УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
22.10.2012 N 11.1/2-16.2/11807-ЕП
Начальнику регіональної
митниці
Начальникам митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/2-16.2/2165-ЕП (v2165810-13) від 05.03.2013 )

Про внесення змін до листа Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП

Доповнити Додаток 5 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (v7598342-11) (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України) пунктом 10 у редакції, що додається в додатку 1 до листа.
Перший заступник
Голови Служби
О.М.Дороховський

Додаток 1

ТЕКСТОВИЙ ОПИС

пункту 10 до додатку 5 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП ( v7598342-11 ) (із змінами та доповненнями)

--------------------------------------------------------------------------------------------
| N |     Назва товару      |   Код товару  |         Методологія класифікації             |
|з/п|                       |  ( 2371г-14 ) (2371г-14)
	 |                                              |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|10 |Холодильне обладнання  |   8418 10     |Холодильне та морозильне обладнання за        |
|   |та визначення терміну  |   8418 21     |принципом розморожування поділяються на       |
|   |"місткість"            |   8418 30     |обладнання із краплинним розморожуванням,     |
|   |холодильного обладнання|   8418 40     |розморожуванням у ручному режимі та із        |
|   |                       |   8418 50     |системою "No Frost", яка відрізняється від    |
|   |                       |               |інших систем примусовою циркуляцією повітря та|
|   |                       |               |наявністю необхідних для здійснення процесу   |
|   |                       |               |видалення льоду додаткових пристосувань.      |
|   |                       |               |Виробники холодильно-морозильної техніки,     |
|   |                       |               |зазвичай, використовують кілька позначок      |
|   |                       |               |місткості холодильних агрегатів, наприклад:   |
|   |                       |               |1. Об'єм загальний (брутто) - це внутрішній   |
|   |                       |               |об'єм холодильного агрегату в літрах, який    |
|   |                       |               |вимірюється без віднімання всіх зазорів та    |
|   |                       |               |заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на   |
|   |                       |               |внутрішній панелі дверей, що не придатні для  |
|   |                       |               |зберігання продуктів та вираховується за      |
|   |                       |               |об'ємом рідини, залитої у камеру холодильного |
|   |                       |               |агрегату, за умови, що двері зачинені, а всі  |
|   |                       |               |приналежності, що знімаються (полки,          |
|   |                       |               |пристосування), вийняті.                      |
|   |                       |               |2. Об'єм корисний (нетто) - це внутрішній     |
|   |                       |               |об'єм холодильного агрегату в літрах, який    |
|   |                       |               |вимірюється з відніманням всіх зазорів та     |
|   |                       |               |заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на   |
|   |                       |               |внутрішній панелі дверей, що не придатні для  |
|   |                       |               |зберігання продуктів, фактично об'єм,         |
|   |                       |               |доступний для користування.                   |
|   |                       |               |В холодильному та морозильному обладнанні з   |
|   |                       |               |однаковими габаритними розмірами та різною    |
|   |                       |               |системою розморожування корисний об'єм (нетто)|
|   |                       |               |може відрізнятися на 10 - 15 %, тобто не є    |
|   |                       |               |постійною величиною. Зменшення корисного      |
|   |                       |               |об'єму може бути обумовлено також наявністю   |
|   |                       |               |додатково встановлених вентиляторів для       |
|   |                       |               |поліпшення циркуляції повітря та швидкого і   |
|   |                       |               |рівномірного охолодження камер холодильного   |
|   |                       |               |агрегату та іншого додаткового обладнання. У  |
|   |                       |               |холодильних агрегатів, які не мають           |
|   |                       |               |морозильного відділення, об'єм загальний та   |
|   |                       |               |об'єм корисний відрізняються незначно,        |
|   |                       |               |наприклад на об'єм наявних полиць. Виробники  |
|   |                       |               |холодильно-морозильного обладнання постійно   |
|   |                       |               |працюють над удосконаленням конструкції       |
|   |                       |               |обладнання з метою збільшення корисного об'єму|
|   |                       |               |(нетто) із збереженням інших технічних        |
|   |                       |               |характеристик.                                |
|   |                       |               |Згідно з вимогами УКТЗЕД класифікація         |
|   |                       |               |холодильно-морозильного обладнання            |
|   |                       |               |здійснюється в залежності від місткості (англ.|
|   |                       |               |- capacity).                                  |
|   |                       |               |За результатами аналізу підходів митних       |
|   |                       |               |адміністрацій різних країн до класифікації    |
|   |                       |               |холодильно-морозильного обладнання та інших   |
|   |                       |               |документів, які містять пояснення щодо        |
|   |                       |               |трактування різних характеристик об'єму       |
|   |                       |               |холодильно-морозильного обладнання, з'ясовано,|
|   |                       |               |що термін "capacity" трактується як внутрішній|
|   |                       |               |об'єм холодильного агрегату в літрах, який    |
|   |                       |               |вимірюється без віднімання всіх зазорів та    |
|   |                       |               |заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на   |
|   |                       |               |внутрішній панелі дверей, що не придатні для  |
|   |                       |               |зберігання продуктів, тобто відповідає об'єму |
|   |                       |               |загальному (брутто). Це пов'язано з тим, що   |
|   |                       |               |під час роботи холодильного агрегату          |
|   |                       |               |охолодженню підлягає весь внутрішній простір  |
|   |                       |               |камери, включаючи полиці, ящики, додаткові    |
|   |                       |               |пристосування (вентилятори), зазори і         |
|   |                       |               |заглиблення, в основу розрахунків технічних   |
|   |                       |               |характеристик встановлюваних компресора,      |
|   |                       |               |конденсатора, випарника, енергоспоживання     |
|   |                       |               |покладається загальний об'єм (брутто).        |
|   |                       |               |Враховуючи вищезазначене, а також те, що об'єм|
|   |                       |               |загальний (брутто) сталий та завжди вказується|
|   |                       |               |у технічному паспорті на обладнання, для      |
|   |                       |               |класифікації морозильного та холодильного     |
|   |                       |               |обладнання згідно з УКТЗЕД слід               |
|   |                       |               |використовувати об'єм загальний (брутто), а   |
|   |                       |               |саме його більший технічний параметр.         |
--------------------------------------------------------------------------------------------
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua