ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
13.02.2012 № 28

Про упорядкування обліку та процедури розслідування нещасних випадків

З метою упорядкування оперативного обліку нещасних випадків та вдосконалення державного нагляду за виконанням суб'єктами господарювання законів та інших нормативно-правових актів з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду НАКАЗУЮ:
1. Нещасні випадки, які сталися з працівниками філій, представництв та інших відокремлених підрозділів, розслідувати та брати на облік територіальним органом Держгірпромнагляду України за місцезнаходженням відокремленого підрозділу.
2. Нещасні випадки, які сталися з працівниками суб'єктів господарювання під час виконання трудових обов'язків за межами області, де цей суб'єкт пройшов державну реєстрацію юридичної особи, а також фізичною особою - підприємцем чи особою, що забезпечує себе роботою самостійно:
• розслідувати та брати на облік територіальним органом Держгірпромнагляду України за фактичним місцем виконання робіт підвищеної небезпеки або експлуатації об'єктів, машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки у разі, якщо суб'єкт господарювання повідомив територіальний орган Держгірпромнагляду України за місцем виконання роботи підвищеної небезпеки або експлуатації об'єкта у відповідності з вимогами пункту 14 Порядку видачі дозволів па виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (1107-2011-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107 (далі - Порядок);
• розслідувати територіальним органом за фактичним місцем настання нещасного випадку, а брати на облік територіальним органом Держгірпромнагляду України за юридичною адресою суб'єкта господарювання у разі недотримання суб'єктом господарювання вимог пункту 14 Порядку (1107-2011-п) .
3. Нещасні випадки, що сталися під час катастрофи, аварії чи пригоди (події) на транспорті розслідувати територіальним органом Держгірпромнагляду України за юридичною адресою суб'єкта господарювання.
4. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Держгірпромнагляду від 27.05.2011 № 84 "Про упорядкування обліку нещасних випадків та вдосконалення державного нагляду".
5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників Голови Держгірпромнагляду України відповідно до розподілу обов'язків.
Голова Держгірпромнагляду України
О. Хохотва