УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
                 ЄДИНИЙ МИТНИЙ ТАРИФ УКРАЇНИ

      ( Тариф втратив чинність з дня набуття чинності Законом
        N 2371-III ( 2371-14 ) від 05.04.2001 )

         ( Затверджений Декретом КМ N 4-93 від 11.01.93 )

         ( Додатково див.

       Декрет N 2-93 від 11.01.93, ВВР, 1993, N 12, ст.105

                           Наказ Митного комітету
                N 132 (v0132342-93 ) від 31.05.93

                                     Постанову КМ
                N  285 (  285-94-п ) від 03.05.94
                                 Розпорядження КМ
                N 545-р ( 545-94-р ) від 23.07.94
                                     Постанови КМ
                N  577 (  577-94-п ) від 22.08.94
                N  117 (  117-94-п ) від 16.02.94
                N  124 (  124-95-п ) від 17.02.95
                N  139 (  139-95-п ) від 22.02.95
                N  209 (  209-95-п ) від 22.03.95
                N  335 (  335-95-п ) від 15.05.95
                N  531 (  531-95-п ) від 18.07.95
                N  622 (  622-95-п ) від 10.08.95
                N  675 (  675-95-п ) від 26.08.95
                N  998 (  998-95-п ) від 13.12.95
                N 1054 ( 1054-95-п ) від 28.02.95
                                 Розпорядження КМ
                N  19-р (  19-96-р ) від 10.01.96
                                     Постанову КМ
                N   94 (   94-96-п ) від 16.01.96

                                                   Закон
         N 30/96-ВР від 08.02.96, ВВР, 1996, N 8, ст. 32

                                     Постанови КМ
                N  192 (  192-96-п ) від 12.02.96
                N  212 (  212-96-п ) від 19.02.96
                N  360 (  360-96-п ) від 27.03.96
                N  438 (  438-96-п ) від 18.04.96
                                 Розпорядження КМ
                N 313-р ( 313-96-р ) від 29.04.96

                                                   Закони
        N 178/96-ВР від 07.05.96, ВВР, 1996, N 28, ст.131
        N 216/96-ВР від 24.05.96, ВВР, 1996, N 32, ст.151

                                     Постанови КМ
                N  566 (  566-96-п ) від 29.05.96
                N  583 (  583-96-п ) від 30.05.96

                                                    Закон
        N 313/96-ВР від 11.07.96, ВВР, 1996, N 42, ст.201

                                     Постанови КМ
                N  770 (  770-96-п ) від 20.07.96
                N  925 (  925-96-п ) від 07.08.96
                N  977 (  977-96-п ) від 19.08.96
                N 1095 ( 1095-96-п ) від 11.09.96
                N 1143 ( 1143-96-п ) від 17.09.96
                N 1221 ( 1221-96-п ) від 05.10.96
                N 1245 ( 1245-96-п ) від 05.10.96
                N 1353 ( 1353-96-п ) від 08.11.96
                N 1355 ( 1355-96-п ) від 08.11.96
                N 1376 ( 1376-96-п ) від 08.11.96
                N 1378 ( 1378-96-п ) від 08.11.96
                N 1379 ( 1379-96-п ) від 08.11.96
                N   43 (   43-97-п ) від 21.01.97
                N  235 (  235-97-п ) від 19.03.97
                N  306 (  306-97-п ) від 03.04.97 )


     ( Із змінами, внесеними згідно із Законом
       N 170/97-ВР від 03.04.97, ВВР, 1997, N 20, ст.144 )

          ( Зміни в текст не внесені. Додатково див.
                                     Постанови КМ
                N  359 (  359-97-п ) від 18.04.97
                N  721 (  721-97-п ) від 09.07.97
                N  787 (  787-97-п ) від 15.07.97

