УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
22.10.2002 N 11/2-10-9794-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
( Лист відкликано на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/1.2-12.2/13540-ЕП (v1354342-12) від 01.12.2012 )

Щодо митного оформлення запасних частин

У зв'язку з неодноразовими зверненнями до Держмитслужби українських авіакомпаній, які надають авіаційні послуги ООН, ОБСЄ та іншим міжнародним організаціям на підставі довгострокових чартерних угод, щодо врегулювання процедури митного оформлення запасних частин для підтримання постійної льотної придатності повітряних суден та в доповнення до листа Держмитслужби від 29.06.2000 N 10/4-2369-ЕП повідомляємо.
В митному режимі тимчасового вивезення можуть бути оформлені запасні частини, що вивозяться зазначеними авіакомпаніями для відновлення (підтримання) льотної придатності тимчасово вивезених повітряних суден.
Приймаючи до уваги, що всі заміни будь-яких вузлів і агрегатів на повітряному судні здійснюються з обов'язковим записом у відповідних бортових журналах із зазначенням заводських номерів знятих і встановлених вузлів і агрегатів, контроль за зворотним ввезенням раніше вивезених повітряних суден та запасних частин здійснюється в наступному порядку.
1. При одночасному зворотному ввезенні повітряного судна (з установленими на ньому запасними частинами, що вивозились окремо) та знятих з нього вузлів і агрегатів, що вийшли з ладу, митниця контролює відповідність заводських номерів знятих і встановлених вузлів і агрегатів та знімає з контролю повітряне судно і запасні частини, які вивозились окремо.
При цьому відомості про запасні частини, що вивозились окремо, зазначаються у додаткових аркушах ВМД (z0443-97) .
2. Вузли і агрегати, що були зняті з повітряного судна та повертаються на митну територію України окремо від нього, можуть бути задекларовані відповідно до вимог розділу 5.2 Порядку заповнення граф вантажної митної декларації відповідно до митних режимів експорту, імпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгівлі, затвердженого наказом Держмитслужби від 30.06.98 N 380 (z0469-98) .
При цьому в графі 37 ВМД (z0443-97) вказується код процедури переміщення - 003150, а в графі 40 ВМД проставляються номер і дата оформлення ВМД, за якою було здійснене тимчасове вивезення зазначеного повітряного судна.
До митного оформлення мають бути подані документи, що підтверджують заміну вузлів і агрегатів із зазначенням їх заводських номерів.
Перший заступник Голови Служби
О.Б.Єгоров
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua