З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про ратифікацію Європейської конвенції про визнання та виконання рішень стосовно опіки над дітьми та про поновлення опіки над дітьми

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2008, N 17, ст.177 )
Верховна Рада України постановляє:
1. Ратифікувати Європейську конвенцію про визнання та виконання рішень стосовно опіки над дітьми та про поновлення опіки над дітьми (994_327) , вчинену 20 травня 1980 року у м.Люксембурзі (додається), з такими заявами та застереженням:
1) до статті 2:
"Центральним органом України для виконання функцій, передбачених цією Конвенцією, є Міністерство юстиції України";
2) до статті 6:
"Відповідно до пункту 3 статті 6 Конвенції Україна заявляє, що будь-які документи, передбачені статтею 13 Конвенції, та повідомлення, які надсилаються в Україну з держав, що висловили застереження про незастосування ними підпункту b пункту 1 статті 6 цієї Конвенції, повинні бути складені українською мовою або містити переклад українською мовою";
3) до статті 17:
"За наявності будь-якої з підстав, визначених у статті 10 Конвенції, у випадках, передбачених статтями 8 і 9 Конвенції, Україна залишає за собою право відмовитися від визнання та виконання надісланих їй рішень стосовно опіки над дітьми".
2. Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня опублікування цього Закону забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ,
6 березня 2008 року
N 135-VI