ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ
ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Науково-консультативна рада
РІШЕННЯ
02.12.2011 № 1

Про затвердження Плану роботи Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ на 2012 рік

Заслухавши доповідь заступника голови Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ Пшонки М.П. про План роботи Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ на 2012 рік, керуючись частинами першою і другою статті 37 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (2453-17) , пунктами 2.4, 3.1, 3.2, 4.1, 4.5 Положення про Науково-консультативну раду при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ (v_006740-11) , Науково-консультативна рада при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ (далі - Науково-консультативна рада; ВССУ) ВИРІШИЛА:
1. Науково-консультативній раді у своїй діяльності керуватися планами роботи ВССУ на перше та друге півріччя 2012 року в частині надання рекомендацій щодо:
- узагальнень судової практики і проектів роз'яснень пленуму ВССУ (згідно з Додатком);
- законопроектів щодо судоустрою та судочинства, підготовка яких потребує наукового обґрунтування;
- проектів конституційних подань ВССУ та інших питань правового характеру, що виникають у судовій практиці.
2. Членам Науково-консультативної ради здійснювати свою діяльність у складі секцій під керівництвом голів секцій.
Голова Науково-консультативної ради
Л.І. Фесенко
Вчений секретар Науково-консультативної ради
О.С. Ткачук
Додаток 
до рішення 
Науково-консультативної ради 
при Вищому спеціалізованому 
суді України з розгляду цивільних 
і кримінальних справ 
02.12.2011 № 1

ОРІЄНТОВНИЙ ПЛАН

роботи Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ на 2012 рік (у частині підготовки узагальнень та проектів постанов пленуму)

Секція цивільного судочинства

1. "Про деякі питання судової практики при вирішенні спорів, що виникають із кредитних правовідносин" (постанова пленуму).
2. "Про судову практику розгляду справ про самочинне будівництво" (постанова пленуму).
3. "Про судову практику в справах про захист права власності та інших речових прав" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
4. "Про судову практику розгляду справ про відшкодування шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
5. "Про судову практику розгляду справ з іноземним елементом" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
6. "Про судову практику розгляду цивільних справ в касаційному порядку" (постанова пленуму).
7. "Про деякі питання юрисдикції та підсудності цивільних справ" (постанова пленуму).
8. "Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
9. "Про застосування судами законодавства про засоби масової інформації та про інформацію" (узагальнення судової практики).

Секція кримінального та адміністративного судочинства

1. "Про судову практику щодо звільнення особи від кримінальної відповідальності з підстав, передбачених частиною п'ятою статей 368-3, 368-4 та частиною шостою статті 369 Кримінального кодексу України" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
2. "Про судову практику розгляду кримінальних справ у касаційному порядку" (постанова пленуму).
3. "Про практику застосування судами законодавства про відповідальність за окремі корупційні правопорушення" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
4. "Про практику постановлення апеляційними судами вироків (постанов)" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
5. "Про практику розгляду судами кримінальних справ про порушення авторських і суміжних прав" (узагальнення судової практики та постанова пленуму).
6. "Про судову експертизу в кримінальних справах" (постанова пленуму).

Секція судоустрою і статусу суддів

1. "Про деякі питання дотримання строків розгляду судами цивільних, кримінальних та адміністративних справ" (постанова пленуму).
2. "Про практику застосування законодавства, що забезпечує право осіб на судовий захист, та заходах щодо підвищення його ефективності" (постанова пленуму).
3 "Про підвищення культури судової діяльності та поліпшення організації судових процесів" (постанова пленуму).
4. "Про застосування судами загальноприйнятих принципів і норм міжнародного права та міжнародних договорів України" (постанова пленуму).
(Текст взято з сайту Вищого спеціалізованого суду http://www.sc.gov.ua/)