УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р І Ш Е Н Н Я
29.10.2002 N 321
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 листопада 2002 р.
за N 904/7192
( Рішення втратило чинність на підставі Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 1280 (z1396-13) від 23.07.2013 )

Про визначення операцій, що не відносяться до торгівлі цінними паперами як виду професійної діяльності

( Із змінами, внесеними згідно з Рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 385 (z0857-05) від 19.07.2005 )
Відповідно до п. 1 частини першої та п.23 частини другої статті 7 і п. 13 статті 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-ВР) Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:
1. Установити, що не відносяться до торгівлі цінними паперами як виду професійної діяльності операції:
- розміщення емітентом власних цінних паперів;
- викупу емітентом власних цінних паперів для їх наступного перепродажу, розповсюдження серед своїх працівників або анулювання;
- проведення суб'єктами господарської діяльності розрахунків з використанням векселів, а саме: видача (передача) векселя за фактично поставлені товари, виконані роботи, надані послуги, а також погашення векселів (в тому числі дострокове та/або авалістом);
- проведення суб'єктами господарської діяльності розрахунків з використанням заставної, а саме: видача (передача) заставної, а також видача її дублікатів та анулювання;
( Пункт 1 доповнено абзацом згідно з Рішенням Держкомісціннихпаперів N 385 (z0857-05) від 19.07.2005 )
- здійснення суб'єктами господарської діяльності на підставі договорів комісії або доручення купівлі-продажу (обміну) цінних паперів через торговця цінними паперами, який має ліцензію на здійснення діяльності з випуску та обігу цінних паперів, а також на підставі договорів купівлі-продажу або міни, які укладені безпосередньо з торговцем;
- дарування та успадкування цінних паперів;
- пов'язані з виконанням рішення суду;
- які не потребують участі торговця цінними паперами у випадках, передбачених законами України.
Усі інші операції суб'єктів господарської діяльності, пов'язані з купівлею-продажем цінних паперів вважаються професійною діяльністю на ринку цінних паперів та потребують отримання ліцензії на здійснення діяльності по випуску та обігу цінних паперів.
2. Управлінню інвестиційної діяльності (А.Рибальченко) забезпечити державну реєстрацію цього рішення в Міністерстві юстиції України.
3. Управлінню організаційного забезпечення Комісії (Н.Піскун) забезпечити опублікування цього рішення відповідно до чинного законодавства.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Комісії - заступника Голови С.Бірюка
Голова Комісії
О.Мозговий