УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
23.02.2012 N 11.1/2-16.2/1950-ЕП
Начальнику регіональної
митниці
Начальникам митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/2-16.2/2165-ЕП (v2165810-13) від 05.03.2013 )

Про внесення змін до листа Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП

1. Доповнити Додаток 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (v7598342-11) (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України) пунктом 28 у редакції, що додається в додатку 1 до листа.
Перший заступник
Голови Служби
О.М.Дороховський

Додаток 1

Текстовий опис пункту 28 до Додатку 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП ( v7598342-11 ) (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України)

--------------------------------------------------------------------------------------------
| N |   Назва товару        |  Код товару   |     Методологія класифікації                 |
|з/п|                       | ( 2371а-14 ) (2371а-14)
	  |                                              |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|28 |Класифікація           |0710, 1904,    |Овочі заморожені класифікуються у товарній    |
|   |заморожених овочей,    |2004           |групі 07.                                     |
|   |овочевих сумішей та    |               |Приміткою 2 до групи 07 визначено,            |
|   |приготувань, що        |               |що у товарних позиціях 0709 - 0712 термін     |
|   |складаються з рису та  |               |"овочі" включає також їстівні гриби, трюфелі, |
|   |овочей                 |               |маслини, або оливки, каперси, кабачки,        |
|   |                       |               |гарбузи, баклажани, цукрову кукурудзу         |
|   |                       |               |(Zeamaysvar. saccharata), перець роду Capsicum|
|   |                       |               |чи Pimenta, фенхель, петрушку, купир,         |
|   |                       |               |естрагон, крес-салат і майор культурний       |
|   |                       |               |(Majoranahortensis або Origanummajorana).     |
|   |                       |               |Відповідно до Загальних положень, зазначених у|
|   |                       |               |Поясненнях до УКТЗЕД до групи 07, ця група,   |
|   |                       |               |серед іншого, включає "заморожені" (сирі або  |
|   |                       |               |варені у воді чи на парі). Термін "морожений" |
|   |                       |               |означає, що продукт охолоджений до температури|
|   |                       |               |нижче точки замерзання цього продукту до його |
|   |                       |               |повного промерзання.                          |
|   |                       |               |Якщо за текстом не зазначено інше, овочі цієї |
|   |                       |               |групи можуть бути цілими, нарізаними          |
|   |                       |               |скибочками, подрібненими, шаткованими, у      |
|   |                       |               |вигляді пульпи, тертої маси, очищеними від    |
|   |                       |               |шкіри.                                        |
|   |                       |               |Згідно з вимогами УКТЗЕД овочі (сирі або      |
|   |                       |               |варені у воді чи на парі), морожені           |
|   |                       |               |класифікуються у товарній позиції 0710. До    |
|   |                       |               |цієї товарної позиції включаються заморожені  |
|   |                       |               |овочі, що у свіжому чи охолодженому вигляді   |
|   |                       |               |включаються у товарні позиції 0701 - 0709.    |
|   |                       |               |Заморожені овочі даної товарної позиції       |
|   |                       |               |звичайно одержують промисловим способом шляхом|
|   |                       |               |швидкого заморожування для того, щоб швидко   |
|   |                       |               |пройти температурний поріг максимальної       |
|   |                       |               |кристалізації.                                |
|   |                       |               |Овочі, до яких перед заморожування були додані|
|   |                       |               |сіль або цукор також включаються у товарну    |
|   |                       |               |позицію 0710.                                 |
|   |                       |               |До даної товарної позиції не включаються як   |
|   |                       |               |готові харчові продукти овочі, приготовлені   |
|   |                       |               |іншими способами (група 20), так і такі, що   |
|   |                       |               |приготовлені з іншими інгредієнтами (в якості |
|   |                       |               |готових страв).                               |
|   |                       |               |Основними овочами, які консервують            |
|   |                       |               |заморожуванням, є картопля, горох, квасоля,   |
|   |                       |               |шпинат, цукрова кукурудза, спаржа, морква і   |
|   |                       |               |буряк.                                        |
|   |                       |               |Товарна позиція 0710 також включає заморожені |
|   |                       |               |овочеві суміші.                               |
|   |                       |               |Також заморожені овочі можуть класифікуватись |
|   |                       |               |у товарній позиції 2004.                      |
|   |                       |               |Приміткою 1 (а) до групи 20, серед іншого,    |
|   |                       |               |визначено, що до цієї групи не включаються    |
|   |                       |               |овочі, приготовлені способами, зазначеними в  |
|   |                       |               |групі 07.                                     |
|   |                       |               |Згідно з Приміткою 3 до групи 20, серед       |
|   |                       |               |іншого, до товарної позиції 2004 включаються  |
|   |                       |               |лише ті продукти групи 07, що були            |
|   |                       |               |приготовлені іншими способами, ніж зазначені в|
|   |                       |               |Примітці 1(а).                                |
|   |                       |               |Продукти, що складаються з попередньо         |
|   |                       |               |відвареного рису, до якого додані інші        |
|   |                       |               |інгредієнти, такі як овочі чи приправи, за    |
|   |                       |               |умови, що ці інгредієнти не змінюють          |
|   |                       |               |властивостей продуктів з рису згідно з УКТЗЕД |
|   |                       |               |класифікуються у товарній позиції 1904.       |
|   |                       |               |Таким чином, для здійснення класифікації      |
|   |                       |               |згідно з УКТЗЕД заморожених овочей, овочевих  |
|   |                       |               |сумішей та приготувань, що складаються з рису |
|   |                       |               |та овочей необхідно враховувати інформацію    |
|   |                       |               |щодо складу та способу обробки (приготування) |
|   |                       |               |компонентів.                                  |
--------------------------------------------------------------------------------------------
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua