МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
Н А К А З
25.11.2011 N 657

Про атестацію педагогічних працівників вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, науково-методичних установ, закладів післядипломної освіти і навчально-курсових комбінатів, підпорядкованих Міністерству аграрної політики та продовольства України

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства N 217 (v0217730-12) від 24.04.2012 )
Відповідно до Закону України "Про вищу освіту" (2984-14) та Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2010 року N 930 (z1255-10) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2010 року за N 1255/18550, та з метою стимулювання цілеспрямованого безпосереднього підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності НАКАЗУЮ:
1. Утворити атестаційну комісію Міністерства аграрної політики та продовольства України із проведення атестації педагогічних працівників (далі - атестаційна комісія Міністерства) у складі згідно з додатком.
2. Покласти на атестаційну комісію Міністерства:
2.1. Розгляд клопотань атестаційних комісій вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, науково-методичних установ, закладів післядипломної освіти і навчально-курсових комбінатів, що входять до сфери управління Міністерства, та прийняття рішень про встановлення, підтвердження (непідтвердження) педагогічним працівникам кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії" та присвоєння, підтвердження (непідтвердження) відповідного педагогічного звання.
2.2. Прийняття рішень і порушення перед керівництвом Міністерства клопотання про заохочення атестованих педагогічних працівників, які найбільше відзначились у роботі.
2.3. Розгляд скарг педагогічних працівників на рішення атестаційних комісій вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, науково-методичних установ, закладів післядипломної освіти і навчально-курсових комбінатів, що входять до сфери управління Міністерства.
2.4. Здійснення контролю за роботою атестаційних комісій вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, науково-методичних установ, закладів післядипломної освіти і навчально-курсових комбінатів, що входять до сфери управління Міністерства, та прийнятими ними рішеннями стосовно встановлення, підтвердження (непідтвердження) педагогічним працівникам кваліфікаційних категорій "спеціаліст", "спеціаліст другої категорії" та "спеціаліст першої категорії".
3. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 18.04.2011 N 140 (v0140730-11) "Про атестацію педагогічних працівників Міністерства аграрної політики та продовольства України" визнати таким, що втратив чинність.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра Безуглого М.Д.
Заступник Міністра
О.В.Сень

Додаток
до наказу Міністерства аграрної
політики та продовольства
України
25.11.2011 N 657
(у редакції наказу Міністерства
аграрної політики та
продовольства України
від 24.04.2012 N 217)
( v0217730-12 )

СКЛАД

атестаційної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України із проведення атестації педагогічних працівників

Ганганов Володимир Миколайович - директор Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій, голова комісії
Ставнича Людмила Анатоліївна - заступник директора Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій, заступник голови комісії
Лихогод Ніна Григорівна - методист Науково-методичного центру аграрної освіти, секретар комісії
Члени комісії
Шведов Валерій Григорович - заступник голови Центрального комітету профспілки працівників агропромислового комплексу України (за згодою)
Самсоненко Сергій Григорович - головний спеціаліст відділу освіти та кадрового забезпечення в АПК Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій
Шацький Віталій Миколайович Гаращенко Ганна Василівна - головний спеціаліст відділу правової роботи Департаменту правової та законопроектної роботи - головний спеціаліст відділу регулювань соціально-трудових відносин в АПК Департаменту роботи з персоналом
Хоменко Микола Павлович - директор ВСП Науково-методичного центру аграрної освіти "Навчально-методичний центр"
Шевченко Володимир Іванович - директор державного підприємства "Центр інформаційно-аналітичного забезпечення та прогнозування розвитку аграрних навчальних закладів "Агроосвіта".
( Склад в редакції Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства N 217 (v0217730-12) від 24.04.2012 )