КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 13 червня 2012 р. № 530
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо підтримки науково-дослідних господарств

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо підтримки науково-дослідних господарств, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 13 червня 2012 р. № 530

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо підтримки науково-дослідних господарств

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Здійснення заходів щодо підтримки науково-дослідних господарств" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Національна академія аграрних наук (далі - Академія).
Основними цілями використання бюджетних коштів є збільшення обсягів виробництва оригінального насіння з метою прискореного впровадження у виробництво високоурожайних сортів і гібридів сільськогосподарських культур та садивного матеріалу; забезпечення стабілізації і розвитку племінного тваринництва та птахівництва, підвищення племінних та продуктивних якостей тварин; здійснення заходів з докорінного поліпшення земель.
3. Бюджетні кошти спрямовуються науково-дослідним господарствам, які перебувають у віданні Академії, на фінансування заходів з:
селекції сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва;
селекції у тваринництві та птахівництві;
докорінного поліпшення земель.
4. Бюджетні кошти розподіляються Академією між зазначеними заходами та використовуються відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для селекції в рослинництві (232-2009-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2009 р. № 232 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 21, ст. 674; 2011 р., № 11, ст. 486), Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програми селекції у тваринництві та птахівництві в науково-дослідних господарствах (886-2011-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2011 р. № 886 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 65, ст. 2531), і Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансування заходів з докорінного поліпшення земель науково-дослідних господарств (945-2011-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2011 р. № 945 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 69, ст. 2631).
5. Погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органах Казначейства, здійснюється в установленому законодавством порядку.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
7. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z1401-11) , затвердженого в установленому законодавством порядку.
8. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.