подорожненський рудник";
із завершення в 2011 році ліквідації екологічних наслідків діяльності дочірнього підприємства "Калійний завод "ВАТ Оріана";
погашення заборгованості за бюджетними зобов'язаннями минулих років, зареєстрованих в органах Державної казначейської служби.
Пріоритетним напрямом в капітальному будівництві є спрямування коштів на завершення об'єктів з високим ступенем будівельної готовності.
5. Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном розробляє та затверджує план робіт з реструктуризації та ліквідації об'єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності. Копія зазначеного плану подається Мінфіну.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
Попередня оплата таких товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням положень бюджетного законодавства.
7. Видатки, пов'язані з фінансуванням капітального будівництва та прийняттям їх в експлуатацію здійснюються з урахуванням вимог Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374), та Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. N 923 (923-2008-п) (Офіційний вісник України, 2008 р., N 80, ст. 2694; 2009 р., N 41, ст. 1370).
8. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Державної казначейської служби та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються у порядку, встановленому Державною казначейською службою.
9. Одержувачі бюджетних коштів подають Державному агентству з управління державними корпоративними правами та майном щокварталу до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, інформацію про виконання плану робіт, зазначеного у пункті 5 цього Порядку, за формою, встановленою Агентством за погодженням з Мінфіном.
Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном подає зазначену інформацію Мінфіну щокварталу до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, і щороку до 10 лютого наступного року.
10. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюється в установленому законодавством порядку.