                                                    Закон
        N 468/97-ВР від 17.07.97, ВВР, 1997, N 44, ст.281

                                     Постанови КМ
                N  916 (  916-97-п ) від 22.08.97
                N 1120 ( 1120-97-п ) від 08.10.97
                N 1213 ( 1213-97-п ) від 03.11.97
                N 1432 ( 1432-97-п ) від 20.12.97
                N 1467 ( 1467-97-п ) від 25.12.97
                N  150 (  150-98-п ) від 16.02.98
                N  257 (  257-98-п ) від 02.03.98
                N  352 (  352-98-п ) від 20.03.98
                N  420 (  420-98-п ) від 02.04.98
                N  615 (  615-98-п ) від 07.05.98
                N  845 (  845-98-п ) від 09.06.98
                N 1212 ( 1212-98-п ) від 03.08.98
                N 1450 ( 1450-98-п ) від 15.09.98 )

    ( Ставки ввізного (імпортного) мита станом
      на 1  жовтня 1998 року  див. в документі
                       Державної митної служби
      ( n0004342-98 ) від 01.10.98 )

          ( Зміни в текст не внесені. Додатково див.
                                    Постанови КМ
                N 2000 ( 2000-98-п ) від 18.12.98
                N 2090 ( 2090-98-п ) від 29.12.98

                                          Закони
               N 439-XIV ( 439-14 ) від 18.02.99
               N 518-XIV ( 518-14 ) від 18.03.99 )

                                    Постанови КМ
               N 1401 ( 1401-99-п ) від 30.07.99
               N 1209 ( 1209-99-п ) від 08.07.99
               N 1798 ( 1798-99-п ) від 27.09.99
               N 2105 ( 2105-99-п ) від 20.11.99

                                             Закон
               N 1214-XIV ( 1214-14 ) від 04.11.99

                                      Постанови КМ
               N 40  (  40-2000-п ) від 15.01.2000
               N 121 ( 121-2000-п ) від 24.01.2000
               N 640 ( 640-2000-п ) від 12.04.2000
               N 751 ( 751-2000-п ) від 04.05.2000
               N 926 ( 926-2000-п ) від 06.06.2000
               N 936 ( 936-2000-п ) від 09.06.2000
               N 1624 ( 1624-2000-п ) від 03.11.2000
               N 1707 ( 1707-2000-п ) від 16.11.2000
               N 1812 ( 1812-2000-п ) від 13.12.2000
               N   16 (   16-2001-п ) від 12.01.2001
               N  170 (  170-2001-п ) від 23.02.2001
               N  348 (  348-2001-п ) від 11.04.2001 )
               
                       ( Розділи  I - VI )
Вступ
Розділ I    Живі тварини і продукція тваринництва
Розділ II   Продукти рослинного походження
Розділ III  Жири і  масла  тваринного  або  рослинного походження,
            продукти  їх  розщеплення:  приготовлені харчові жири:
            віск тваринного або рослинного походження
Розділ IV   Продукція   харчової   промисловості:   алкогольні   і
            безалкогольні напої та оцет: тютюн і його замінники
Розділ V    Мінеральні продукти
Розділ VI   Продукція   хімічної   та  пов'язаних  з  нею  галузей
            промисловості
Розділ VII  Пластмаси і вироби з них: каучук і гумові вироби
Розділ VIII Шкіряна сировина,  хутро,  хутрова сировина і вироби з
            них:  шорно-сидільні  вироби  та упряж:  дорожні речі,
            сумки і подібні їм товари: вироби з кишок (за винятком
            кетгуту з натурального шовку)
Розділ IX   Деревина і вироби з деревини; деревне  вугілля; пробка
            і вироби з неї;  вироби  із  соломи,  альфи  та  інших
            матеріалів  для  плетіння;  корзини  та  інші  плетені
            вироби
Розділ X    Паперова  маса  з  деревини  або   інших   волокнистих
            рослинних матеріалів;  паперові  і картонні відходи та
            макулатура; папір, картон і вироби з них
Розділ XI   Текстиль і текстильні вироби
Розділ XII  Взуття,  головні   убори,   парасольки,   сонцезахисні
            парасольки,  тростини  складні,  хлисти,  батоги та їх
            частини,  оброблене пір'я та вироби  з  нього,  штучні
            квіти, вироби з людського волосся
Розділ XIII Вироби з  каменю,  гіпсу,  цементу,  азбесту,  слюди і
            подібних матеріалів: керамічні вироби: скло і вироби з
            нього
Розділ XIV  Перли   природні   чи   культивовані,  дорогоцінне  чи
            напівдорогоцінне каміння,  дорогоцінні метали, метали,
            оплаковані   дорогоцінними  металами,  вироби  з  них:
            біжутерія: монети
Розділ XV   Недорогоцінні метали і вироби з них
Розділ XVI  Машини,  устаткування  і  механізми;   електротехнічне
            устаткування,    їх    частини;    звукозаписуюча    і
            звуковідтворююча апаратура;  апаратура  для  запису  і
            відтворення   телевізійних   зображень  і  звуків;  їх
            частини і приналежності
Розділ XVII Засоби наземного, повітряного і водного транспорту, їх
            частини і приналежності
Розділ VIII Прилади    і    апарати     оптичні,     фотографічні,
            кінематографічні,      вимірювальні,       контрольні,
            прецизійні,  медичні та хірургічні; годинники, музичні
            інструменти, їх частини і приналежності
Розділ XIX  Зброя і боєприпаси, їх частини і приналежності
Розділ XX   Різні промислові товари
Розділ XXI  Твори   мистецтва,   предмети    колекціонування    та
            антикваріат


