МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
14.05.2012 № 352
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 травня 2012 р.
за № 850/21162

Про затвердження Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства охорони здоров’я України - Подяку Міністерства охорони здоров’я України та Почесну грамоту Міністерства охорони здоров’я України

Відповідно до статті 1 Указу Президента України від 18 листопада 1996 року № 1094 "Про відомчі заохочувальні відзнаки" (1094/96) , пункту 4 Примірного положення про відомчі заохочувальні відзнаки (134/97) , затвердженого Указом Президента України від 13 лютого 1997 року № 134, підпункту 10 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України (467/2011) , затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства охорони здоров’я України - Подяку Міністерства охорони здоров’я України та Почесну грамоту Міністерства охорони здоров’я України, що додається.
2. Департаменту кадрової політики, освіти, науки та запобігання корупції Міністерства охорони здоров’я України забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Віце-прем’єр-міністр України -
Міністр
Р.В. Богатирьова
ПОГОДЖЕНО:
Голова Комісії
державних нагород та геральдики
В.о. президента
Всеукраїнської асоціації роботодавців
В.о. президента Спілки підприємців малих,
середніх і приватизованих підприємств України
Президент Спілки орендарів
і підприємців України
Перший заступник Керівника
Спільного представницького органу профспілок
Перший заступник Голови
Спільного представницького органу
сторони роботодавців на національному рівні
С. Льовочкін
В. Биковець
В. Биковець
В. Хмільовський
Г.В. Осовий
О. Мірошниченко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
охорони здоров’я України
14.05.2012 № 352
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 травня 2012 р.
за № 850/21162

ПОЛОЖЕННЯ

про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства охорони здоров’я України - Подяку Міністерства охорони здоров’я України та Почесну грамоту Міністерства охорони здоров’я України

I. Загальні положення

1. Подяка Міністерства охорони здоров’я (далі - Подяка) та Почесна грамота Міністерства охорони здоров’я (далі - Почесна грамота) є відомчими заохочувальними відзнаками Міністерства охорони здоров’я України, що встановлюються для відзначення працівників за сумлінну працю, творчу ініціативу, особисту професійну майстерність, внесок у розвиток медичної науки, підготовку медичних кадрів, впровадження сучасних методів діагностики і лікування, активну санітарно-освітню та профілактичну роботу, інші здобутки у справі охорони здоров’я, санітарного та епідемічного благополуччя населення, а також з нагоди загальнодержавних свят, галузевих професійних свят, ювілейних дат, працівників, підприємств, установ, організацій.
2. Подякою або Почесною грамотою нагороджуються працівники апарату Міністерства, апарату центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через віце-прем’єр-міністра України - Міністра охорони здоров’я України (далі - Міністр), підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, які мають стаж роботи: не менше трьох років - Подякою, чотирьох - Почесною грамотою.
3. Почесною грамотою, як правило, нагороджуються працівники, яким раніше оголошувалась Подяка Міністерства охорони здоров’я України та/або які нагороджувались іншими заохочувальними відзнаками органів державної влади.
Особи, нагороджені Почесною грамотою або Подякою можуть бути представлені до нагородження повторно не раніше ніж через три роки після останнього нагородження, за винятком працівників, які досягли граничного віку перебування на державній службі (пенсійного віку) та виходять на пенсію.
4. Нагородженим Почесною грамотою працівникам, зазначеним у пункті 2 цього розділу, виплачується премія (одноразова винагорода) у розмірі від одного до п’яти посадових окладів в межах коштів, передбачених у кошторисі на оплату їх праці.

II. Порядок представлення до нагородження Подякою або Почесною грамотою

1. Подання про нагородження Подякою або Почесною грамотою працівників вноситься на ім’я Міністра заступником Міністра - керівником апарату за поданням керівників структурних підрозділів центрального апарату Міністерства, Міністром охорони здоров’я АР Крим, начальниками управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівниками центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через віце-прем’єр-міністра України - Міністра охорони здоров’я України, керівниками підприємств, установу, організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України.
2. У поданні зазначаються біографічні дані працівника, відомості про його трудові досягнення та конкретні заслуги за весь час роботи, відомості про громадську діяльність та рішення трудового колективу, де працює особа.
3. Подання про нагородження передається до Колегії Міністерства для розгляду і прийняття відповідного рішення.
4. Про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою видається наказ Міністра.

III. Порядок вручення Подяки або Почесної грамоти

1. Вручення Подяки або Почесної грамоти проводиться в урочистій обстановці Міністром або за його дорученням членами колегії.
2. Облік і реєстрацію нагородження Подякою та Почесною грамотою забезпечує кадрова служба Міністерства охорони здоров’я України.
3. Втрачені Подяка, Почесна грамота повторно не видаються.
4. В особовій справі та трудовій книжці нагородженого кадрова служба органу державної влади, підприємства, установи, організації, де працює нагороджений, здійснює відповідний запис із зазначенням дати і номера наказу. Для військовослужбовців робиться відповідний запис в облікових документах.
В.о. директора Департаменту
кадрової політики, освіти,
науки та запобігання корупції
І.І. Фещенко