УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
04.06.2003 N 228
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 червня 2003 р.
за N 476/7797
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови Національного банку N 346 (z1590-12) від 17.08.2012 )

Про внесення змін до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства

З метою приведення Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства (z0845-01) у відповідність до вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань запобігання використанню банків та інших фінансових установ з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом" (485-15) та нормативно-правових актів Національного банку України Правління Національного банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Унести до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 28.08.2001 N 369 (z0845-01) і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.09.2001 за N 845/6036, такі зміни:
1.1. У главі 1 розділу II:
пункт 1.1 після слів "банківського законодавства" доповнити словами "нормативно-правових актів Національного банку";
пункт 1.2 доповнити підпунктами "з" і "и" такого змісту:
"з) усунення порушень банківського законодавства, нормативно-правових актів Національного банку із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом;
и) інших порушень".
1.2. У розділі III:
пункт 5.2 глави 5 після абзацу п'ятнадцятого доповнити новим абзацом такого змісту:
"недотримання вимог банківського законодавства, нормативно-правових актів Національного банку із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом".
У зв'язку з цим абзац шістнадцятий уважати абзацом сімнадцятим;
у главі 7:
пункт 7.1 доповнити абзацом восьмим такого змісту:
"невиконання (неналежне виконання) вимог банківського законодавства, нормативно-правових актів Національного банку із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом";
після пункту 7.11 доповнити главу новим пунктом такого змісту:
"7.12. Штраф за невиконання (неналежне виконання) банками вимог банківського законодавства, нормативно-правових актів Національного банку із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, накладається на банки за кожне порушення в розмірі 0,01 відсотка від суми зареєстрованого статутного фонду банку.
Загальна сума штрафів за однотипні порушення, виявлені перевіркою, не може становити більше ніж 1 відсоток від суми зареєстрованого статутного фонду".
У зв'язку з цим пункти 7.12 - 7.18 уважати відповідно пунктами 7.13 - 7.19;
у пункті 10.1 глави 10:
абзац перший після слів "банківського законодавства" доповнити словами "нормативно-правових актів Національного банку";
доповнити підпунктом "з" такого змісту:
"з) невиконання (неналежне виконання) вимог банківського законодавства, нормативно-правових актів Національного банку із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом".
2. Ця постанова набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
3. Генеральному департаменту банківського нагляду (В.В.Пушкарьов) довести цю постанову після державної реєстрації до відома самостійних структурних підрозділів Національного банку України, територіальних управлінь, а також банків для керівництва та використання в роботі.
4. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на заступника Голови О.В.Шлапака, Генеральний департамент банківського нагляду (В.В.Пушкарьов) та начальників територіальних управлінь Національного банку України.
Голова
С.Л.Тігіпко