                              ВСТУП

     1. Товарна   класификаційна   схема  Єдиного  митного  тарифу
України (товарна номенклатура) базується на Гармонізованій системі
опису та кодування товарів.
     Усі предмети, що підлягають митному контролю, систематизовано
у  21  розділі,  97 главах,  1241 товарній позиції і 5019 товарних
підпозиціях,  найменування  і  цифрові  коди  яких  уніфіковано  з
Гармонізованою системою.
     У чотиризначний цифровий код товарної номенклатури  закладено
основні  відомості про товар та його місце в товарній номеклатурі.
Перші два знаки означають  товарну  групу,  другі  два  відповідно
товарну   позицію.   Чотиризначний   цифровий  код  уніфіковано  з
Гармонізованою  системою.  У  разі  застосування  більш  детальної
товарної   класифікації  за  межі  чотиризначного  цифрового  коду
використовуються п'ятий, шостий і подальші знаки цифрового коду.

     2. Митні органи при визначенні відповідності  предмету,  який
перетинає   митний  кордон,  тарифній  позиції,  керуються  такими
положеннями:
     а) визначальним  елементом класифікації є належність предмета
до конкретної товарної позиції  Тарифу  (найменування  розділів  і
глав мають допомагати у користуванні Тарифом):
     б) предмети, що пред'явлені до митного контролю в розібраному
чи   нерозібраному   вигляді,   класифікуються  за  тією  товарною
позицією, до якої належить предмет у зібраному вигляді;
     в) якщо  предмет  може  бути  віднесений  до  двох або більше
товарних позицій одночасно,  перевага віддається товарній позиції,
що  містить  в  собі  більш детальний опис предмета.  Це положення
повинно  застосовуватися  в  усіх  випадках   процедури   товарної
класифікації з метою обкладання митом;
     г) предмети,  які містять в собі суміш різних компонентів або
набори,  що  призначені  для  продажу,  які укомплектовано різними
предметами,  класифікуються  за  предметом  або   матеріалом,   що
визначає товарну характеристику набору.

     3. Єдиний  митний  тариф  України за розміром ставок ввізного
мита має три колонки ставок:
     преференційні ставки,  включаючи  звільнення від сплати мита,
застосовуються до товарів та інших предметів, що походять з країн,
які  входять разом з Україною до митних союзів або утворюють з нею
спеціальні митні зони,  і при встановленні будь-якого спеціального
преференційного  митного режиму згідно з міжнародними договорами з
участю України; ( Абзац другий  пункту  3  із  змінами,  внесеними
згідно із Законом N 170/97-ВР від 03.04.97 )
     пільгові ставки застосовуються до товарів та інших предметів,
що походять з країн або економічних  союзів,  які  користуються  в
Україні режимом найбільшого сприяння; ( Абзац третій пункту  3  із
змінами, внесеними згідно із Законом N 170/97-ВР від 03.04.97 )
     повні (загальні) ставки застосовуються до  решти  товарів  та
інших предметів.

