КОЛЕГІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
РІШЕННЯ
02.04.2013 № 5

Про підсумки роботи та стан виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій сфери управління ДСНС України

( Рішення оголошено до виконання згідно з Наказом Державної служби України з надзвичайних ситуацій № 123 від 08.04.2013 (v_123388-13) )
Розглянувши стан виплати заробітної плати працівникам державних підприємств, установ сфери управління ДСНС України, Колегія відзначає у цілому задовільний стан роботи із зазначеного питання.
Питання своєчасної виплати заробітної плати працівникам державних підприємств і установ та сплати ними єдиного і страхових внесків до Пенсійного фонду України перебуває на постійному контролі у ДСНС України та здійснюється в першочерговому порядку.
За оперативними даними, станом на 01.04.2013 заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах і в установах сфери управління ДСНС України немає.
Впродовж першого кварталу 2013 року існувала заборгованість із виплати заробітної плати на підпорядкованих ДСНС України економічно неактивних державних підприємствах, яка за оперативними даними станом на 01.04.2013 становила 590,8 тис.грн., у тому числі: "Сокирницький цеолітовий завод" (Герей Р.В.) - 68 тис.грн., "Управління капітального будівництва" - 202 тис.грн., "Миронівське будівельно-монтажне управління" (Діденко В.М.) - 158,7 тис.грн., "Українські спеціальні системи зв'язку" (Мирутенко М.М.) - 162,1 тис. гривень.
Керівниками державних підприємств (головами ліквідаційних комісій) не виконуються попередні рішення Колегії МНС України і спеціальної тимчасової комісії з питань виплати заробітної плати МНС України.
Протягом першого кварталу 2013 року залишилась без змін заборгованість із заробітної плати на ДП "Управління капітального будівництва" (202 тис.грн.), ДП "Миронівське будівельно-монтажне управління" (158,7 тис.грн.) та "Українські спеціальні системи зв'язку" (162,1 тис. гривень).
Керівниками (головами ліквідаційних комісій) деяких державних підприємств не вжито належних заходів щодо забезпечення погашення боргу до Пенсійного фонду України. Без змін залишилася заборгованість зі сплати єдиного і страхових внесків до Пенсійного фонду України на державних підприємствах: "Прилуцький завод "Пожспецмаш" (592,8 тис.грн.) (Зоря В.М.), "Управління капітального будівництва" (115,5 тис.грн.), "Миронівське будівельно-монтажне управління" (266,1 тис.грн.), "Українські спеціальні системи зв'язку" (13,4 тис. гривень).
Впродовж січня - березня 2013 року зменшено заборгованість до Пенсійного фонду України тільки державним підприємством "Білоцерківський завод "Еталон" (Мельник О.В.) з 88,6 тис.грн. до 75,4 тис.грн., або на 13,2 тис. гривень.
Відповідно до рішення Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат від 17.01.2013 та пункту 3 протокольного рішення селекторної наради з питання погашення заборгованості зі сплати внесків до Пенсійного фонду України від 06.02.2013 керівників підприємств-боржників зобов'язано вжити додаткових заходів для погашення заборгованості із заробітної плати та розробити План заходів із погашення заборгованості із заробітної плати до 1 грудня 2013 року та Графік погашення заборгованості зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України - до кінця 2013 року.
ДСНС України розроблено і затверджено План заходів з погашення заборгованості із виплати заробітної плати та Графік погашення заборгованості зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України на 2013 рік по підприємствах-боржниках.
У зв'язку із зазначеним та пріоритетністю питань своєчасної виплати заробітної плати і сплати внесків до Пенсійного фонду України Колегія
ВИРІШИЛА:
1. Інформацію про стан виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій сфери управління ДСНС України взяти до відома.
2. Забезпечити неухильне виконання пункту 2 рішення Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат від 17.01.2013 та пункту 3 протокольного рішення селекторної наради з питання погашення заборгованості зі сплати внесків до Пенсійного фонду України від 06.02.2013 щодо виконання Плану заходів із погашення заборгованості із виплати заробітної плати та Графіка погашення заборгованості зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України. Про результати доповідати через Департамент економіки і фінансів (Ільченко О.В.).
                              Термін - щомісяця до 5 числа 
                              наступного за звітним місяця
3. Звернути особливу увагу керівників ДП "Прилуцький завод "Пожспецмаш" Зорі В.М., ДП "Білоцерківський завод "Еталон" Мельника О.В., тимчасово виконуючих обов'язки директорів ДП "Управління капітального будівництва" Діденка В.М., ДП "Сокирницький цеолітовий завод" Герея Р.В., голови ліквідаційної комісії ДП "Миронівське будівельно-монтажне управління" Діденка В.М. на необхідність погашення заборгованості із заробітної плати та боргу перед Пенсійним фондом України.
4. Покласти контроль за виконанням Плану заходів з погашення заборгованості із заробітної плати та Графіка погашення заборгованості зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України на 2013 рік:
на Департамент ресурсного забезпечення (Білошицький Р.М.) - по державних підприємствах "Управління капітального будівництва", "Миронівське будівельно-монтажне управління", "Сокирницький цеолітовий завод", "Прилуцький завод "Пожспецмаш", "Білоцерківський завод "Еталон";
на Управління телекомунікацій, інформаційних технологій та Системи 112 (Лоєнко А.О.) - по державному підприємству "Українські спеціальні системи зв'язку".
Про результати щомісяця інформувати Департамент економіки і фінансів (Ільченко О.В.) для наступної доповіді Голові ДСНС України.
                              Термін - постійно
5. Департаменту економіки і фінансів (Ільченко О.В.) продовжити моніторинг стану виплати заробітної плати на підприємствах і установах ДСНС України та сплати єдиного і страхових внесків до Пенсійного фонду України.
                              Термін - постійно
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Голови ДСНС Бойка А.П.
Голова ДСНС України,
голова Колегії
М. Болотських
( Текст взято з сайту ДСНС України http://www.mns.gov.ua/ )