МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ
Н А К А З
21.11.2011 N 556

Про внесення змін до Методичних рекомендацій щодо розгляду та надання висновків про умови договорів оренди державного майна підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України

З метою подальшого упорядкування та оперативного розгляду питань оренди майна підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України, НАКАЗУЮ:
1. Унести до Методичних рекомендацій щодо розгляду та надання висновків про умови договорів оренди державного майна підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України, затверджених наказом Міністерства інфраструктури України від 29.09.2011 N 393 (v0393733-11) , такі зміни:
1.1. У пункті 1.5 слова в дужках "(крім нерухомого)" замінити словами в дужках "(крім нерухомого, а також повітряних, морських і річкових суден, рухомого складу залізничного транспорту)".
1.2. Пункт 2.1 викласти у такій редакції:
"2.1. Звернення та матеріали щодо оренди майна підприємств, які надійшли від орендодавців, у встановленому порядку реєструються в Управлінні контролю та діловодства Мінінфраструктури, розглядаються заступником Міністра відповідно до розподілу обов'язків (далі - заступник Міністра) та направляються для подальшого опрацювання за належністю майна до:
Державної адміністрації залізничного транспорту України (далі - Укрзалізниця) - щодо майна підприємств залізничного транспорту, які відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства інфраструктури України від 07.09.2011 N 351, підпорядковуються Укрзалізниці (далі - підприємства залізничного транспорту);
Державної спеціальної служби транспорту - Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту (далі - ДССТ) - щодо майна підприємств, що підпорядковані ДССТ;
Департаменту державної власності Мінінфраструктури (далі - Департамент державної власності) - щодо майна підприємств, крім підприємств залізничного транспорту та підприємств, що підпорядковані ДССТ (далі - інші підприємства)".
1.3. У пункті 2.4 слова "підприємств, безпосередньо підпорядкованих Мінінфраструктури" замінити словами "інших підприємств".
1.4. Абзац перший пункту 3.2 викласти у такій редакції:
"3.2. У разі надходження до підприємства звернення орендодавця та/або потенційного орендаря щодо оренди майна та прийняття підприємством позитивного рішення, одночасно з направленням позитивного рішення на адресу орендодавця та/або потенційного орендаря підприємство залізничного транспорту надсилає на адресу Укрзалізниці, підприємство, підпорядковане ДССТ, - на адресу ДССТ, інше підприємство - на адресу Мінінфраструктури наступні матеріали:".
1.5. Главу 3 доповнити новим пунктом у такій редакції:
"3.4. Укрзалізниця та ДССТ після опрацювання матеріалів, зазначених у пункті 3.2, та матеріалів, отриманих відповідно до пункту 2.1, надсилає їх з відповідним висновком до Мінінфраструктури.".
2. Керівникам Державної адміністрації залізничного транспорту України, Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту та структурних підрозділів Мінінфраструктури довести цей наказ до відома підприємств, установ і організацій відповідного спрямування, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Плотнікову О.М.
Віце-прем'єр-міністр України -
Міністр інфраструктури України
Б.В. Колесніков