УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Н А К А З
N 141 від 19.10.99
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 листопада 1999 р.
за N 764/4057
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства N 467 (z1519-13) від 26.07.2013 )

Про затвердження Інструкції про особливості відряджень членів екіпажів суден (інших транспортних засобів) рибної галузі України та порядок виплати сум, що направляються на харчування (замість добових) членів екіпажів суден (інших транспортних засобів), які здійснюють діяльність за межами митного кордону або територіального моря (вод) України

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 20.04.99 N 8078/45 НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію про особливості відряджень членів екіпажів суден (інших транспортних засобів) рибної галузі України та порядок виплати сум, що направляються на харчування (замість добових) членів екіпажів суден, які здійснюють діяльність за межами митного кордону або територіального моря (вод) України (додається).
2. Керівникам підвідомчих підприємств рибної галузі зазначену Інструкцію взяти до керівництва та неухильного виконання.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Афанасьєва Є.С.
Перший заступник Голови
В.І.Бондаренко

Затверджено
Наказ Державного комітету
рибного господарства України
від 19 жовтня 1999 р. N 141
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
4 листопада 1999 р. за N 764/4057

Інструкція про особливості відряджень членів екіпажів суден (інших транспортних засобів) рибної галузі України та порядок виплати сум, що направляються на харчування (замість добових) членів екіпажів суден (інших транспортних засобів), які здійснюють діяльність за межами митного кордону або територіального моря (вод) України

Ця Інструкція є нормативним актом, обов'язковим для застосування на підприємствах, організаціях та установах рибної галузі України всіх форм власності і господарювання (далі - підприємства). Вона поширюється на екіпажі суден (інші транспортні засоби) у разі, якщо такі судна (інші транспортні засоби) здійснюють комерційну, рибопромислову, науково-пошукову, учбову та транспортну діяльність за межами митного кордону або територіального моря (вод) України.

1. Особливості відряджень членів екіпажів суден

1.1. Члени екіпажів суден рибної галузі України вважаються відрядженими в разі:
переїзду членів екіпажів від митного кордону України до судна або від судна до перетину державного кордону України;
направлення за кордон для прийняття та перегону побудованих або придбаних суден у період переїзду й перебування на території іноземної держави до підняття на судні Державного прапора України або повернення в Україну;
ремонту та будування суден за кордоном у разі неможливості проживання на судні;
перебування в іноземному медичному закладі для лікування - у випадках тимчасової непрацездатності та період до повернення на судно або до моменту перетину державного кордону України.
1.2. Підставою для відрядження членів екіпажів суден рибної галузі є наказ (розпорядження) керівника підприємства про направлення (повернення) їх на (з) судно(а) та витяг з суднової ролі.
1.3. Для членів екіпажів суден рибної галузі, які перебувають у відрядженні, у випадках, передбачених пунктом 1.1 цієї Інструкції, граничні норми добових витрат установлюються у розмірах, визначених пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1999 р. N 663 (663-99-п) "Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон".

2. Порядок виплати сум, що направляються на харчування (замість добових) для членів екіпажів суден рибної галузі України, які здійснюють діяльність за межами митного кордону або територіального моря (вод) України

2.1. Під час роботи та перебування на суднах, якщо такі судна здійснюють діяльність за межами митного кордону або територіального моря (вод) України (тобто в закордонному плаванні), члени екіпажів суден забезпечуються харчуванням замість добових.
2.2. Суми, що направляються на харчування (замість добових) для членів екіпажів суден у випадку, передбаченому п. 2.1 цієї Інструкції, установлюються галузевою угодою між Державним комітетом рибного господарства України і ЦК профспілки працівників рибного господарства України в межах граничних норм добових витрат, установлених підпунктом "а" пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1999 р. N 663 (663-99-п) "Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон".
2.3. Загальна сума коштів, що направляються на харчування (замість добових), розраховується на весь екіпаж судна, виходячи з штатної чисельності та суднової ролі.
2.4. Галузевою угодою встановлюються норми витрат на харчування (замість добових), виходячи із затвердженої пайової системи, типів суден та районів промислу. У межах сум, розрахованих на екіпаж, дозволяється підвищувати ці норми окремим членам екіпажів у випадках, передбачених галузевою угодою.
2.5. Виплата сум, що направляються на харчування (замість добових) екіпажів суден, проводиться за час фактичного перебування судна в закордонному плаванні.
2.6. Часом перебування членів екіпажів суден у закордонному плаванні вважається весь час їх перебування за кордоном з моменту закінчення оформлення відходу суден контрольно-пропускними пунктами Прикордонних військ України і до завершення оформлення контрольно-пропускними пунктами прибуття в порти України.
При відході суден до 24 години включно днем вибуття вважається поточна доба, а з 0 годин і пізніше - наступна доба. Аналогічно визначається день прибуття.
2.7. Членам екіпажів суден, що виконують рейси в іноземні порти з поверненням в українські порти протягом однієї доби, витрати сум, що направляються на харчування замість добових, проводяться як за повну добу.
2.8. У разі невикористання у рейсі членами екіпажів сум, що направляються на харчування (замість добових), або отримання їх частково виплата цих сум здійснюється за кордоном в іноземній валюті або після повернення в Україну в національній валюті України за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком України на день погашення заборгованості, або в грошових одиницях, у яких було видано аванс.
2.9. Згідно з пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1999 р. N 663 перерахунок граничних норм добових витрат і сум, що направляються на харчування замість добових, установлених пунктами 1.3 та 2.2 цієї Інструкції в гривнях, у долари США здійснюється за прогнозним офіційним курсом обміну національної валюти України до долара США на поточний рік.
Начальник управління фінансів,
бухгалтерського обліку,
звітності та контролю
Н.П.Кожухова