ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
РІШЕННЯ
16.05.2013 № 218/0/15-13

Про припинення повноважень члена Вищої ради юстиції Пилипчука П.П.

Вища рада юстиції у складі: Ізовітової Л.П. - головуючої, Гаврилюка М.І., Ківалова С.В., Кобилянського М.Г., Кравченка К.Т., Лавриновича О.В., Отрош І.О., Портнова А.В., Пшонки В.П., Сафулька С.Ф., Татькова В.І., Темкіжева І.Х., Удовиченка О.С., Фесенка Л.І., розглянувши питання про припинення повноважень члена Вищої ради юстиції Пилипчука П.П.,
ВСТАНОВИЛА:
згідно з частиною третьою статті 131 Конституції України (254к/96-ВР) та частиною третьою статті 5 Закону України "Про Вищу раду юстиції" (22/98-ВР) до складу Вищої ради юстиції входить за посадою Голова Верховного Суду України.
Постановою Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2011 року (v0007700-11) Головою Верховного Суду України обрано Пилипчука П.П., який на засіданні Верховної Ради України 12 січня 2012 року склав присягу члена Вищої ради юстиції.
Відповідно до пункту 9 частини першої статті 18 Закону України "Про Вищу раду юстиції" повноваження члена Вищої ради юстиції припиняються у разі звільнення його з посади, із зайняттям якої він входить до складу Вищої ради юстиції. Особи, які входять до Вищої ради юстиції за посадою, на підставі частини третьої згаданої статті вибувають з її складу з дня звільнення з посади.
Згідно з Постановою Верховної Ради України від 18 квітня 2013 року № 213-VII (213-18) Пилипчук П.П. звільнений з посади судді Верховного Суду України у зв'язку з поданням заяви про відставку.
Рішення про припинення повноважень члена Вищої ради юстиції у разі звільнення з посади, із зайняттям якої він входить до складу Вищої ради юстиції, на підставі частини другої статті 18 Закону України "Про Вищу раду юстиції" приймає Вища рада юстиції.
Враховуючи викладене та керуючись статтями 18, 27 Закону України "Про Вищу раду юстиції", § 2.4 глави 1 розділу I Регламенту Вищої ради юстиції (v0791423-10) , Вища рада юстиції
ВИРІШИЛА:
припинити повноваження члена Вищої ради юстиції Пилипчука Петра Пилиповича у зв'язку із закінченням строку перебування його на посаді Голови Верховного Суду України.
Головуюча,
член Вищої ради юстиції
Л.П. Ізовітова
( Текст взято з сайту Вищої ради юстиції http://www.vru.gov.ua/ )