ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства
юстиції України
08.06.2012 № 848/5 ( z0964-12 )
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
14 червня 2012 р. 
за № 965/21277

НОРМА

належності столового посуду та інвентарю для їдалень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів

№ з/п
Найменування виду майна
Одиниця виміру
Їдальні засуджених
загальні їдальні установ виконання покарань та слідчих ізоляторів
їдальні лікарень та стаціонарів медчастин
виховні установи виконання покарань
загальні їдальні
їдальні стаціонарів медчастин
кіль- кість пред-метів
кіль- кість осіб
кількість пред- метів
кількість осіб
кількість предметів
кількість осіб
кількість предметів
кількість осіб
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1
Бачки алюмінієві литі ємністю:
8,0 л;
шт.
1
10
-
-
1
10
-
-
5,0 л
1
10
-
-
1
10
-
-
2
Кухлі питні ємністю 0,25 л
шт.
1
1
1
1
1
1
1
1
3
Клейонка столова
м
3
10
3
10
3
10
3
10
4
Ложки розливальні ємністю 0,2 л
шт.
1
10
-
-
2
4
-
-
5
Ложки столові металеві
шт.
1
1
1
1
1
1
1
1
6
Ложки металеві чайні
шт.
-
-
1
1
1
1
1
1
7
Миски металеві
шт.
1
1
1
1
1
1
-
-
8
Миски емальовані
шт.
-
-
-
-
-
-
1
1
9
Підставки під бачки і чайники
шт.
1
10
1
4
1
4
1
4
10
Солонки пластмасові
шт.
1
10
1
4
1
4
1
4
11
Тарілки металеві діаметром 200 мм:
для других страв;
шт.
1
1
1
1
1
1
1
1
для хліба
шт.
2
10
1
4
1
4
1
4
12
Чайники алюмінієві литі ємністю:
до 5 л;
шт.
1
10
-
-
1
8
-
-
до 3,5 л
шт.
-
-
1
8
-
-
1
8
13
Піднос універсальний із заглибленнями під їжу
шт.
1
1
1
1
1
1
1
1
__________
Примiтки:
1. Під час роздачі їжi в мисках i тарілках бачки i ложки розливальнi не видаються. У цьому разі дозволяється мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 1 піднос на 20 осіб.
2. Для роздачi готової їжi в слiдчих iзоляторах і приміщеннях камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки на кожний поверх належить мати: ложки розливальнi ємнiстю 0,2 i 0,5 л; ємнiсть для доставки хлiба, вiзки вантажнi вантажністю 130-400 кг за фактичною потребою.
3. Клейонка столова застосовується за вiдсутностi на обiднiх столах гiгiєнiчного покриття.
4. У разі функціонування лінії самообслуговування із використанням підносів універсальних із заглибленнями під їжу пункти 1, 4, 7, 8, 9, 11 і 12 цієї норми не застосовуються.
5. У разі функціонування лінії самообслуговування із використанням підносів без універсальних заглиблень під їжу пункти 1, 4, 9, 11, 12 і 13 цієї норми не застосовуються. У цьому разі необхідно мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 2 підноси на одне посадкове місце в їдальні.
6. Для створення поточного запасу на складі установи повинно утримуватись 20 % посуду, приборів та інвентарю від загальної потреби згідно з цією Нормою.
Директор Департаменту/
взаємодії з органами влади
О.В. Зеркаль