ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 14 травня 2013 року № 94

Про порядок передачі підписних листів до Центральної виборчої комісії та здійснення перевірки дотримання порядку збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

Відповідно до статті 33, частин першої – п’ятої статті 34, частини першої статті 44 Закону України "Про всеукраїнський референдум" (5475-17) , частини другої статті 26, пункту 5 частини першої статті 29 Закону України "Про державний реєстр виборців" (698-16) , керуючись статтями 11 – 13, пунктом 4 статті 17, пунктом 13 статті 20 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (1932-15) , Центральна виборча комісія постановляє:
1. Затвердити Порядок передачі підписних листів до Центральної виборчої комісії та здійснення перевірки дотримання порядку збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 1).
2. Встановити форми:
опису папки з підписними листами підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 2);
зведеного опису папок з підписними листами підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 3);
акта про невідповідність наявної кількості підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою у папці кількості, зазначеній в описі папки (додаток 4);
довідки про приймання підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 5);
відомості перевірки кількості підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 6);
відомості про виявлені порушення вимог Закону України "Про всеукраїнський референдум" під час збору підписів громадян України та оформлення підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 7).
3. Цю постанову надіслати Міністерству внутрішніх справ України, Генеральній прокуратурі України та оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Голова
Центральної виборчої комісії
В.ШАПОВАЛ
Додаток 1 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 94

ПОРЯДОК

передачі підписних листів до Центральної виборчої комісії та здійснення перевірки дотримання порядку збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

Цей Порядок розроблено з метою однакового застосування Закону України "Про всеукраїнський референдум" (5475-17) (далі – Закон) у частині передачі підписних листів ініціативною групою з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (далі відповідно – ініціативна група, всеукраїнський референдум) до Центральної виборчої комісії, а також на виконання вимог частини першої статті 34 Закону (5475-17) щодо визначення процедури здійснення перевірки дотримання порядку збору ініціативною групою підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, правильності оформлення підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (далі – підписні листи), а також вибіркової перевірки достовірності відомостей про громадян України, що містяться в підписних листах, та їхніх підписів під час встановлення підсумків збору підписів під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму.

1. Підготовка підписних листів ініціативною групою з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою для передачі їх Центральній виборчій комісії

1.1. Ініціативна група після завершення збирання підписів під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму здійснює брошурування підписних листів по кожній адміністративно-територіальній одиниці, визначеній частиною другою статті 133 Конституції України (254к/96-ВР) (далі – адміністративно-територіальна одиниця), а також підраховує кількість підписних листів та підписів громадян України, які містяться у них.
1.1.1. Підписні листи брошуруються у папки (формату А3) з твердою обкладинкою і прошиваються таким чином, щоб були видимі занесені до них відомості. Кінці прошивної нитки (шнура, шпагату тощо) виводяться на зворотний бік обкладинки та фіксуються шляхом наклеювання паперової накладки будь-якої форми, на якій ставиться підпис уповноваженого представника ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (далі – уповноважений представник ініціативної групи).
Папки нумеруються в межах кожної адміністративно-територіальної одиниці. Така нумерація в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці повинна бути наскрізною.
Кількість підписних листів в одній папці, як правило, не повинна перевищувати 200. Підписні листи в межах кожної папки нумеруються. Така нумерація в межах однієї папки повинна бути наскрізною.
1.1.2. Після брошурування підписних листів у папку, підрахунку кількості підписних листів у ній та підписів громадян України, які містяться у цих підписних листах, відповідні відомості вносяться в опис папки з підписними листами підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 2) (далі – опис папки).
Опис папки розміщується на обкладинці кожної папки і повинен містити:
точне формулювання питання (питань), що пропонується (пропонуються) винести на всеукраїнський референдум;
назву адміністративно-територіальної одиниці;
номер папки;
кількість підписних листів у папці;
кількість зібраних підписів громадян України у підписних листах, що містяться у папці;
графу "Примітка".
1.1.3. Після завершення брошурування підписних листів у папки, підрахунку кількості підписних листів та підписів громадян України, які містяться в підписних листах, по кожній адміністративно-територіальній одиниці ініціативна група складає зведений опис папок з підписними листами підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 3) (далі – зведений опис папок).
Зведений опис папок повинен містити:
точне формулювання питання (питань), що пропонується (пропонуються) винести на всеукраїнський референдум;
зведені відомості по кожній адміністративно-територіальній одиниці щодо номерів папок з підписними листами, кількості таких папок, а також кількості підписних листів у папках та кількості підписів громадян України у підписних листах;
загальну кількість папок з підписними листами, підписних листів та підписів громадян України.
Відомості, що містяться у зведеному описі папок, стосовно загальної кількості підписних листів у папках та загальної кількості зібраних підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою по кожній адміністративно-територіальній одиниці мають відповідати таким відомостям, занесеним до протоколу ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про підсумки збору підписів під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (далі – протокол про підсумки збору підписів).
1.2. За результатами підрахунку зібраних підписів громадян України ініціативна група встановлює загальну кількість зібраних підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму та складає протокол про підсумки збору підписів.
Протокол про підсумки збору підписів складається за формою (v0026359-13) , встановленою постановою Центральної виборчої комісії від 7 лютого 2013 року № 26, та підписується уповноваженим представником ініціативної групи.
1.3. Не пізніше 24 години дня закінчення строку збору підписів громадян України, дата якого зазначена у свідоцтві про реєстрацію ініціативної групи, уповноважений представник ініціативної групи передає до Центральної виборчої комісії такі документи:
підписні листи, пронумеровані та зброшуровані у папки;
протокол про підсумки збору підписів;
зведений опис папок (на паперовому носії та в електронному вигляді).