     4. Країною  походження  товарів вважається країна,  де товари
були  повністю  вироблені  або  піддані  достатній  преробці   або
обробці.
     Товарами, повністю виробленими  в  даній  країні,  вважаються
такі:
     а) корисні  копалини,  видобуті  в  межах  її  території  або
економічної зони;
     б) рослинна продукція, вирощена на її грунті;
     в) живі тварини, вирощені в ній;
     г) продукція, одержана в ній від живих тварин;
     д) вироблена  в  ній  продукція мисливського,  рибальського і
морського промислу;
     е) продукція  морського  промислу,  добута  або  вироблена  у
Світовому  океані  суднами  даної   країни,   а   також   суднами,
орендованими (зафрахтованими) нею;
     є) вторинна сировина і відходи,  які є результатом виробничих
та інших операцій, здійснюваних у даній країні;
     ж) товари,  вироблені в даній країні  виключно  з  продукції,
зазначеної в пунктах "а" - "є" цієї статті.

     5. Переробка  або  обробка  товарів у даній країні вважається
достатньою, якщо:
     декларовані товари  класифікуються  в тарифній позиції іншій,
ніж матеріали або вироби,  що  походять  з  третіх  країн  і  були
використані для їх виготовлення;
     у вартості декларованих товарів  частка  добавленої  вартості
становить не менше ніж 50 відсотків.
     Не можуть визнаватися  як  достатня  переробка  товарів  такі
технологічні операції:
     схоронність товарів під час їх зберігання чи транспортування;
     підготовка товарів  до продажу і транспортуванню (подріблення
партії, формування відправлень, сортування та переупакування);
     прості складальні операції;
     змішування товарів  (компонентів)   без   надання   одержаній
продукції  характеристик,  що  істотно відрізняють її від вихідних
складових.
     ( Абзац пункту 5 вилучено на підставі Закону N 170/97-ВР  від
03.04.97 ) Визначення країни походження у разі ввезення товарів  з
країн,   що   розвиваються,   які   користуються    преференціями,
відбувається  на  основі  Угоди  Про  уніфіковані   правила,   які
визначають  походження  товарів  з  країн,  що  розвиваються,  при
наданні  тарифних   преференцій   у   рамках   Загальної   системи
преференцій 1980 року.



                             Розділ I
              ЖИВІ ТВАРИНИ І ПРОДУКЦІЯ ТВАРИННИЦТВА

                             Група 01
                           Живі тварини
---------- -------------------------- ------- --------------------
Код товару| Опис товару згідно з ГС  |Одиниця|    Ставка мита
згідно  з |                          |виміру |   (у відсотках)
   ГС     |                          |       |-------- ----- -----
          |                          |       |префе-  |піль-|повна
          |                          |       |ренційна|гова |
----------|--------------------------|-------|--------|-----|-----
  01.01   |Коні, осли, мули і лошаки |       |        |     |
          |живі                      |       |        |  5  | 10
  01.02   |Велика рогата худоба жива |       |        |  5  | 10
  01.03   |Свині живі                |       |        |  5  | 10
  01.04   |Вівці і кози живі         |       |        |  5  | 10
  01.05   |Птиця жива домашня (півні,|       |        |     |
          |кури, качки, гуси, індики,|       |        |     |
          |індички і цесарки)        |       |        |  5  | 10
  01.06.00|Інші тварини живі         |       |        |  5  | 10
---------- -------------------------- ------- -------- ----- ----

