УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної
служби України
03.04.2008 N 317
( z0490-08 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 травня 2008 р.
за N 491/15182
( Документ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства фінансів N 1014 (z1699-12) від 21.09.2012 )

ПОЛОЖЕННЯ

про нагрудний знак "За розвиток міжнародних зв'язків"

I. Загальні положення

1.1. Нагрудний знак "За розвиток міжнародних зв'язків" (далі - нагрудний знак) є відзнакою Державної митної служби України, якою нагороджуються посадові особи Державної митної служби України, митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій (далі - митні органи) за впровадження сучасних методів міжнародної практики діяльності митної служби України, підготовку та забезпечення виконання міжнародних договорів України з питань митної справи, а також інші особи за плідну співпрацю, активну допомогу митним органам у виконанні завдань із захисту економічних інтересів держави, розвитку міжнародного митного співробітництва. Опис нагрудного знака наведено в додатку до цього Положення.
1.2. Нагородження посадових осіб митної служби України нагрудним знаком проводиться за поданням заступників Голови Державної митної служби України, керівників структурних підрозділів Державної митної служби України та керівників митних органів, у яких працюють особи, представлені до нагородження. У поданні зазначаються трудові досягнення працівника, які є підставою для нагородження.
1.3. Про нагородження осіб нагрудним знаком видається наказ Державної митної служби України.

II. Порядок вручення та зберігання нагрудного знака

2.1. Вручення нагрудного знака і посвідчення до нього проводиться Головою Державної митної служби України або, за його розпорядженням, керівником митного органу.
2.2. У трудовій книжці працівника митної служби України, нагородженого нагрудним знаком, робиться відповідний запис із зазначенням дати та номера наказу про нагородження.
2.3. Утрачений нагрудний знак і посвідчення до нього повторно не видаються.

III. Порядок носіння нагрудного знака

Нагрудний знак носять з правого боку грудей і розміщують нижче державних нагород з дотриманням установленої послідовності за наявності в нагородженого нагрудних знаків Державної митної служби України.
Директор Департаменту
кадрової роботи
В.П.Карпенко

Додаток
до Положення
про нагрудний знак
"За розвиток міжнародних
зв'язків"

ОПИС

заохочувальної відзнаки Державної митної служби України - нагрудного знака "За розвиток міжнародних зв'язків"

Нагрудний знак Державної митної служби України "За розвиток міжнародних зв'язків" (далі - нагрудний знак) виготовляється за технологією особливо точного вакуумного лиття, має форму просіченого круга діаметром 32 мм, на лицьовому боці якого, на фоні стилізованого зображення земної кулі, розміщено ажурну емблему Державної митної служби України.
По колу нагрудного знака на тлі зеленої напівпрозорої емалі - напис "За розвиток міжнародних зв'язків".
Нагрудний знак виготовляється з латуні. Покриття - гальванічне золото.
За допомогою кільця з вушком нагрудний знак з'єднується з прямокутною колодкою у вигляді стрічки, що в нижній частині загострюється, завширшки 28 мм і завдовжки 40 мм.
У верхній частині колодки є планка із зображенням у центрі емблеми Державної митної служби України в картуші.
Стрічка нагрудного знака муарова - жовта, з повздовжніми смужками зеленого кольору: одна по центру - 10 мм і на відстані 5 мм від неї ще дві по 2 мм кожна.
На зворотному боці колодки є застібка для кріплення нагрудного знака до одягу.
Директор Департаменту
кадрової роботи
В.П.Карпенко