У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про серйозні недоліки у здійсненні заходів щодо захисту моральності та утвердження здорового способу життя в суспільстві

Відзначаючи, що до цього часу не вжито заходів щодо поліпшення стану моральності та зміцнення етичних засад у суспільстві, а відповідні центральні та місцеві органи виконавчої влади не виконали вимог відповідного Указу Президента України з цього питання постановляю:
1. Кабінету Міністрів України, міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, місцевим державним адміністраціям усунути наявні серйозні недоліки у виконанні заходів, передбачених Указом Президента України від 15 березня 2002 року N 258 (258/2002) "Про невідкладні додаткові заходи щодо зміцнення моральності у суспільстві та утвердження здорового способу життя", та забезпечити найближчим часом невідкладну їх реалізацію.
Попередити керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади, що за зволікання здійснення цих заходів вони будуть нести персональну відповідальність.
2. Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям негайно запровадити контроль за недопущенням пропаганди в електронних, інших засобах масової інформації та під час проведення видовищно-масових акцій насильства, жорстокості та бездуховності, розповсюдження порнографії та іншої інформації, що підриває суспільну мораль.
3. Кабінету Міністрів України:
прискорити подання Верховній Раді України законопроекту "Про захист суспільної моралі";
ужити заходів щодо утворення у двомісячний строк після затвердження Голови Національної експертної комісії України з питань захисту моральності та утвердження здорового способу життя в інформаційному просторі України територіальних відділень цієї Комісії, їх секретаріатів та вирішити питання стосовно організаційного, матеріального і фінансового забезпечення роботи зазначених секретаріатів.
4. Контроль за виконанням цього Указу покласти на Головне контрольне управління та Головне управління з питань внутрішньої політики Адміністрації Президента України.
Президент України
Л.КУЧМА
м. Київ,
4 лютого 2003 року
N 74/2003