УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної
служби України
03.04.2008 N 317
( z0490-08 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 травня 2008 р.
за N 492/15183
( Документ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства фінансів N 1014 (z1699-12) від 21.09.2012 )

ПОЛОЖЕННЯ

про нагрудний знак "За досягнення в митній справі"

I. Загальні положення

1.1. Нагрудний знак "За досягнення в митній справі" I, II ступенів є відзнакою Державної митної служби України (далі - нагрудний знак), якою нагороджуються працівники Державної митної служби України, митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій (далі - митні органи) за значні особисті досягнення при виконанні службових обов'язків із здійснення митної справи, високі показники в роботі, виявлену ініціативу та відповідальність під час виконання завдань, покладених на митні органи. Опис нагрудного знака наведено в додатку до цього Положення.
1.2. Нагородження працівників митної служби України нагрудним знаком проводиться за поданням заступників Голови Державної митної служби України, керівників структурних підрозділів Державної митної служби України та керівників митних органів, у яких працюють особи, представлені до нагородження. У поданні зазначаються трудові досягнення працівника, які є підставою для нагородження.
1.3. Працівники митної служби України, які мають дисциплінарні стягнення, а також до яких ужито заходи дисциплінарного впливу протягом останнього року, не представляються до нагородження нагрудним знаком.
1.4. Пропозиції про нагородження нагрудним знаком I ступеня вносяться, як правило, стосовно осіб, які раніше були нагороджені нагрудним знаком II ступеня.
1.5. Подання про нагородження розглядається Головою Державної митної служби України.
1.6. Про нагородження працівників митної служби України нагрудним знаком видається наказ Державної митної служби України.
1.7. Нагородженому працівнику митної служби України видаються посвідчення та нагрудний знак установленого зразка, а також може виплачуватися одноразова грошова винагорода за рахунок і в межах затвердженого фонду оплати праці відповідного митного органу.

II. Порядок вручення та зберігання нагрудного знака

2.1. Вручення нагрудного знака і посвідчення проводиться в урочистій обстановці Головою Державної митної служби України або, за його розпорядженням, керівником митного органу, у якому працює нагороджена особа.
2.2. У трудовій книжці працівника митної служби України, нагородженого нагрудним знаком, учиняється відповідний запис із зазначенням дати та номера наказу про нагородження.
2.3. Утрачений нагрудний знак і посвідчення до нього повторно не видаються.

III. Порядок носіння нагрудного знака

Нагрудний знак носять з правого боку грудей і розміщують нижче державних нагород з дотриманням установленої послідовності за наявності в нагородженого нагрудних знаків Державної митної служби України.
Директор Департаменту
кадрової роботи
В.П.Карпенко

Додаток
до Положення
про нагрудний знак
"За досягнення
в митній справі"

ОПИС

заохочувальної відзнаки Державної митної служби України - нагрудного знака "За досягнення в митній справі" I, II ступенів

Нагрудний знак Державної митної служби України "За досягнення в митній справі" (далі - нагрудний знак) має форму хреста з розбіжними боками зеленого кольору, покладеного на підложку у вигляді прямого рівностороннього хреста, лапи якого залиті напівпрозорою світло-зеленою емаллю. Кожна лапа хреста по центру розсічена смужкою завширшки 3,5 мм.
У центрі хреста окремою деталлю розташовано круглий медальйон жовтого металу із зображенням емблеми Державної митної служби України на тлі зеленої напівпрозорої емалі з обідком білої емалі, на якому по колу напис - "ЗА ДОСЯГНЕННЯ В МИТНІЙ СПРАВІ". Навколо медальйона розташовано вінок рослинного орнаменту, виконаний за технологією особливо точного вакуумного лиття.
Нагрудний знак I ступеня виготовляється з жовтого металу.
Нагрудний знак II ступеня виготовляється з білого металу, медальйон - із жовтого металу.
За допомогою кільця з вушком відзнака з'єднується з прямокутною колодкою у вигляді стрічки, що в нижній частині загострюється, завширшки 28 мм і завдовжки 40 мм. У верхній частині колодки є планка із зображенням у центрі емблеми Державної митної служби України в картуші.
Стрічка нагрудного знака муарова, з повздовжніми смужками зеленого, жовтого та білого кольору: по краях дві жовті смужки по 2 мм; ближче до центру білі - 2 мм; по центру - зелена смужка 20 мм з повздовжніми білими смужками:
для I ступеня - одна біла смужка посередині завширшки 4 мм;
для II ступеня - дві білих смужки посередині завширшки по 4 мм, розділені зеленою смужкою 4 мм.
На зворотному боці колодки є застібка для кріплення нагрудного знака до одягу.
Директор Департаменту
кадрової роботи
В.П.Карпенко