2. Приймання Центральною виборчою комісією документів про підсумки збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

2.1. Приймання документів про підсумки збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою проводиться робочою групою з приймання та перевірки підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (далі – робоча група), склад якої затверджується розпорядженням Голови Центральної виборчої комісії.
2.2. Робоча група приймає документи про підсумки збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму, передбачені пунктом 1.3 цього Порядку, від уповноваженого представника ініціативної групи, перевіряючи при цьому відповідність кількості представлених підписних листів кількості, зазначеній у протоколі про підсумки збору підписів.
Перевірка здійснюється у такому порядку.
Підраховується кількість підписних листів у кожній папці, яка звіряється із кількістю, зазначеною відповідно в описі папки та зведеному описі папок.
У разі виявлення невідповідності кількості підписних листів у папці кількості, зазначеній в описі папки, складається акт про невідповідність наявної кількості підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою у папці кількості, зазначеній в описі папки (додаток 4), що підписується членом робочої групи, який здійснював перевірку відповідної папки, та уповноваженою особою ініціативної групи. У такому випадку кількістю підписних листів у цій папці вважається кількість, зазначена в такому акті.
Прийняті робочою групою папки з підписними листами засвідчуються номерною печаткою Центральної виборчої комісії.
Після підрахунку підписних листів у кожній папці встановлюється загальна кількість підписних листів щодо кожної адміністративно-територіальної одиниці та загальна кількість підписних листів у всіх адміністративно-територіальних одиницях. При встановленні загальної кількості враховуються всі акти, складені під час приймання підписних листів.
Встановлена за результатами підрахунку загальна кількість підписних листів вважається кількістю підписних листів, прийнятих Центральною виборчою комісією.
2.3. За результатами прийняття документів про підсумки збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою робоча група видає уповноваженому представнику ініціативної групи довідку про прийняття підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 5) із зазначенням встановленої кількості прийнятих підписних листів, а також заявленої кількості підписів (указаної в протоколі про підсумки збору підписів) на підтримку вимоги щодо проведення всеукраїнського референдуму, дати та часу приймання підписних листів.
2.4. Якщо зареєстрованою ініціативною групою до 24 години дня, у який минає строк збору підписів під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму, не виконано дії щодо передачі її уповноваженим представником до Центральної виборчої комісії підписних листів, пронумерованих та зброшурованих у папки окремо по кожній адміністративно-територіальній одиниці, та протоколу про підсумки збору підписів, Центральна виборча комісія ухвалює рішення про припинення проведення ініціативи щодо проведення всеукраїнського референдуму.
Відповідне рішення публікується Центральною виборчою комісією в газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр" не пізніше ніж на третій день з дня його прийняття.

