Протокол

між Урядом України і Урядом Російської Федерації про механізм поставок українського цукру білого, що ввозитиметься у 1998 році на територію Російської Федерації без обкладення митом

З метою реалізації підписаного в м.Києві 14 листопада 1997 р. Протоколу (643_010) до Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про вільну торгівлю від 24 червня 1993 р. (643_009) уповноважені представники урядів України і Російської Федерації уклали цей Протокол про нижченаведене.

Стаття 1

Сторони домовилися про те, що для забезпечення закупівлі російськими імпортерами українського цукру білого у розмірі виділеної тарифної квоти на 600 тис. тонн Українська Сторона здійснить поставки цукру у рамках даної квоти за ціною, що не нижче від поточної ціни на Лондонській біржі.

Стаття 2

Сторони домовилися про те, що поставки цукру відповідно до квоти здійснюватимуться рівномірно по півріччях 1998 року (по 300 тис. тонн) з орієнтовною розбивкою за кварталами.
I квартал - 100 тис. тонн
II квартал - 200 тис. тонн
III квартал - 200 тис. тонн
IV квартал - 100 тис. тонн
Сторони домовилися, що у разі неповного використання у поточному кварталі квоти її невикористана частина автоматично переноситься на наступний квартал.

Стаття 3

Російська Сторона у місячний термін здійснить розподіл квоти і повідомить Українську Сторону про російських імпортерів.
Українська Сторона видасть ліцензії на експорт у порядку передбаченому національним законодавством.

Стаття 4

Сторони доручать уповноваженим органам щомісяця обмінюватися інформацією щодо використання встановленої квоти.

Стаття 5

Цей Протокол є невід'ємною частиною Протоколу до Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про вільну торгівлю від 24 червня 1993 року, який підписано у м.Києві 14 листопада 1997 р. (643_010) , і набирає чинності з моменту підписання.
Вчинено у м.Москві 26 грудня 1997 році у двох примірниках, кожен українською і російською мовами, причому обидва тексти є автентичними.
Сторони домовилися уточнити умови даного Протоколу за підсумками його реалізації в I кварталі 1998 року.
 За Уряд                                      За Уряд
 України                                      Російської Федерації
 (підпис)                                     (підпис)