ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 14 травня 2013 року № 95

Про Порядок передачі протоколів дільничних комісій з всеукраїнського референдуму про підрахунок голосів учасників всеукраїнського референдуму на закордонних дільницях та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії

Відповідно до частини третьої статті 42, частини десятої статті 82, частин шостої, одинадцятої, дванадцятої, двадцятої, двадцять сьомої, тридцять першої, тридцять четвертої, тридцять п’ятої статті 85, частин першої, восьмої, десятої, одинадцятої статті 86, частини третьої – п’ятої статті 87, частини п’ятої статті 88 Закону України "Про всеукраїнський референдум" (5475-17) , керуючись статтями 11 - 13, пунктами 1, 13 статті 17, пунктами 1, 13 статті 20 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", (1932-15) Центральна виборча комісія постановляє:
1. Встановити Порядок передачі протоколів дільничних комісій з всеукраїнського референдуму про підрахунок голосів учасників всеукраїнського референдуму на закордонних дільницях та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії (додається).
2. Цю постанову надіслати Міністерству закордонних справ України та оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Голова
Центральної виборчої комісії
В.ШАПОВАЛ
Додаток 
до постанови Центральної виборчої комісії 
від 14 травня 2013 року № 95

ПОРЯДОК

передачі протоколів дільничних комісій з всеукраїнського референдуму про підрахунок голосів учасників всеукраїнського референдуму на закордонних дільницях та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії

Цей Порядок відповідно до частини п’ятої статті 88 Закону України "Про всеукраїнський референдум" (5475-17) (далі – Закон) визначає процедуру передачі протоколів дільничних комісій з всеукраїнського референдуму (далі – дільничні комісії, референдум) про підрахунок голосів учасників референдуму на закордонних дільницях (далі – протокол) та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії.
1. Після підписання протоколу членами дільничної комісії повідомлення про його зміст невідкладно передається дільничною комісією за допомогою технічних засобів зв’язку через Міністерство закордонних справ України до Центральної виборчої комісії разом з окремими думками членів комісії, викладеними у письмовій формі, протоколом з позначкою "Уточнений" та актами (за наявності).
2. Дільнична комісія запаковує опрацьовані документи референдуму в паперові пакети та заклеює їх. На кожному пакеті зазначаються формулювання питання, винесеного на референдум, напис, який вказує на вид запакованих документів та їх кількість, позначення закордонного округу, номер закордонної дільниці, дату і час пакування, ставляться підписи всіх присутніх членів дільничної комісії та печатка цієї комісії. Документи референдуму запаковуються таким чином, щоб без пошкодження відтиску печатки та самого пакета неможливо було вийняти з пакета або покласти до нього бюлетень для голосування на референдумі (далі – бюлетені) чи інший документ.
До Центральної виборчої комісії через Міністерство закордонних справ України невідкладно після закінчення засідання дільничної комісії доставляються запаковані в окремі пакети:
1) перший та другий примірники протоколу, а також (за наявності) відповідні примірники протоколу з позначкою "Уточнений", акт про видачу копій протоколу та окремі думки членів дільничної комісії, викладені у письмовій формі, з написом на пакеті "Протокол про підрахунок голосів";
2) бюлетені з написами на пакетах відповідно "Невикористані бюлетені", "Бюлетені, що не підлягають врахуванню", "Недійсні бюлетені", а в разі прийняття дільничною комісією рішення про визнання голосування на закордонній дільниці недійсним – "Бюлетені для голосування";
3) контрольні талони бюлетенів з написом на пакеті "Контрольні талони";
4) бюлетені з голосами учасників референдуму, поданими на підтримку питання референдуму, та бюлетені з голосами учасників референдуму, поданими проти питання референдуму, з написами на пакетах відповідно "Так" або "Ні";
5) списки учасників референдуму (попередній та уточнений) з написом на пакеті "Списки учасників всеукраїнського референдуму";
6) предмети та контрольні листи з написом на пакеті "Предмети";
7) акти, заяви, скарги та рішення дільничної комісії з написом на пакеті "Акти, заяви, скарги та рішення дільничної комісії".
У разі проведення референдуму з декількох питань пакети, вказані в підпунктах 1-4 цього Порядку, запаковуються окремо та на кожному з них зазначається відповідне питання, винесене на референдум, а на пакетах, указаних у підпунктах 5-7 цього Порядку, – всі питання, винесені на референдум.
Пакети, вказані в підпункті 1 (стосовно всіх питань, винесених на референдум), а також підпунктах 5, 7 з написами відповідно "Протокол про підрахунок голосів", "Списки учасників всеукраїнського референдуму", "Акти, заяви, скарги та рішення дільничної комісії" вкладаються в один окремий пакет з назвою "Документи для встановлення Центральною виборчою комісією підсумків голосування в межах закордонного округу референдуму" разом з переліком пакетів, що містяться у ньому.
Під час транспортування пакетів з документами референдуму забороняється їх розпечатувати.
3. Пакети з документами референдуму від дільничних комісій доставляються до Міністерства закордонних справ України дипломатичною поштою або в інший визначений цим Міністерством спосіб, який забезпечить їх збереження та доставку за призначенням.
4. Уповноважений представник Міністерства закордонних справ України доставляє отримані пакети з документами до Центральної виборчої комісії у супроводі працівників органів внутрішніх справ.
Приймання пакетів з документами референдуму та реєстрація документів здійснюються управлінням документального забезпечення Секретаріату Центральної виборчої комісії.
Секретар
Центральної виборчої комісії
Т.ЛУКАШ