3. Порядок перевірки підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та підписів громадян України, що містяться в них

3.1. Центральна виборча комісія протягом семи календарних днів з дня отримання підписних листів перевіряє дотримання порядку збору підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму, правильність оформлення підписних листів, вибірково перевіряє достовірність відомостей про громадян України, що містяться в підписних листах, та їхніх підписів і узагальнює підсумки збору підписів під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму.
Така перевірка здійснюється робочою групою.
3.2. Член робочої групи під час перевірки підписів громадян України щодо кожної опрацьованої ним папки з підписними листами проводить аналіз кожного підписного листа та наявних у ньому підписів, встановлюючи при цьому:
1. Кількість підписів, що містяться у кожному підписному листі у відповідній папці.
2. Підписні листи, які не враховуються:
якщо підписи громадян України зібрані особою, яка на день збору підписів не мала права голосу та/або не є членом відповідної ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму;
які містять недостовірні відомості про особу, яка збирала підписи громадян України;
у яких відсутні всі або окремі відомості про особу, яка збирала підписи громадян України;
у яких замість підпису особи, яка збирала підписи громадян України, міститься підпис іншої особи;
у яких підписи громадян України зібрані в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, у місцях видачі заробітної плати, пенсій, допомоги, стипендій, інших соціальних виплат, надання благодійної допомоги;
невстановленої форми (у тому числі ті, у яких відсутні усі або будь-які відомості – зазначення порядкового номера підписного листа; адміністративно-територіальної одиниці, де збиралися підписи (повна назва села, селища, міста (територіальної громади), де проводився збір підписів, а також району, області, Автономної Республіки Крим, до складу яких входить ця територіальна громада), дата реєстрації ініціативної групи; дата видачі свідоцтва про реєстрацію ініціативної групи; точне формулювання питання (питань), що пропонується (пропонуються) винести на всеукраїнський референдум; загальної кількості зібраних підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму; підпис особи, яка збирала підписи; дата проставлення підпису особи, яка збирала підписи).
3. Підписи окремих громадян України, які не враховуються:
1) у разі відсутності у підписному листі всіх або окремих відомостей про громадянина України, який підтримує своїм підписом проведення референдуму, передбачених формою підписного листа;
2) якщо записи та підписи вчинено замість громадянина України іншою особою або відсутня відмітка члена ініціативної групи, який вносив відомості замість громадянина, що через фізичні вади не зміг цього зробити;
3) вчинені особою, яка на день вчинення підпису не мала права голосу;
4) якщо підписи вчинено громадянином України декілька разів (у разі виявлення підписів однієї і тієї ж особи, дійсним вважається лише один підпис);
5) в інших випадках, передбачених Законом (5475-17) (зібрані насильно, шляхом підкупу або обману; у разі проживання громадянина України за межами населеного пункту, в якому збиралися підписи; якщо відсутня дата вчинення підпису громадянином України або така дата передує даті видачі свідоцтва про реєстрацію ініціативної групи; якщо відомості про громадянина України, який підтримує своїм підписом проведення референдуму, містять виправлення або вчинені нерозбірливо, що унеможливлює встановлення відомостей про особу, яка їх вчинила, тощо).
3.3. За результатами перевірки член робочої групи заповнює відомість перевірки кількості підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 6), а у разі виявлення підписних листів та підписів окремих громадян України, які не враховуються, – також відомість про виявлені порушення вимог Закону України "Про всеукраїнський референдум" під час збору підписів громадян України та оформленні підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (додаток 7).
3.4. Вибіркова перевірка достовірності відомостей про громадян України, що містяться в підписних листах, проводиться з використанням персональних даних Державного реєстру виборців.
З метою забезпечення здійснення перевірки достовірності відомостей про громадян України, що містяться в підписних листах, Центральна виборча комісія може звернутися до Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України.
3.5. Після завершення перевірки всіх підписних листів на підставі відомостей перевірки та узагальнення підсумків збору підписів під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою Центральна виборча комісія ухвалює рішення про підсумки збору підписів під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.
Секретар
Центральної виборчої комісії
Т.ЛУКАШ
Додаток 2 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 94

