УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
19.10.2009 N 1149
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі N 1280 (v1280731-12) від 13.11.2012 )

Про виконання завдань і заходів Державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 року

З метою забезпечення виконання завдань і заходів Державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 року (далі - Програма), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 N 828 (828-2009-п) , НАКАЗУЮ:
1. Першим заступникам та заступникам Міністра, керівникам самостійних структурних підрозділів забезпечити своєчасне і в повному обсязі виконання завдань і заходів Державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 року (828-2009-п) , що додаються (додаток 1).
2. Керівники самостійних структурних підрозділів несуть відповідальність за виконання завдань і заходів Програми (828-2009-п) .
3. Департаменту регуляторної політики (Жовтусі В.О.) погоджувати Держспоживстандарту перелік та обсяг видатків на виконання Програми (828-2009-п) в межах граничних обсягів видатків передбачених у бюджетних запитах на відповідний рік.
4. Держспоживстандарту подавати щопівріччя не пізніше 20-го числа місяця, що настає за звітним періодом, Міністрові економіки за підписом Голови звіти про стан виконання завдань і заходів Програми (828-2009-п) за формою згідно з додатком 2.
5. Структурним підрозділам подавати щопівріччя, не пізніше 20-го числа місяця, що настає за звітним періодом, департаменту розвитку секторів економіки звіт про стан виконання завдань і заходів Програми (828-2009-п) за формою згідно з додатком 2.
6. Департаменту розвитку секторів економіки (Пендзину О.В.) щороку до 1 березня подавати Кабінету Міністрів України інформацію про хід виконання Програми (828-2009-п) .
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра економіки Пантелеєнка В.М.
Міністр економіки України
Б.М.Данилишин

Додаток 1
до наказу Міністерства
економіки України
19.10.2009  N 1149

ЗАВДАННЯ І ЗАХОДИ

з виконання Державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 року ( 828-2009-п )

