КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 21 травня 2012 р. № 399 Київ

Про затвердження Порядку використання у 2012 році бюджетних коштів, передбачених для будівництва, реконструкції, проведення проектних і ремонтних робіт на пріоритетних об'єктах державного та регіонального значення, які перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення зазначених робіт та придбання обладнання

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України
постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2012 році бюджетних коштів, передбачених для будівництва, реконструкції, проведення проектних і ремонтних робіт на пріоритетних об'єктах державного та регіонального значення, які перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення зазначених робіт та придбання обладнання, що додається.
Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 21 травня 2012 р. № 399

ПОРЯДОК

використання у 2012 році бюджетних коштів ( 4282-17 ), передбачених для будівництва, реконструкції, проведення проектних і ремонтних робіт на пріоритетних об'єктах державного та регіонального значення, які перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення зазначених робіт та придбання обладнання

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті (4282-17) за програмою "Будівництво, реконструкція, проведення проектних і ремонтних робіт на пріоритетних об'єктах державного та регіонального значення, які перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення зазначених робіт та придбання обладнання" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінрегіон.
Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальними виконавцями бюджетної програми є бюджетні установи, а одержувачами бюджетних коштів - державні підприємства (організації), які визначаються Мінрегіоном в установленому законодавством порядку.
3. Бюджетні кошти спрямовуються на будівництво, реконструкцію, проведення проектних і ремонтних робіт на пріоритетних об'єктах державного та регіонального значення, які перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення зазначених робіт та придбання обладнання.
Видатки, пов'язані з фінансуванням об'єктів капітального будівництва, здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва (1764-2001-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1764 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 52, ст. 2374), та постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. № 1404 "Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" (1404-2006-п) (Офіційний вісник України, 2006 р., № 41, ст. 2752), а інші видатки, передбачені цим пунктом, - в установленому законодавством порядку.
4. Перелік об'єктів, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів (далі - перелік об'єктів), затверджується Мінрегіоном за обґрунтованими пропозиціями органів державної влади або державних підприємств (організацій).
5. До переліку об'єктів включаються об'єкти державної форми власності, що є пріоритетними об'єктами державного та регіонального значення, перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення робіт з будівництва, реконструкції, проектних та ремонтних робіт, а також придбання обладнання (далі - об'єкти).
6. Органи державної влади або державні підприємства (організації) подають Мінрегіону обґрунтовані пропозиції щодо необхідності включення об'єктів до переліку об'єктів, які розглядаються комісією, утвореною Мінрегіоном.
7. Закупівля товарів, робіт і послуг проводиться в установленому законодавством порядку.
8. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Казначейства та операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
9. Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачі таких коштів подають щомісяця до 5 числа Мінрегіону звіт про використання бюджетних коштів.
10. Казначейство подає щомісяця до 15 числа Мінрегіону і Мінфіну інформацію про обсяги перерахування бюджетних коштів та касові видатки в розрізі об'єктів.
11. Мінрегіон подає до 25 січня 2013 р. Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів.
12. Складення та подання бюджетної і фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим використанням здійснюються в установленому законодавством порядку.