ОПИС

папки з підписними листами підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

"
_____________________________________________________________________________
(точне формулювання питання (питань), що пропонується (пропонуються) винести 
                          на всеукраїнський референдум)
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
                                                                            "
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
 (назва адміністративно-територіальної одиниці відповідно до частини другої статті 133 Конституції України)
Номер папки у межах адміністративно- територіальної одиниці
Кількість підписних листів у папці
Кількість зібраних підписів громадян України у підписних листах, що містяться у папці
Примітка
Уповноважений представник 
ініціативної групи з 
проведення всеукраїнського 
референдуму за народною 
ініціативою                        ________            ______________________ 
                                   (підпис)            (прізвище та ініціали)
Секретар
Центральної виборчої комісії
Т.ЛУКАШ
Додаток 3 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 94

ЗВЕДЕНИЙ ОПИС

папок з підписними листами підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

"
_____________________________________________________________________________
                 (точне формулювання питання (питань), що 
            пропонується (пропонуються) винести на всеукраїнський 
                                 референдум)
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
                                                                            "
_____________________________________________________________________________
№ з/п
Номер папки з підписними листами
Кількість підписних листів
Кількість зібраних підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою
Примітка
_________________________________________________________________________________________________
(назва адміністративно-територіальної одиниці відповідно до частини
другої статті 133 Конституції України)
Разом
_________________________________________________________________________________________________
(назва адміністративно-територіальної одиниці відповідно до частини
другої статті 133 Конституції України)
Разом
УСЬОГО
Уповноважений представник 
ініціативної групи з 
проведення всеукраїнського 
референдуму за народною 
ініціативою                        ________            ______________________ 
                                   (підпис)            (прізвище та ініціали)
Секретар
Центральної виборчої комісії
Т.ЛУКАШ
Додаток 4 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 94

АКТ

про невідповідність наявної кількості підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою у папці кількості, зазначеній в описі папки

( Див. текст (v0094359-13BF130) )
Додаток 5 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 94

ДОВІДКА

про приймання підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

( Див. текст (v0094359-13BF131) )
Додаток 6 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 94

ВІДОМІСТЬ

перевірки кількості підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

"
_____________________________________________________________________________
                 (точне формулювання питання (питань), що 
            пропонується (пропонуються) винести на всеукраїнський 
                                референдум)
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
                                                                            "
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
               (назва адміністративно-територіальної одиниці 
         відповідно до частини другої статті 133 Конституції України)
_______________
 (номер папки)
Порядковий номер підписного листа
Кількість підписів у підписному листі
Порядковий номер підписного листа
Кількість підписів у підписному листі
Порядковий помер підписного листа
Кількість підписів у підписному листі
Порядковий номер підписного листа
Кількість підписів у підписному листі
1
21
41
61
2
22
42
62
3
23
43
63
4
24
44
64
5
25
45
65
6
26
46
66
7
27
47
67
8
28
48
68
9
29
49
69
10
30
50
70
11
31
51
71
12
32
52
72
13
33
53
73
14
34
54
74
15
35
55
75
16
36
56
76
17
37
57
77
18
38
58
78
19
39
59
79
20
40
60
80
81
111
141
171
82
112
142
172
83
113
143
173
84
114
144
174
85
115
145
175
86
116
146
176
87
117
147
177
88
118
178
178
89
119
149
179
90
120
150
180
91
121
151
181
92
122
152
182
93
123
153
183
94
124
154
184
95
125
155
185
96
126
156
186
97
127
157
187
98
128
158
188
99
129
159
189
100
130
160
190
101
131
161
191
102
132
162
192
103
133
163
193
104
134
164
194
105
135
165
195
106
136
166
196
107
137
167
197
108
138
168
198
109
139
169
199
110
140
170
200
Член робочої групи                 ________            ______________________ 
                                   (підпис)            (прізвище та ініціали)
"_____"________________20____ р.
Секретар
Центральної виборчої комісії
Т.ЛУКАШ
Додаток 7 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 94

ВІДОМІСТЬ

про виявлені порушення вимог Закону України "Про всеукраїнський референдум" під час збору підписів громадян України та оформлення підписних листів підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

