УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
27.02.2012 N 11.1/2-16.2/2077-ЕП
Начальнику регіональної
митниці
Начальникам митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/2-16.2/2165-ЕП (v2165810-13) від 05.03.2013 )

Про внесення змін до листа Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП

З метою вдосконалення роботи за напрямком класифікації товарів, доповнити Методичні рекомендації щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надіслані листом Держмитслужби від 16.05.11 N 11.1/2-16/7598-ЕП (v7598342-11) (зі змінами та доповненнями), виклавши пункт 16 Додатку 1 у редакції, що додається.
Перший заступник
Голови Служби
О.М.Дороховський

Додаток 1

Текстовий опис пункту 16 до додатку 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП ( v7598342-11 ) (із змінами та доповненнями)

--------------------------------------------------------------------------------------------
| N |     Назва товару      |  Код товару   |           Методологія класифікації           |
|з/п|                       | ( 2371а-14 ) (2371а-14)
	  |                                              |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|16 |Терміни "вміст цукру"  |2007           |Додаткова примітка 2 (а) до групи 20          |
|   |та "одержані шляхом    |               |встановлює порядок розрахунку "вмісту цукру"  |
|   |теплової обробки" для  |               |для продуктів цієї групи. Згідно з цією       |
|   |продуктів товарної     |               |Приміткою "вміст цукру" у продуктах товарної  |
|   |позиції 2007           |               |позиції 2007 визначається як вміст різних     |
|   |                       |               |цукрів, виражених як цукроза, відповідає      |
|   |                       |               |цифровому показнику рефрактометра при         |
|   |                       |               |температурі 20 град. С, помноженому на        |
|   |                       |               |коефіцієнт 0,95. В УКТЗЕД термін "цукри"      |
|   |                       |               |означає моносахариди, дисахариди та           |
|   |                       |               |олігосахариди (відповідно до Пояснень до      |
|   |                       |               |товарної позиції 2940). Кількість доданого    |
|   |                       |               |цукру для продуктів товарної позиції 2007 не  |
|   |                       |               |розраховується. Таким чином, для здійснення   |
|   |                       |               |класифікації продуктів у товарній позиції     |
|   |                       |               |2007 необхідна інформація про показник        |
|   |                       |               |рефрактометра, виражений як цукроза.          |
|   |                       |               |Примітка 5 до групи 20 УКТЗЕД визначає        |
|   |                       |               |термін "одержані шляхом теплової обробки"     |
|   |                       |               |для продуктів товарної позиції 2007. Згідно   |
|   |                       |               |з цією приміткою, термін "одержані шляхом     |
|   |                       |               |теплової обробки" означає продукти, одержані  |
|   |                       |               |шляхом термічної обробки при атмосферному     |
|   |                       |               |тиску або при зниженому тиску для підвищення  |
|   |                       |               |в'язкості продукту в результаті зменшення     |
|   |                       |               |вмісту води або іншим способом. Плоди,        |
|   |                       |               |горіхи та інші їстівні частини рослин,        |
|   |                       |               |цілі, порізані на частини або подрібнені, а   |
|   |                       |               |також їхні суміші, приготовлені і             |
|   |                       |               |консервовані іншими способами, крім будь-     |
|   |                       |               |яких способів, зазначених в інших групах або  |
|   |                       |               |в попередніх товарних позиціях групи 20,      |
|   |                       |               |включаються до товарної позиції 2008.         |
--------------------------------------------------------------------------------------------
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua