КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 2 березня 2011 р. № 186
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реформування та розвитку державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" та "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля"

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 173 (173-2012-п) від 07.03.2012 )
Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реформування та розвитку державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" та "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля", що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 2 березня 2011 р. № 186

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реформування та розвитку державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" та "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля"

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів державного бюджету за програмою "Реформування та розвиток державних підприємств "ВО "Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова" та Державного Конструкторського бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" (далі - бюджетні кошти).
Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є ДКА.
( Абзац другий пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 173 (173-2012-п) від 07.03.2012 )
2. Бюджетні кошти з метою забезпечення реформування та розвитку державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" та "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" використовуються:
за напрямами, визначеними додатком 2 до Державної програми розвитку державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" і "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" (491-2009-п) , затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2009 р. № 491 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 38, ст. 1279);
для розроблення проекту реструктуризації державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" та "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля";
на погашення бюджетної кредиторської заборгованості, яка виникла у попередні роки та бюджетні зобов’язання за якою зареєстровані в органах Казначейства.
( Пункт 2 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 173 (173-2012-п) від 07.03.2012 )
3. ДКА затверджує порядок проведення конкурсу на розроблення проекту реструктуризації державних підприємств "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" та "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля", в якому визначаються, зокрема, такі загальні вимоги до учасників конкурсу:
( Абзац перший пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 173 (173-2012-п) від 07.03.2012 )
наявність сертифіката міжнародного стандарту ISO 9001:2000;
відсутність простроченої заборгованості з податків і зборів, справляння яких передбачено Податковим кодексом України (2755-17) ;
відсутність заборгованості за кредитами.
Крім того, в такому порядку необхідно зазначити, що участь у зазначеному конкурсі може брати учасник, який не перебуває у стадії припинення, стосовно якого не порушено провадження у справі про банкрутство або якого не визнано банкрутом.
4. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до законодавства.
5. Відповідальний виконавець бюджетної програми відображає у первинному та бухгалтерському обліку отримані (створені) оборотні і необоротні активи відповідно до законодавства.
6. Відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюється у порядку, встановленому законодавством.
( Пункт 6 в редакції Постанови КМ № 173 (173-2012-п) від 07.03.2012 )
7. Складення та подання звітів про виконання паспорта бюджетної програми (у тому числі щодо результативних показників), фінансової і бюджетної звітності, а також подання інформації про заходи впливу стосовно порушення бюджетного законодавства здійснюються в установленому законодавством порядку.
8. Контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.