ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

Про відзначення 150-річчя з дня народження вченого-кристалофізика Георгія Вульфа

У червні 2013 року виповнюється 150 років з дня народження уродженця української землі, всесвітньо відомого вченого-кристалофізика, члена-кореспондента Російської академії наук Георгія (Юрія) Вікторовича Вульфа.
Враховуючи вагомий особистий внесок Георгія Вульфа до надбань світової фізичної науки, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня народження Георгія Вульфа.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 150-річчя з дня народження Георгія Вульфа;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Георгія Вульфа, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів.
3. Рекомендувати Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України:
заснувати щорічні премії імені Георгія Вульфа для студентів природничих факультетів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації та для учнів ліцеїв (гімназій, шкіл) природничого напряму за відмінні успіхи у навчанні;
присвоїти ім’я Георгія Вульфа одному із загальноосвітніх навчальних закладів;
провести на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя міжнародну наукову конференцію, присвячену 150-річчю з дня народження Георгія Вульфа;
створити в бібліотеці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя тематичну виставку, присвячену науковій та громадській діяльності Георгія Вульфа.
4. Рекомендувати Чернігівській міській раді та Ніжинській міській раді Чернігівської області відповідно до повноважень:
у містах Ніжині та Чернігові назвати вулиці іменем Георгія Вульфа;
встановити на території міста Ніжина меморіальну пам’ятну дошку Георгію Вульфу.
5. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і науковій діяльності Георгія Вульфа, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 150-річчя з дня його народження.
6. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету з нагоди 150-річчя з дня народження Георгія Вульфа;
Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" випустити поштову марку і конверт, присвячені 150-річчю з дня народження Георгія Вульфа.
7. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності та Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти.
8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В.ЛИТВИН м. Київ 5 липня 2012 року № 5118-VI