N з/п Найменування завдання Найменування заходу Головний розпорядник бюджетних коштів, виконавець Структурний підрозділ Міністерства, відповідальний за виконання
Розвиток добросовісної конкуренції
1 Забезпечення реалізації ефективної митно-тарифної політики, зокрема шляхом удосконалення національного митно-тарифного законодавства і його узгодження з міжнародним законодавством 1) розроблення законопроектів:
Про Митний тариф України (з метою об'єднання норм Законів України "Про Єдиний митний тариф" (2097-12) , "Про Митний тариф України" (2371-14, 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) , Декрету Кабінету Міністрів України від 11.01.93N 4-93 (4-93) "Про Єдиний митний тариф України") Мінекономіки Держмитслужба департамент зовнішньо- економічної політики (інд. 41)
Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України" (2371-14, 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) (щодо виконання міжнародних зобов'язань України у зв'язку з членством в СОТ та забезпечення сприятливих умов для функціонування економіки) -"- -"-
2) забезпечення супроводження у Верховній Раді України законопроектів:
Про внесення змін доМитного кодексу України (92-15) Держмитслужба департамент зовнішньо- економічної політики (інд. 41)
Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України" (2371-14, 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) Мінекономіки Держмитслужба -"-
2 Реформування податкової системи з метою активізації підприємницької діяльності розроблення проекту Стратегії реформування податкової системи Мінфін ДПА Мінекономіки Мін'юст департамент фінансової політики (інд. 31)
3 Приведення системи надання державної допомоги суб'єктам господарювання у відповідність з міжнародною практикою розроблення проекту Концепції системи державної допомоги суб'єктам господарювання Антимонопольний комітет Мінфін Мінекономіки департамент розвитку секторів економіки (інд. 37)
4 Приведення законодавчих актів у сфері технічного регулювання у відповідність з вимогами СОТ та законодавством Європейського Союзу 1) прийняття міждержавних стандартів у сфері енергозбереження та енергоефективності як національних Мінекономіки Держспоживстандарт департамент регуляторної політики (інд. 36)
2) розроблення та прийняття:
стандартів, якими регулюється діяльність технічних комітетів стандартизації, відповідно до вимог Міжнародної організації із стандартизації (ISO) та Європейського комітету із стандартизації -"- -"-
національних стандартів, добровільне застосування яких є доказом, відповідності продукції вимогам технічних регламентів, що підпадають під дію Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції -"- -"-
3) підготовка та внесення змін до переліків національних стандартів, добровільне застосування яких є доказом відповідності продукції вимогам технічних регламентів, що підпадають під дію Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції -"- -"-
4) забезпечення складання протоколів за результатами приєднання України до Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції Держспоживстандарт департамент регуляторної політики (інд. 36)
5) розроблення методичних рекомендацій щодо запровадження сучасних систем управління якістю в органах виконавчої влади, на підприємствах, в установах та організаціях Мінекономіки Держспоживстандарт -"-
5 Реформування системи технічного регулювання та захисту прав споживачів згідно з практикою Європейського Союзу 1) створення та забезпечення функціонування:
єдиної системи ринкового нагляду (після прийняття Закону України "Про ринковий нагляд") Держспоживстандарт -"-
Національного інформаційного центру міжнародної інформаційної мережі ISONET Мінекономіки Держспоживстандарт -"-
системи оперативного обміну інформацією про виявлення небезпечної та фальсифікованої продукції -"- -"-
2) розроблення та прийняття національних стандартів, гармонізованих з міжнародними, зокрема європейськими -"- -"-
3) проведення аналізу міждержавних стандартів, прийнятих до 1992 року, та розроблення національних стандартів на їх заміну Мінекономіки Держспоживстандарт департамент регуляторної політики (інд. 36)
6 Проведення незалежної експертизи якості зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів та комплектувальних виробів, відібраних під час перевірки суб'єктів господарювання у сфері торгівлі і послуг, зокрема ресторанного господарства відбір територіальними органами у справах захисту прав споживачів зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів та комплектувальних виробів під час перевірки суб'єктів господарювання у сфері торгівлі і послуг, зокрема ресторанного господарства -"- -"-
7 Організація виробництва наборів тест-систем для визначення якісного та кількісного вмісту генетичне модифікованих організмів у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині 1) розроблення, виготовлення та реєстрація наборів тест-систем для визначення якісного та кількісного вмісту генетичне модифікованих організмів у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині -"- -"-
2) створення випробувальних лабораторій для визначення якісного та кількісного вмісту генетичне модифікованих організмів у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині Мінекономіки Держспоживстандарт департамент регуляторної політики (інд. 36)
3) розроблення та проведення атестації методики визначення якісного та кількісного вмісту генетичне модифікованих організмів у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині -"- -"-
Покращення підприємницького клімату
8 Удосконалення механізму регулювання земельних відносин забезпечення супроводження у Верховній Раді України законопроектів:
Про ринок земель (щодо створення ефективного механізму продажу земельних ділянок державної форми власності) Держкомзем департамент управління та реформування об'єктів державної власності (інд. 32)
Про державний земельний кадастр -"- -"-
9 Удосконалення процедури банкрутства і протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств забезпечення супроводження у Верховній Раді України законопроектів:
Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури банкрутства та особливостей ліцензування діяльності арбітражних керуючих Мінекономіки державний департамент з питань банкрутства (інд. 216)
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку Мінфін Мін'юст Мінекономіки департамент фінансової політики (інд. 31)
Підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції
10 Активізація інноваційно-інвестиційної діяльності підприємств, зокрема шляхом стимулювання діяльності інноваційних інкубаторів, центрів 1) розроблення законопроекту про Загальнодержавну цільову економічну програму розвитку промисловості Мінпромполітики департамент розвитку секторів економіки (інд. 37)
2) забезпечення супроводження у Верховній Раді України законопроекту "Про індустріальні (промислові) парки" Мінекономіки департамент інвестиційної та інноваційної діяльності (інд. 39)
3) розроблення проектів нормативно-правових актів:
Про створення кластерів -"- -"-
щодо діяльності індустріальних (промислових) парків після прийняття Закону України "Про індустріальні (промислові) парки" -"- -"-
11 Удосконалення механізму регулювання ціноутворення у сфері природних монополій 1) розроблення законопроектів:
Про Національну комісію регулювання транспорту Мінекономіки департамент цінової політики (інд. 38)
Про Національну комісію регулювання ринку житлово-комунальних послуг Мінжитлокомунгосп -"-
Про внесення змін до Закону України "Про ціни і ціноутворення" (507-12) (щодо уточнення повноважень державних органів з регулювання цін (тарифів) у сфері природних монополій) Мінекономіки департамент цінової політики (інд. 38)
2) забезпечення супроводження у Верховній Раді України законопроекту "Про державне регулювання в енергетиці України" НКРЕ департамент розвитку секторів економіки (інд. 37)
3) розроблення порядків формування цін: у сфері природних монополій та у галузі зв'язку на товари, роботи та послуги, ціни на які підлягають державному регулюванню Мінекономіки НКРЗ Мінтрансзв'язку НКРЕ департамент цінової політики (інд. 38)
12 Урегулювання на законодавчому рівні питання щодо покращення функціонування біржового товарного ринку 1) забезпечення супроводження у Верховній Раді України законопроекту "Про товарну біржу" Мінекономіки департамент розвитку секторів економіки (інд. 37)
2) розроблення порядку акредитації товарних бірж та контролю за додержанням умов акредитації -"- -"-
3) розроблення та затвердження:
кваліфікаційних вимог до діяльності товарних бірж Мінекономіки департамент розвитку секторів економіки (інд. 37)
порядку здійснення контролю за діяльністю товарних бірж -"- -"-
Удосконалення організаційно-економічних засад функціонування внутрішнього ринку
13 Забезпечення відповідності обсягів попиту та пропонування на внутрішньому ринку розроблення та затвердження переліків продовольчих і непродовольчих товарів та паливно-енергетичних ресурсів, щодо яких в обов'язковому порядку складається баланс попиту і пропонування, формування звітних, поточних та прогнозних балансів згідно із затвердженими переліками Мінекономіки Мінагрополітики Мінпромполітики Мінпаливенерго департамент розвитку секторів економіки (інд. 37)
14 Забезпечення створення мережі інформаційно-маркетингових центрів при оптових ринках сільськогосподарської продукції розроблення нормативно-правового акта щодо формування мережі інформаційно-маркетингових центрів при оптових ринках сільськогосподарської продукції Мінагрополітики Мінекономіки департамент розвитку секторів економіки (інд. 37)
Директор департаменту
розвитку секторів
економіки
О.В.Пендзин

Додаток 2
до наказу Міністерства
економіки України
19.10.2009  N 1149

ЗВІТ

про стан виконання завдань і заходів Державної цільової економічної програми розвитку внутрішнього ринку на період до 2012 року

I. Виконання завдань і заходів Програми

Найменування завдання Найменування показників виконання завдання Одиниця виміру Найменування заходу Очікувані результати Фактично досягнуто

II. Фінансування завдань і заходів Програми

Найменування завдання Найменування заходу Головний розпорядник бюджетних коштів Джерела фінансування Передбачено Програмою Планові обсяги фінансування Фактичні обсяги фінансування Код та назва бюджетних програм, у рамках яких фактично здійснювалося фінансування
Директор департаменту
розвитку секторів
економіки
О.В.Пендзин