ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

Про відзначення 120-річчя з дня народження видатного польського письменника і художника Бруно Шульца

У 2012 році виповнюється 120 років з дня народження та 70 років з дня смерті Бруно Шульца - всесвітньо відомого польського письменника і художника.
Враховуючи визначний особистий внесок Бруно Шульца у світову культуру XX століття, Верховна Рада України
постановляє:
1. У 2012 році урочисто відзначити 120-річчя з дня народження Бруно Шульца - всесвітньо відомого польського письменника і художника.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 120-річчя з дня народження Бруно Шульца;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити і затвердити план заходів, пов’язаних з відзначенням 120-річчя з дня народження Бруно Шульца, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності Бруно Шульца, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 120-річчя з дня народження Бруно Шульца.
4. Рекомендувати Міністерству закордонних справ України звернутися до Уряду Республіки Польща щодо організації спільних українсько-польських заходів для відзначення 120-річчя з дня народження Бруно Шульца.
5. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" видати серію поштових марок, присвячених відзначенню 120-річчя з дня народження Бруно Шульца.
6. Рекомендувати Міністерству культури України вивчити можливість створення літературно-меморіального музею у місті Дрогобич, у будинку, де жив і працював Бруно Шульц.
7. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В.ЛИТВИН м. Київ 22 березня 2012 року № 4612-VI