УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
15.09.2004 N 559
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості N 739 (v0739732-13) від 16.10.2013 )

Про завдання з виконання Указу Президента України "Про забезпечення умов для більш широкої участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики"

З метою створення додаткових умов для ефективної реалізації вимог Указу Президента України від 31.07.2004 N 854/2004 (854/2004) "Про забезпечення умов для більш широкої участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" НАКАЗУЮ:
1. Першим заступникам Міністра, заступникам Міністра, керівникам структурних підрозділів Міністерства, керівникам компаній (товариств), підприємств та організацій, що належать до сфери управління Мінпаливенерго:
1.1. Взяти до безумовного виконання укази Президента України "Про забезпечення умов для більш широкої участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" від 31.07.2004 N 854/2004 (854/2004) , "Про додаткові заходи щодо забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади" від 01.08.2002 N 683/2002 (683/2002) , закони України "Про інформацію" від 02.10.92 N 2657-XII (2657-12), "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" від 08.02.95 N 39/95-ВР (39/95-ВР) , "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" від 11.09.2003 N 1160-IV (1160-15) .
1.2. Вважати одним із пріоритетних завдань створення ефективних організаційних та правових умов для всебічної реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, забезпечення відкритості діяльності, врахування громадської думки у процесі підготовки та організації виконання рішень підтримання постійного діалогу з усіма соціальними групами громадян, створення можливостей для вільного та об'єктивного висвітлення усіх процесів у цій сфері засобами масової інформації.
1.3. Спрямовувати додаткові заходи на розвиток партнерських відносин та поглиблення співробітництва з громадськістю, забезпечення всебічної підтримки суспільно значимих громадських ініціатив.
1.4. Систематично проводити у межах компетенції консультації з громадськістю із соціально та економічно значимих питань, проектів важливих нормативно-правових актів.
1.5. Активізувати з використанням засобів масової інформації проведення діалогу керівників Міністерства, компаній (товариств), підприємств та організацій, що належать до сфери управління Мінпаливенерго, з громадськістю щодо актуальних питань у ПЕК, передбачивши, зокрема, обговорення проектів та роз'яснення прийнятих рішень.
2. Першому заступнику Міністра Ященку Ю.П., Департаменту економічного і фінансового регулювання ПЕК (Петриковець К.Я.) починаючи з 2005 року у бюджетних запитах при формуванні Державного бюджету України на відповідний рік передбачати кошти на фінансування заходів, пов'язаних із залученням громадян та їх об'єднань до формування та реалізації державної політики, проведенням з метою вивчення громадської думки відповідних соціологічних і наукових досліджень, моніторингу засобів масової інформації.
3. Першому заступнику Міністра у зв'язках з Верховною Радою України Татаринову А.А., заступнику Міністра Лушкіну В.А., Адміністративно-господарському департаменту (Неплях Є.Ю.), Управлінню кадрової політики (Яковлєв В.С.), Юридичному управлінню, Управлінню взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю (Пахно Г.О.), керівникам структурних підрозділів Міністерства:
3.1. До 1 жовтня 2004 року утворити при Міністерстві палива та енергетики України Громадську раду для здійснення координації заходів, пов'язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики у паливно-енергетичному комплексі, залучивши до роботи у ній представників Всеукраїнських галузевих профспілок, об'єднань громадян, науково-дослідних установ та засобів масової інформації.
3.2. Розробити та затвердити Положення про Громадську раду.
4. Адміністративно-господарському департаменту (Неплях Є.Ю.):
4.1. Протягом вересня 2004 року організувати у Міністерстві роботу громадської приймальні та забезпечити належні умови для її роботи.
4.2. Протягом жовтня 2004 року створити необхідні умови для роботи новоствореної Громадської ради.
4.3. Організувати проведення прямих телефонних "гарячих ліній" керівництвом Мінпаливенерго один раз на квартал починаючи з IV кварталу 2004 року (за окремим графіком).
4.4. Забезпечити двічі на рік у Донецькій області проведення виїзних прийомів громадян керівництвом Міністерства.
5. Управлінню взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю (Пахно Г.О.):
5.1. Створити реєстр громадських організацій, з якими співпрацює Мінпаливенерго.
5.2. Протягом вересня 2004 року організувати з використанням засобів масової інформації широке роз'яснення вимог Указу Президента України від 31.07.2004 N 854/2004 (854/2004) "Про забезпечення умов для більш широкої участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики", провести консультації з громадськими організаціями, з якими співпрацює Мінпаливенерго щодо пропозицій з проведення конкурсу "Громадські ініціативи задля розвитку України".
5.3. Протягом вересня - жовтня 2004 року на веб-сайті Міністерства у розділі "Міністерство і громадськість" та в інформаційно-аналітичному бюлетені "Відомості Міністерства палива та енергетики України" створити рубрику "Коментарі спеціалістів".
5.4. Продовжити практику участі керівництва всеукраїнських галузевих профспілок, об'єднань громадян, що діють у системі ПЕК, в засіданнях колегій, нарадах, інших заходах Мінпаливенерго.
6. Сприяти забезпеченню виконання Закону України від 11.09.2003 N 1160-IV (1160-15) "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та своєчасного роз'яснення законодавства щодо державної регуляторної політики для застосування ефективних форм роботи Мінпаливенерго з громадськістю, для чого:
6.1. Структурним підрозділам інформувати Юридичне управління про стан підготовки проектів регуляторних актів.
Юридичному управлінню щороку не пізніше 20 грудня надавати Управлінню взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю План діяльності Мінпаливенерго з підготовки проектів регуляторних актів та, в оперативному порядку, зміни до нього для розміщення на веб-сайті Міністерства в інформаційно-аналітичному бюлетені "Відомості Міністерства палива та енергетики України", галузевих ЗМІ.
6.2. Керівникам структурних підрозділів Мінпаливенерго, які є розробниками регуляторних актів, надавати Управлінню взаємодії з Верховною Радою України засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю повідомлення про оприлюднення регуляторних актів, проекти регуляторних актів, відповідний аналіз регуляторного впливу та звіти про їх результативність для оприлюднення на веб-сайті Міністерства, в інформаційно-аналітичному бюлетені "Відомості Міністерства палива та енергетики України" та галузевих ЗМІ у терміни, визначені зазначеним Законом України.
7. Керівникам департаментів управлінь до 15 числа місяця, наступного за звітним, надавати Управлінню взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю інформацію з відповідним обґрунтуванням (роз'ясненням) найбільш актуальних напрямів роботи Міністерства та діяльності підприємств ПЕК для розміщення її на веб-сайті Міністерства та у засобах масової інформації.
8. Керівникам компаній (товариств), підприємств та організацій, що належать до сфери управління Мінпаливенерго:
8.1. До 1 листопада 2004 року створити на підприємствах в межах штатної чисельності структурні підрозділи з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю (у разі їх відсутності) у встановленому законодавством порядку.
8.2. Створити належні умови для роботи структурних підрозділів з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю і галузевих ЗМІ, забезпечити їх фінансування та облаштування оргтехнікою.
8.3. Продовжити створення власних веб-сторінок компаній (товариств), підприємств та організацій.
8.4. Про стан виконання п. 8 інформувати Міністерство до 1 грудня 2004 року.
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра у зв'язках з Верховною Радою України Татаринова А.А.
Міністр
С.Тулуб