                             Група 02
                   М'ясо і субпродукти харчові
------------ ------------------------ ------- --------------------
 Код товару | Опис товару згідно з ГС|Одиниця|    Ставка мита
 згідно  з  |                        |виміру |   (у відсотках)
    ГС      |                        |       |-------- ----- -----
            |                        |       |префе-  |піль-|повна
            |                        |       |ренційна|гова |
------------|------------------------|-------|--------|-----|-----
02.01       |М'ясо великої рогатої   |       |        |     |
            |худоби, свіже або охо-  |       |        |     |
            |лоджене                 |       |        |  5  | 10
02.02       |М'ясо великої рогатої   |       |        |     |
            |худоби морожене         |       |        |  5  | 10
02.03       |М'ясо свиней свіже, охо-|       |        |     |
            |лоджене або морожене    |       |        |  5  | 10
02.04       |М'ясо дрібної рогатої   |       |        |     |
            |худоби, свіже, охолодже-|       |        |     |
            |не або морожене         |       |        |  5  | 10
02.05.00.000|М'ясо коней, ослів, му- |       |        |     |
            |лів і лошаків, свіже,   |       |        |     |
            |охолоджене або морожене |   т   |        |  5  | 10
02.06       |Субпродукти великої ро- |       |        |     |
            |гатої худоби, свиней,   |       |        |     |
            |дрібної рогатої худоби, |       |        |     |
            |коней, ослів, мулів або |       |        |     |
            |лошаків, харчові, свіжі,|       |        |     |
            |охолоджені або морожені |       |        |  5  | 10
02.07       |М'ясо і субпродукти хар-|       |        |     |
            |чові домашньої птиці,   |       |        |     |
            |вказані в позиції 01.05,|       |        |     |
            |свіжі, охолоджені або   |       |        |     |
            |морожені                |       |        |  5  | 10
02.08       |Інші м'ясо і субпродукти|       |        |     |
            |харчові, свіжі, охолод- |       |        |     |
            |жені або морожені       |       |        |  5  | 10
02.09.00    |Свиняче сало, свинячий і|       |        |     |
            |пташиний жир (нетопле-  |       |        |     |
            |ний), свіжі, охолоджені,|       |        |     |
            |морожені, солені в роз- |       |        |     |
            |солі, сушені або копчені|       |        |  5  | 10
02.10       |М'ясо і субпродукти хар-|       |        |     |
            |чові, солені, в розсолі,|       |        |     |
            |сушені або копчені; хар-|       |        |     |
            |чова мука і порошки з   |       |        |     |
            |м'яса або субпродуктів  |       |        |     |
------------ ------------------------ ------- -------- ----- ----

                             Група 03
       Риба і ракоподібні, молюски і інші водні безхребетні
------------ ------------------------ ------- --------------------
 Код товару | Опис товару згідно з ГС|Одиниця|    Ставка мита
 згідно  з  |                        |виміру |   (у відсотках)
    ГС      |                        |       |-------- ----- -----
            |                        |       |префе-  |піль-|повна
            |                        |       |ренційна|гова |
------------|------------------------|-------|--------|-----|-----
03.01       |Риба жива               |       |        |  5  | 10
03.02       |Риба свіжа або охолодже-|       |        |     |
            |на, крім рибного філе і |       |        |     |
            |м'яса риб, що класифіку-|       |        |     |
            |ються в товарній позиції|       |        |     |
            |03.04                   |       |        |  5  | 10
03.03       |Риба морожена, за виклю-|       |        |     |
            |ченням рибного філе і   |       |        |     |
            |м'яса риб, класифікова- |       |        |     |
            |них в товарній позиції  |       |        |     |
            |03.04                   |       |        |  5  | 10
03.04       |Філе рибне і інше м'ясо |       |        |     |
            |риб (включаючи фарш),   |       |        |     |
            |свіже, охолоджене або   |       |        |     |
            |морожене                |       |        |  5  | 10
03.05       |Риба в'ялена, солена або|       |        |     |
            |в розсолі; риба гарячого|       |        |     |
            |або холодного копчення; |       |        |     |
            |мука і гранули рибні,   |       |        |     |
            |харчові                 |       |        |  5  | 10
03.06       |Ракоподібні, розділені  |       |        |     |
            |або нерозділені, живі,  |       |        |     |
            |свіжі, охолоджені, моро-|       |        |     |
            |жені, сушені, солені або|       |        |     |
            |в розсолі; ракоподібні  |       |        |     |
            |нерозділені варені або  |       |        |     |
            |на пару, охолоджені або |       |        |     |
            |неохолоджені, морожені, |       |        |     |
            |сушені,солені або в роз-|       |        |     |
            |солі; мука і гранули з  |       |        |     |
            |ракоподібних, харчові   |       |        |  5  | 10
03.07       |Молюски, розділені або  |       |        |     |
            |нерозділені, живі, сві- |       |        |     |
            |жі, охолоджені, морожені|       |        |     |
            |сушені, солені або в    |       |        |     |
            |розсолі; інші водні без-|       |        |     |
            |хребетні (крім ракопо-  |       |        |     |
            |дібних і молюсків),живі,|       |        |     |
            |свіжі, охолоджені, моро-|       |        |     |
            |жені, сушені, солені або|       |        |     |
            |в розсолі; мука і грану-|       |        |     |
            |ли з інших водних без-  |       |        |     |
            |хребетних, харчові      |       |        |  5  | 10
            |                        |       |        |     |
------------ ------------------------ ------- -------- ----- ----

