КОЛЕГІЯ ДЕРЖАВНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ
З БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ
Р І Ш Е Н Н Я
24.09.2004 N 126

Про проект Закону України "Про нормування у будівництві"

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.04 N 315 (315-2004-п) , а також основних завдань та організаційно-технічних заходів Держбуду України на 2004 р. Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій на замовлення Держбуду України розроблено проект Закону України "Про нормування у будівництві".
На сьогоднішній день нормування у будівництві регулюється законами України: "Про стандартизацію" (2408-14) та "Про підтвердження відповідності" (2406-14) , які не охоплюють повною мірою особливостей нормування у будівництві.
Розроблений проект Закону України "Про нормування у будівництві" узгоджений з положеннями законів України: "Про стандартизацію" (2408-14) , "Про підтвердження відповідності" (2406-14) , "Про архітектурну діяльність" (687-14) , "Про основи містобудування" (2780-12) та інших нормативно-правових актів і визначає статус будівельних норм, обґрунтовує методологічні підходи до формування нормативно-правової бази у будівництві, встановлює правові та організаційні засади нормування у будівництві в Україні і передбачає створення умов для забезпечення єдиної державної політики у цій сфері.
Проект зазначеного Закону розглянуто всіма базовими організаціями та структурними підрозділами Держбуду України.
Заслухавши та обговоривши інформацію заступника директора Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій з наукової роботи В.Тарасюка про проект Закону України "Про нормування у будівництві", колегія ВИРІШИЛА:
1. Схвалити в цілому першу редакцію проекту Закону України "Про нормування у будівництві".
2. Управлінню науково-технічної політики та інформаційних технологій у будівництві (Д.Барзилович) спільно з Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій (П.Кривошеєв) доопрацювати зазначений проект закону України з урахуванням отриманих пропозицій, висловлених на засіданні колегії Держбуду України за результатами громадського обговорення, та у місячний термін підготувати матеріали на погодження центральними органами виконавчої влади відповідно до Тимчасового регламенту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2000 р. N 915 (915-2000-п) .
Голова колегії
В.Череп