МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА
ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
26.04.2012 № 178
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
16 травня 2012 р. 
за № 772/21085

Про затвердження Положення про Почесну грамоту Державної архітектурно-будівельної інспекції України, її опису та малюнка

Відповідно до статей 143 , 144 , 146 Кодексу законів про працю України (322-08) , Указу Президента України від 18 листопада 1996 року № 1094 "Про відомчі заохочувальні відзнаки" (1094/96) і підпункту 16 пункту 10 Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (439/2011) , затвердженого Указом Президента України від 08 квітня 2011 року № 439, а також з метою відзначення за особисті досягнення у виконанні завдань, пов'язаних із формуванням та забезпеченням реалізації державної політики у сфері здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та контролю у сфері житлово-комунального господарства, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити такі, що додаються:
Положення про Почесну грамоту Державної архітектурно-будівельної інспекції України;
опис Почесної грамоти Державної архітектурно-будівельної інспекції України;
малюнок Почесної грамоти Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
2. Департаменту нормативно-правового регулювання (Татаринцева М.А.) разом з Державною архітектурно-будівельною інспекцією України (Рибак О.В.) у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Міністр
А.М. Близнюк
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства 
регіонального розвитку, 
будівництва 
та житлово-комунального 
господарства України 
26.04.2012 № 178
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
16 травня 2012 р. 
за № 772/21085

ПОЛОЖЕННЯ

про Почесну грамоту Державної архітектурно-будівельної інспекції України

1. Почесна грамота Державної архітектурно-будівельної інспекції України (далі - Почесна грамота) установлюється з метою заохочення кращих працівників системи органів державного архітектурно-будівельного контролю, а також з метою відзначення їх за особисті досягнення у виконанні завдань, пов'язаних із формуванням та забезпеченням реалізації державної політики у сфері здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та контролю у сфері житлово-комунального господарства, за багаторічну плідну працю у сфері здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та контролю у сфері житлово-комунального господарства.
2. Почесною грамотою можуть нагороджуватися громадяни України, працівники системи органів державного архітектурно-будівельного контролю, працівники підприємств, установ, організацій, що віднесені до сфери управління Держархбудінспекції України.
3. Висунення кандидатур здійснюється гласно у трудовому колективі, де працює особа, яку представляють до заохочення.
4. Нагородження Почесною грамотою здійснюється за рішенням колегії Держархбудінспекції України.
5. Подання про нагородження Почесною грамотою готується на колегію Держархбудінспекції України:
на керівників структурних підрозділів центрального апарату та начальників територіальних органів Держархбудінспекції України - її кадровою службою;
про нагородження працівників центрального апарату Держархбудінспекції України - керівником самостійного структурного підрозділу;
про нагородження працівників територіальних органів - начальником територіального органу Держархбудінспекції України;
про нагородження працівників центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, обласних, міських рад - керівниками центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, обласних, міських рад.
про нагородження працівників підприємств, установ, організацій - керівником відповідного підприємства, установи, організації;
на профспілкових працівників та активістів - Центральним комітетом Профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України.
6. До подання про нагородження Почесною грамотою додається біографічна довідка особи, яка представляється до нагороди.
7. У поданні має бути зазначено відомості про осіб, яких представлено до нагородження (прізвище, ім'я, по батькові; дата народження; повна назва займаної посади, категорія посади та присвоєний ранг (для державних службовців) відповідно до запису в трудовій книжці; стаж роботи (загальний, державної служби, роботи у відповідному державному органі та на даній посаді) та рівень виконання посадових обов'язків, ділові та професійні якості; підстави для подання, а також відомості про досягнення осіб, які представляються до нагородження.
У випадку невідповідності поданих документів вимогам пунктів 6 та 7 цього Положення подання разом з матеріалами повертається без розгляду.
8. У разі прийняття колегією Держархбудінспекції України рішення про нагородження особи Почесною грамотою кадрова служба готує відповідний наказ.
9. Почесну грамоту підписує Голова Держархбудінспекції України (далі - Голова).
Вручення Почесної грамоти проводиться Головою, або за його дорученням заступниками, в урочистій обстановці та приурочується до загальнодержавних та галузевих професійних свят, річниць створення Держархбудінспекції України, її територіальних органів.
10. За дорученням Голови вручення нагородженим працівникам територіальних органів Почесної грамоти може бути проведено за місцем роботи нагородженої особи членами колегії Держархбудінспекції України.
11. В особовій справі та трудовій книжці особи, нагородженої Почесною грамотою, кадрова служба здійснює відповідний запис із зазначенням дати і номера наказу.
12. Облік і реєстрацію нагороджень Почесною грамотою веде кадрова служба Держархбудінспекції України.
13. Втрачена Почесна грамота повторно не видається.
Директор Департаменту
державних програм
та розвитку житлового
будівництва
О.М. Непомнящий
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства 
регіонального розвитку, 
будівництва 
та житлово-комунального 
господарства України 
26.04.2012 № 178

ОПИС

Почесної грамоти Державної архітектурно-будівельної інспекції України

Почесна грамота Державної архітектурно-будівельної інспекції України (далі - Почесна грамота) виготовляється із високоякісного крейдяного паперу шляхом цифрового або офсетного друку і має форму вертикально розташованого прямокутника формату А4.
Почесна грамота має пастельно-жовтий колір із зображенням контуру території України світло-зеленого кольору, всередині контуру території України розташовані концентричні кола світло-зеленого кольору. На площину пастельно-жовтого кольору нанесена захисна сітка жовтого кольору.
Почесна грамота оздоблена рамкою і візерунком (по внутрішньому контуру).
Перша рамка утворена бордюром блакитного кольору із графічним зображенням декоративного орнаменту темно-синього кольору із жовтим обрамленням.
Внутрішня рамка утворена ланцюжками графічного зображення декоративного візерунка жовто-блакитного кольору.
У центрі верхньої частини Почесної грамоти - розгорнута стрічка жовто-блакитного кольору, на якій розташовано зображення малого Державного Герба України.
Під зображенням малого Державного Герба України темно-синім кольором нанесено написи:
"ДЕРЖАВНА АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНИ", "ПОЧЕСНА ГРАМОТА", "НАГОРОДЖУЄТЬСЯ".
Під словом "НАГОРОДЖУЄТЬСЯ" - місце для розміщення тексту із зазначенням посади, прізвища, імені та по батькові особи, яка нагороджується.
Почесна грамота скріплюється підписом Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України та гербовою печаткою Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
Директор Департаменту
державних програм
та розвитку житлового
будівництва
О.М. Непомнящий
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства 
регіонального розвитку, 
будівництва 
та житлово-комунального 
господарства України 
26.04.2012 № 178

МАЛЮНОК

Почесної грамоти Державної архітектурно-будівельної інспекції України

( Див. текст (za772-12) )
Директор Департаменту
державних програм
та розвитку житлового
будівництва
О.М. Непомнящий