ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
22.05.2003 N 11/5-09-7851-ЕП
Начальникам регіональних
митниць,
Начальникам митниць

Про підписання Протоколу про взаємне визнання товаротранспортних, комерційних і митних документів та митних забезпечень

Повідомляємо, що на виконання Указу Президента України від 04.04.03 N 288/2003 (288/2003) , 15.05.03 в Міністерстві закордонних справ України керівниками митних відомств України та Республіки Молдова (далі - Договірні Сторони) було підписано на невизначений термін Протокол між Державною митною службою України й Митним департаментом Республіки Молдова про взаємне визнання товаротранспортних, комерційних і митних документів та митних забезпечень (далі - Протокол (498_052) ) . Протокол набирає чинності через 10 днів з дня його підписання, тобто з 25.05.03.
Відповідно до статті 2 Протоколу Договірні Сторони будуть взаємно визнавати товаротранспортні, комерційні та митні документи, митні пломби, відтиски печаток і штампів та офіційні знаки на транспортних засобах, вантажах, багажі й поштових відправленнях.
Відповідно до статті 3 Протоколу Договірні Сторони будуть обмінюватися зразками товаротранспортних, комерційних та митних документів і митних забезпечень, зазначених у статті 2 цього Протоколу, а також списками товарів, увезення яких на територію, вивезення з території та транзит через територію їх держав обмежено або заборонено.
Відповідно до статті 5 Протоколу Переміщення товарів між митними територіями України та Республіки Молдова здійснюватиметься через пункти пропуску на їх спільному державному кордоні, визначені відповідними українсько-молдовськими угодами, на основі прийнятих у міжнародній практиці товаротранспортних, комерційних і митних документів.
Взаємний пропуск товарів і вантажів, які повинні супроводжуватися товаротранспортними, комерційними та митними документами, здійснюватиметься виключно за наявності на цих документах митних печаток і штампів Договірних Сторін.
Відповідно до статті 7 Протоколу Договірні Сторони прагнутимуть до поступової уніфікації та спрощення товаротранспортних, комерційних і митних документів.
Заступник Голови Служби
М.М.Іванюк
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua