УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
24.05.2012 № 224
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
13 червня 2012 р. 
за № 945/21257

Про умови, порядок призначення та оплату науково-педагогічної або наукової діяльності військовослужбовців Управління державної охорони України на посадах у порядку службового сумісництва, пов’язаних з науково - педагогічною або науковою діяльністю в Інституті Управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Відповідно до статті 11 Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" (160/98-ВР) та абзацу п’ятнадцятого пункту 4.3 розділу IV Інструкції про порядок застосування Положення про проходження військової служби за контрактом військовослужбовцями Управління державної охорони України (z1102-11) , затвердженої наказом Управління державної охорони України від 30 серпня 2011 року № 399, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2011 року за № 1102/19840, з метою забезпечення реалізації правових гарантій військовослужбовців щодо свободи наукової і технічної творчості, а також підвищення рівня освітньої діяльності та ефективності наукового і науково-технічного забезпечення в Інституті Управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченка
НАКАЗУЮ:
1. Установити умови та порядок призначення військовослужбовців Управління державної охорони України у порядку службового сумісництва на посади, пов’язані з науково-педагогічною або науковою діяльністю в Інституті Управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
2. Військовослужбовці Управління державної охорони України призначаються на посади у порядку службового сумісництва для здійснення науково-педагогічної або наукової діяльності та звільняються з цих посад Начальником Управління державної охорони України або особою, що виконує його обов’язки чи посаду, за рапортом директора Інституту Управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченка або особи, що виконує його обов’язки, чи посаду.
3. Оплата науково-педагогічної або наукової діяльності військовослужбовців Управління державної охорони України, призначених у порядку службового сумісництва на посади науково-педагогічного складу Інституту Управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченка, здійснюється в розмірі до 50 відсотків посадового окладу за посадою, на яку військовослужбовець призначений за сумісництвом, без додаткових виплат (надбавок, доплат та премій). Гарантії соціального захисту військовослужбовців, призначених на посади у порядку службового сумісництва, визначаються відповідно до законодавства за основною посадою.
4. Науково-педагогічна або наукова діяльність в Управлінні державної охорони України у порядку службового сумісництва здійснюється за умови повного і ефективного виконання військовослужбовцем функціональних обов’язків за основною посадою та на посаді за сумісництвом. У разі недотримання цієї вимоги керівник підрозділу Управління державної охорони України, де військовослужбовець проходить військову службу на основній посаді, або директор Інституту Управління державної охорони України Київського національного університету імені Тараса Шевченка (особа, що виконує його обов’язки чи посаду) подає рапорт Начальнику Управління державної охорони України щодо звільнення військовослужбовця із займаної посади за сумісництвом.
5. З наказом ознайомити особовий склад Управління державної охорони України в частині, що стосується.
6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Начальник Управління
генерал-майор
С.Л.Кулик
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Міністра освіти і науки,
молоді та спорту України –
керівник апарату
П.М. Куліков