МІНІСТЕРСТВО ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
Н А К А З
02.04.2010 N 99

Про припинення діяльності ДП "Укрвуглеторфреструктуризація"

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості N 426 (v0426732-13) від 03.07.2013 )
Відповідно до Господарського (436-15) та Цивільного кодексів України (435-15) , законів України "Про управління об'єктами державної власності" (185-16) , "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) та з метою підвищення ефективності управління державним майном НАКАЗУЮ:
1. Припинити реорганізацію шляхом приєднання до державного підприємства "Укрвуглеторфреструктуризація" (далі - ДП "Укрвуглеторфреструктуризація", юридична адреса: 03142, м. Київ, проспект Академіка Палладіна, 46/2, код ЄДРПОУ 35703830) державних підприємств: "Донецька обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств" (далі - ДП "Донвуглереструктуризація"), "Луганська обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств" (далі - ДП "Обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація"), "Центрально-Західна Компанія "Вуглеторфреструктуризація" (далі - ДП "ЦЗК "Вуглеторфреструктуризація").
2. Покласти виконання обов'язків керівника:
2.1. ДП "Донвуглереструктуризація" на Панішка Олександра Івановича (ідентифікаційний номер (...)), за його згодою.
2.2. ДП "Обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" на Рябічева Віктора Дроновича (ідентифікаційний номер (...)), за його згодою.
2.3. ДП "Центрально-Західна Компанія "Вуглеторфреструктуризація" на Кравчука Олександра Леонідовича (ідентифікаційний номер (...)), за його згодою, увільнивши його від виконання обов'язків генерального директора ДП "Укрвуглеторфреструктуризація".
3. Припинити діяльність ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" (з урахуванням його структури) шляхом реорганізації - поділу на державні підприємства "Донвуглереструктуризація" (код ЄДРПОУ 32442610, юридична адреса: 86102, Донецька обл., м. Маківка, вул. Успенського), "Обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація" (код ЄДРПОУ 32449971, юридична адреса: 94000, Луганська обл., м. Стаханов, вул. Дзержинського, 14) та "Центрально-Західна Компанія "Вуглеторфреструктуризація" (код ЄДРПОУ 32112705, юридична адреса: 03164, м. Київ, проспект Академіка Палладіна, 46/2).
4. Призначити головою комісії з поділу ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" Чернікова Леоніда Яковича (ідентифікаційний номер (...)), за його згодою.
5. Голові комісії з поділу ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" Чернікову Л.Я.:
5.1. Погодити з органами Державної податкової адміністрації припинення діяльності ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" шляхом поділу.
5.2. У триденний термін після підписання наказу, відповідно до чинного законодавства, опублікувати в спеціальному додатку до газети "Урядовий кур'єр" та/або в офіційному друкованому виданні органу державної влади або органу місцевого самоврядування за місцем знаходження підприємства інформацію про поділ ДП "Укрвуглеторфреструктуризація", порядок та термін заявлення претензій кредиторами до юридичної особи у процесі поділу, наявних (відомих) кредиторів повідомити персонально у письмовій формі.
5.3. Встановити строки для заявлення вимог кредиторами протягом двох місяців з дня публікації повідомлення про поділ.
5.4. Утворити комісію з поділу ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" та у п'ятиденний термін після утворення комісії повідомити Мінвуглепром про її персональний склад.
5.5. У триденний термін після підписання наказу повідомити відповідних державних реєстраторів про прийняте рішення щодо поділу юридичної особи та подати йому в установленому законодавством порядку необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів.
5.6. Здійснити інвентаризацію майна ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" станом на 01.06.2010 і за її результатами скласти розподільчі баланси, які в строк до 15.06.2010, але не раніше закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами, з висновками комісії подати Мінвуглепрому на затвердження.
5.7. У встановленому порядку попередити працівників ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" про поділ і забезпечити дотримання їх соціально-правових гарантій у порядку, визначеному чинним законодавством.
5.8. Вжити всі інші передбачені законодавством заходи, пов'язані з виданням цього наказу.
5.9. Припинення діяльності ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" здійснити до 31.12.2013.
( Пункт 5.9 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості N 426 (v0426732-13) від 03.07.2013 )
5.10. Щомісяця надавати Управлінню майнових відносин та тендерних закупівель Мінвуглепрому інформацію про стан виконання цього наказу.
5.11. Після завершення процедури припинення діяльності ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" надати Управлінню майнових відносин та тендерних закупівель Мінвуглепрому довідку про вилучення його з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
6. Після виконання підпункту 5.6 пункту 5 наказу голові комісії з поділу передати, а в.о. керівників: ДП "Донвуглереструктуризація", ДП "Обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація", ДП "Центрально-Західна Компанія "Вуглеторфреструктуризація" прийняти на баланси підприємств майно, майнові права та зобов'язання за актами приймання-передачі відповідно до затверджених розподільчих балансів.
7. В.о. керівників: ДП "Донвуглереструктуризація", ДП "Обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація", ДП "Центрально-Західна Компанія "Вуглеторфреструктуризація":
7.1. Терміново попередити відповідних державних реєстраторів про прийняття рішення щодо припинення реорганізації шляхом приєднання державних підприємств, у порядку визначеному законодавством.
7.2. В установленому порядку підготувати проекти статутів підприємств у новій редакції, подати Мінвуглепрому на затвердження та не пізніше двох робочих днів від дати їх затвердження подати відповідному державному реєстратору передбачені чинним законодавством документи для вчинення визначених дій.
7.3. Вжити необхідних заходів щодо виконання цього наказу та привести свої рішення у відповідність з ним відповідно до чинного законодавства.
8. Департаменту кадрової та соціальної політики Мінвуглепрому у встановленому порядку підготувати матеріали для укладання контрактів з директорами ДП "Донвуглереструктуризація", ДП "Обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація", ДП "Центрально-Західна Компанія "Вуглеторфреструктуризація".
9. Установити, що ДП "Донвуглереструктуризація", ДП "Обласна дирекція "Луганськвуглереструктуризація", ДП "Центрально-Західна Компанія "Вуглеторфреструктуризація" є правонаступниками усіх прав та обов'язків пов'язаних з діяльністю ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" згідно з розподільчими балансами.
10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Чередниченка Ю.Я.
Міністр
Ю.Ященко