"
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
                                                                            "
_____________________________________________________________________________
                (точне формулювання питання (питань), що 
           пропонується (пропонуються) винести на всеукраїнський 
                                 референдум)
_______________________________________________                 _____________ 
 (назва адміністративно-територіальної одиниці                  (номер папки)
    відповідно до частини другої статті 133 
               Конституції України)

І. Порушення, на підставі яких не враховуються підписні листи підписів громадян України

Код поруше ння
Зміст порушення
Номер листa/ кількість підписів
Номер листa / кількість підписів
Номер листa / кількість підписів
Номер листa / кількість підписів
Номер листa / кількість підписів
Номер листa / кількість підписів
Номер листa / кількість підписів
Кількість неврахованих підписних листів / кількість підписів громадян України в них
1
Підписи громадян України зібрані особою, яка на
день збору підписів не мала права голосу та/або не є членом
відповідної ініціативної групи з проведення всеукраїнського
референдуму
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
2
Внесення до підписного листа недостовірних
відомостей про особу, яка збирала підписи громадян України
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
3
Відсутність усіх або окремих відомостей про особу,
яка збирала підписи громадян України
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
4
Підпис вчинено замість особи, яка збирала підписи
громадян України, іншою особою
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
5
Підписи громадян України зібрано в органах
державної влади та органах місцевого самоврядування, у місцях
видачі заробітної плати, пенсій, допомоги, стипендій, інших
соціальних виплат, надання благодійної допомоги
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
6
Підписні листи невстановленої форми (у тому числі
ті, у яких відсутні усі або будь-які відомості – зазначення
порядкового номера підписного листа; адміністративно-територіальної
одиниці, де збиралися підписи (повна назва села, селища, міста
(територіальної громади), де проводився збір підписів, а також
району, області, Автономної Республіки Крим, до складу яких входить
ця територіальна громада), дата реєстрації ініціативної групи; дата
видачі свідоцтва про реєстрацію ініціативної групи; точне
формулювання питання (питань), що пропонується (пропонуються)
винести на всеукраїнський референдум; загальної кількості зібраних
підписів громадян України під вимогою щодо проведення
всеукраїнського референдуму; підпис особи, яка збирала підписи;
дата проставлення підпису особи, яка збирала підписи)
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

ІІ. Порушення, на підставі яких не враховуються підписи окремих громадян України в підписних листах

Код поруше ння
Зміст порушення
Номер листа / кількість підписів
Номер листа / кількість підписів
Номер листа / кількість підписів
Номер листа / кількість підписів
Номер листа / кількість підписів
Номер листа / кількість підписів
Номер листа / кількість підписів
Кількість неврахованих підписів громадян України
7
Відсутність у підписному листі всіх або окремих
відомостей про громадянина України, який підтримує своїм підписом
проведення референдуму, передбачених формою підписного листа
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
8
Записи та підписи, вчинено замість громадянина
України іншою особою або відсутня відмітка члена ініціативної
групи, який вносив відомості замість громадянина, що через фізичні
вади не зміг цього зробити
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
9
Вчинення підпису особою, яка на день вчинення
підпису не мала права голосу
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
10
Вчинення підписів громадянином України декілька
разів (у разі виявлення підписів однієї і тієї ж особи, дійсним
вважається лише один підпис)
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
В інших випадках,
передбачених Законом:
11
підписи зібрані насильно, шляхом підкупу або
обману
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
12
підпис вчинено громадянином України, який проживає
за межами населеного пункту, в якому збиралися підписи
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
13
відсутність дати вчинення підпису громадянином
України або така дата передує даті видачі свідоцтва про реєстрацію
ініціативної групи
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
14
відомості про громадянина України, який підтримує
своїм підписом проведення референдуму, містять виправлення або
вчинені нерозбірливо, що унеможливлює встановлення відомостей про
особу, яка їх вчинила
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
15
тощо
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Член робочої групи                 ________            ______________________ 
                                   (підпис)            (прізвище та ініціали)
"_____"________________20 ____ р.
Секретар
Центральної виборчої комісії
Т.ЛУКАШ