                             Група 04
     Молоко і молочні продукти; яйця птиці; мед натуральний,
     харчові продукти тваринного  походження, в іншому місці
                          не поіменовані
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |  Опис товару згідно з ГС|Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  |                         |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
04.01       |Молоко і вершки незгуще- |      |        |     |
            |ні, без додавання цукру  |      |        |     |
            |або інших підсолоджуючих |      |        |     |
            |речовин                  |      |        |  5  | 10
04.02       |Молоко і вершки згущені, |      |        |     |
            |з додатком цукру або ін- |      |        |     |
            |ших підсолоджуючих речо- |      |        |     |
            |вин                      |      |        |  5  | 10
04.03       |Маслянка, кисле молоко та|      |        |     |
            |вершки, йогурт, кефір і  |      |        |     |
            |інші ферментовані або    |      |        |     |
            |скисші молоко та вершки, |      |        |     |
            |згущені або незгущені, з |      |        |     |
            |додаванням або без дода- |      |        |     |
            |вання цукру або інших    |      |        |     |
            |підсолоджуючих і арома-  |      |        |     |
            |тичних речовин, горіхів, |      |        |     |
            |какао або фруктів        |      |        |  5  | 10
04.04       |Сироватка молочна, згуще-|      |        |     |
            |на або незгущена, з до-  |      |        |     |
            |датком або без додатка   |      |        |     |
            |цукру або інших підсолод-|      |        |     |
            |жуючих речовин; продукти |      |        |     |
            |з натуральних компонентів|      |        |     |
            |молока з додатком або без|      |        |     |
            |додатка цукру або інших  |      |        |     |
            |підсолоджуючих речовин, в|      |        |     |
            |іншому місці не поімено- |      |        |     |
            |вані                     |      |        |  5  | 10
04.05.00    |Масло вершкове та інші   |      |        |     |
            |жири молочні             |      |        |  5  | 10
04.06       |Сир та тверді сири       |      |        |  5  | 10
04.07.00    |Яйця птиць, в шкарлупі,  |      |        |     |
            |свіжі, консервовані або  |      |        |     |
            |варені                   |      |        |  5  | 10
04.08       |Яйця птиць без шкарлупи і|      |        |     |
            |жовтки свіжі, сушені, ва-|      |        |     |
            |рені або на парі, формо- |      |        |     |
            |вані, морожені або кон-  |      |        |     |
            |сервовані іншим методом, |      |        |     |
            |з додаванням або без до- |      |        |     |
            |давання цукру або інших  |      |        |     |
            |підсолоджуючих речовин   |      |        |  5  | 10
04.09.00.000|Мед натуральний          |      |        |  5  | 10
04.10.00.000|Продукти харчового тва-  |      |        |     |
            |ринного походження, в ін-|      |        |     |
            |шому місці не поіменовані|      |        |  5  | 10
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 05
          Продукти тваринного походження, в іншому місці
                          не поіменовані
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |  Опис товару згідно з ГС|Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  |                         |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
05.01.00.000|Людське волосся необроб- |      |        |     |
            |лене, мите або немите,   |      |        |     |
            |очищене або неочищене;   |      |        |     |
            |його відходи             |  кг  |        |  5  |  10
05.02       |Щетина свиняча або каба- |      |        |     |
            |няча, борсучкове або інше|      |        |     |
            |волосся, яке використову-|      |        |     |
            |ється для виробництва    |      |        |     |
            |щіткових виробів; їх від-|      |        |     |
            |ходи                     |      |        |  5  |  10
05.03.00.000|Кінське волосся і його   |      |        |     |
            |відходи, в тому числі у  |      |        |     |
            |вигляді полотна на під-  |      |        |     |
            |кладці або без неї       |  т   |        |  5  |  10
05.04.00.000|Кишки, міхурі і шлунки   |      |        |     |
            |тварин (крім риб'ячих),  |      |        |     |
            |цілі або в кусках        |  т   |        |  5  |  10
05.05       |Шкурки і інші частини    |      |        |     |
            |птиць з пір'ям або пухом;|      |        |     |
            |пір'я і його частини     |      |        |     |
            |(підрізані і непідрізані)|      |        |     |
            |і пух, неочищені або очи-|      |        |     |
            |щені, дезинфіковані або  |      |        |     |
            |оброблені для збереження;|      |        |     |
            |порошок або відходи пір'я|      |        |     |
            |і їх частин              |      |        |  5  |  10
05.06       |Кістки і роговий стер-   |      |        |     |
            |жень, необроблені, знежи-|      |        |     |
            |рені, первиннооброблені  |      |        |     |
            |(але не вирізані по фор- |      |        |     |
            |мі), оброблені кислотою  |      |        |     |
            |або дежелатинізовані; їх |      |        |     |
            |відходи і мука кісткова і|      |        |     |
            |відходи цих продуктів    |      |        |  5  |  10
05.07       |Кістка слонова, панцирі  |      |        |     |
            |черепах, вус китовий або |      |        |     |
            |інших морських ссавців,  |      |        |     |
            |роги, копита, кігті, клю-|      |        |     |
            |ви необроблені або пер-  |      |        |     |
            |виннооброблені, але не   |      |        |     |
            |вирізані по формі; поро- |      |        |     |
            |шок і відходи цих продук-|      |        |     |
            |тів                      |      |        |  5  |  10
05.08.00.000|Корали і аналогічні мате-|      |        |     |
            |ріали, необроблені або   |      |        |     |
            |первиннооброблені; рако- |      |        |     |
            |вини і панцирі молюсків, |      |        |     |
            |ракоподібних або голко-  |      |        |     |
            |шкірих, скелетні пластини|      |        |     |
            |каракатиць, необроблені  |      |        |     |
            |або первиннооброблені,   |      |        |     |
            |але не вирізані по формі;|      |        |     |
            |порошок і відходи цих    |      |        |     |
            |продуктів                |  т   |        |  5  |  10
05.09       |Губки натуральні тварин- |      |        |     |
            |ного походження          |      |        |  5  |  10
05.10.00.000|Амбра сіра, струмина боб-|      |        |     |
            |рова, циветта і мускус;  |      |        |     |
            |шпанки; жовч, в тому чис-|      |        |     |
            |лі суха; залози і інші   |      |        |     |
            |речовини тваринного по-  |      |        |     |
            |ходження, що використову-|      |        |     |
            |ються у фармацевтиці,    |      |        |     |
            |свіжі, охолоджені, моро- |      |        |     |
            |жені або оброблені       |  т   |        |  5  |  10
05.11       |Продукти тваринного по-  |      |        |     |
            |ходження, в іншому місці |      |        |     |
            |не поіменовані, дохлі    |      |        |     |
            |тварини, вказані у групах|      |        |     |
            |01 або 03, непридатні для|      |        |     |
            |споживання в їжу         |      |        |  5  |  10
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----